reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Zapomniałam dodać, żeby nie było tak różowo, że nie zawsze o 18 uda mi się Macola uśpić ;-) Wtedy przetrzymuje go do 20 do kąpieli...
I też zauważyłam, że jak się głaszcze dziecko, żeby je uspokoić to tylko pogarsza sprawę ;-)

reklama
Ja małą usypiam we wózku, może to nie jest najlepszy sposób ale nie musze nosić, bo mam problemy z kręgosłupem. Dość szybko to idzie, chwilke pobujam i spi a potem przekładam do łóżeczka.

Ja juz napisalam ze mnie to wsio ryba gdzie go pochowaja

ja nie lubie byc "szara" zwykle opowiadam sie albo za albo przeciw ...

Każdy ma prawo do własnego zdania i dlatego przeprowadzają ankietę wśród narodu aby każdy mógł się wypowiedzieć

gdzie jest taka ankieta ?? chetnie sie wypowiem !!!

poza tym decyzje juz "rodzina = brat" podjela ;(

co do chowania prezydenta na Wawelu, może macie racje, że to nie na miejscu. najbardziej w tym wszystkim żal mi Marty..moja mamka też nie żyje 23 sierpnia minie 2 rocznica śmierci i nie wyobrażam sobie żeby ktoś zechciał Ja pochować tak daleko ode mnie..odwiedzamy mamke jak często się da i nie wyobrażam sobie gdyby ktoś mi to zabrał. nie interesuje sie polityką, ale mójh tatus mówi, że to wszystko jarosław wymyslil.

no tak to jest ze ci najblizsi maja tak naprawde najmniej do powiedzenia !! i arty w calej tej tragedii najbardziej mi zal ... wszystkie inne rodziny moga swoja tragedie przezywac w ciszy /jakotakiej bo tam tez o cisze trudno/ a ona przezywa ja Publicznie i w swietle refglektorow !! naprawde mi jej zal ...

U nas usypianie zawsze wygląda tak samo czy to po zupce czy po deserku(zawsze po takim jedzonku oczka mu się kleją:)) dostaje coś do picia jak wypije to odkładam go do łóżeczka, nakręcam karuzelkę, postęka i zaśnie ze smoczkiem w bużce.
Wieczorem po kąpielio i flaszce też zasypia sam jak go odłożę ale już bez karuzelki

Ja małą usypiam we wózku, może to nie jest najlepszy sposób ale nie musze nosić, bo mam problemy z kręgosłupem. Dość szybko to idzie, chwilke pobujam i spi a potem przekładam do łóżeczka.

moja agatka w dzien spi w gondoli /nie w wozku na kolkach bo kolka sa na zewnatrz :) nie chce mi sie ich myc po kazdym spacerku/... az sie boje co bedzie jak z niej wyrosnie !! chyba bedziemy musieli sie do lozeczka jednak i w dzien pzekonac ... bo w nocy nie ma z tym zadnego problemu :)

Dziewczyny jak ubieracie dzieci w domu???
Ja różnie nieraz w body i rajstpki(on tak uwielbia) albo jakiś dresik, ogrodniczki na to, no ale ogólnie moje dziecko uwielbia być przebierane. Na szczęście bo inaczej ciężko by było, bo muszę go często przebierać ze względu na ślinienie a on śliniaków nienawidzi i opanował sztukę ściągania śliniaka zapinanego na rzepy:)

Ja różnie nieraz w body i rajstpki(on tak uwielbia) albo jakiś dresik, ogrodniczki na to, no ale ogólnie moje dziecko uwielbia być przebierane. Na szczęście bo inaczej ciężko by było, bo muszę go często przebierać ze względu na ślinienie a on śliniaków nienawidzi i opanował sztukę ściągania śliniaka zapinanego na rzepy:)

ja najczesciej bodziak i jakies spioszki ... jak bodziak jest z krotkim rekawem to jeszcze jakas bluzeczka ... a jak wychodzimy gdzies to jakies ladniejsze ciuszki :)

Jejku ale żarty chłopak :-D
Asia a ile mleczka wypija Ci teraz dziennie?
No i Eurobiznes rządzi :-) też gram nałogowo :-):-D
Mam nadzieję, że wróce do wagi wyjściowej :dry:

Wiesz to zalezy od dnia jak ma gorszy to zje (170ml x 5 ) 850 ml
a jak ma lepszy dzien to zje (170 x 6 ) 1020 ml

Jezeli chodzi o mleko

na wieczor zamiast jednego karmienia z mleka dostaje przed snem 180 ml kaszki mleczno-ryzowej
No i zjada caly sloik zupki 125 g raz dziennie lub caly sloik deserku ( daje jednego dnia zupe ,nastepnego deser)

No ale zeby Filip jakis wielki byl to nie powiem ,jest taki w sam raz .

hej dziewczyny:)
dziękuje za odpowiedzi. dziwne z tymi bączkami naszego synka, bo w dzień nigdy nie płacze jak pryka.
my niedawno wróciliśmy do domku. dzień spedziliśmy u babci Damianka. poprosiliśmy J brata, żeby został chrzestnym naszego synka, oczywiście się zgodził:) hehe. chrzcimy młodego 29 maja,czyli od razu po naszym ślubie. szukam na allegro jakiegoś ubranka i znalazłam takie coś, co o tym sądzicie? Ubranko do chrztu firmy Krasnal 68 A002 CHRZEST (979193528) - Aukcje internetowe Allegro
my na szczeście nie mamy żadnych problemó skórnych, ale koleżanki synkowi wyskoczyła skaza po skończeniu 3 miesięcy:(

Ubranko swietne ,i cena tez super - moim zdaniem !

cena jest jaka jest, ale przeglądałam allegro i nic mi sie innego nie podobało. mam nadzieje, że uda nam sie sprzedać ubranko dalej. zastanawiam się też nad kolorem beżowym wtedy ubranko mozna jeszcze wykorzystac.

trzymamy kciuki za Agatkę, żeby nie dała się chorobie!!

Ja za swoj komplet dalam z przesylka + buciki 230 zl jakos ,wystawialam 2 razy bo raz kobieta wygrala aukcje a niezaplacila buuuu ,w sumie poszedl kompecik za 185zl+ koszta przesylki wiec bylam mega szczesliwa :) bo na konto wplynelo 200zl :) tak wiec bylam stratna tylko 30zl :)

Bo Bóg kazał wybaczac:tak:nawet tym najbardziej złym:tak:ja np bardzo ta tragedie przezywam i nie dlatego ze interesuje sie polityka czy zeby pokazac sie:no:a dlatego ze zgineli w taki sposob:-(chcieli dobrze,chcieli jechac i uczcic dzien kiedy nie jeden Polak-rodak zginał tam niewinnie:-(ach mnie to bardzo boli:-(

Kopciuszku popieram cie w 100 % !!!! Tez to tak odbieram i mam takie same odczucia !

wyobraź sobie, że mój Daniel też jest takim twardzielem, prawie w ogóle nie śpi w dzień! wstaje ok. 6 i zasypia o 19. robi kilka drzemek 15 minutowych, co daje może z 1,5 godziny snu w ciągu dnia :no: już nawet w wózku na spacerze nie śpi :no: a wieczorem jest nie do zniesienia!

A moj to spioch ,choc juz nie taki jak na poczatku ,to ma 2 grzemki w ciagu dnia po godzinie :) i jedna 3 godzinna :)

wiesz co ja tez mam ostatnio takie problemy z agatka przy jedzeniu ... ale poszlam na sposob i klade ja na poduszce a nie trzymam na rekach ... niej sie wierci i za kazdym razem jak wyciaga butle to jej na chwile zabieram ... potem znowu przez chwile spokojnie ciagnie bo sie boi ze jej wezme :)

ja robie tak samo ! bo tez cyrki odstawial czasami!

a wiecie że pilot tego samolotu to mąż naszej koleżanki? :-( zostawił żonę i dwójkę małych dzieci (syna i córe)

Wspolczoje !

A ja rozpoczynam wieczór:-D Dziś wczesniej bo znów dziwacznie spał w dzień!
No i dałam mu kaszki...wzięłam zwykłą butelkę (nie z tt) powiększyłam trochę dziurkę i bez szemrania wtrabił 150 mleka z 2 miarkami kleiku......chyba nie przesadziłam z tym kleikiem co?
Zobaczymy czy coś dłużej pośpi:eek:

Mój wczoraj też wtrąbił na kolacje 150 ml mleka z 2 łyżeczkami kleiku;-) a obudził sie jak zawsez o 4 rano.

A ja tez startowalam od w lyzeczek ,poznije juz dawalam 4 ,5 ! Teraz zamiast kleiku kupuje kaszke mleczno- ryzowa i nie mamy problemu ! jedno karmienie ma takie na noc! ze smokiem tez nie mamy problemu ,maly wyciaga konsystencje kisielu raz dwa :)
:szok::szok: ojej...naprawdę moje dziecko jest śpiochem:-D toż on mi śpi w dzień duuużo razy...na spacerze zawsze kima (2 godz) popołudniu tak z 2-3 i między posiłkami (tu różnie od 15 min do 1,5 godz)

moj tez se lubi pospac ;)

hej dziewczyny.
podczytywałam Was wczoraj, ale jakoś nie było czasu na pisanie.
dzieki lajtway za wytłumaczenie prostego planu:) wczoraj coś tam próbowałam, ale to nie tak ma chyba wyglądać..
Cherie ja też paliłam i tez 7 lat i tez jak się dowiedziałam o fasolce to od razu rzuciłam mó J rzucił 2 miesiące przede mną:) wiem, że gdybym nie zaszła w ciąże to dalej bym paliła, chociaż wiem, że to głupie to mi to smakowało i to lubiłam. też mnie ciągnie, ale walcze i się nie poddaje:) i ty też tak zrób:) dla synka żeby mu nie śmierdzieć fajami.
aga jak nauczyłaś Tomeczka zasypiania samego? kładłaś go do łózeczka on płakał a ty czekałas az zasnał?
wszystkim mamusiom dzieciaczkó z podejżeniem skazy życze, żeby to nie była skaza.
nasz mały zasnął wczoraj sam bez mojego suta w buzi:) i obudził sie o 3:30 na karmienie. teraz próbuje go uśpic też bez cyca, narazie nam sie nie udaje, ale postaram się byc cierpliwa:)
co do chowania prezydenta na Wawelu, może macie racje, że to nie na miejscu. najbardziej w tym wszystkim żal mi Marty..moja mamka też nie żyje 23 sierpnia minie 2 rocznica śmierci i nie wyobrażam sobie żeby ktoś zechciał Ja pochować tak daleko ode mnie..odwiedzamy mamke jak często się da i nie wyobrażam sobie gdyby ktoś mi to zabrał. nie interesuje sie polityką, ale mójh tatus mówi, że to wszystko jarosław wymyslil.
synek mega marudzi nie chce zasnać w łóżeczku, wymusza cycusia. musze byc twarda i go nie wyciagać i w końcu uśnie tak?

Ja stosuje ta metode tylko przy usypianiu wieczornym:tak:i trwal moze ten placz 2 dni:tak:potem juz dziecko wie ze tam ma byc:tak:no ale nie powiem trzeba miec cierpliwosc,opanowanie i twardosc:tak:inaczej sie nie uda:no:

reklama
O zapomniałam, że Ty z Katowic:)
oo z Katowic? to ja często tam bywam to kiedyś możemy się spotkać ;-)

wiecie co mam wielka potrzebe napisania o tym co czuje tu na forum i ciekawa jestem waszego o tym zdania

JA JESTEM PRZECIWNA CHOWANIU PREZYDENTA I JEGO ZONY NA WAWELU !!! krypty wawelskie to miejsce krolow i ludzi zasłóżonych dla nasego narodu ... czym Lech Kaczyński zaslozyl sobie aby tam spoczac ??? czy wystarczy zginac w medialnej aferze zeby byc chowanym na wawelu ?? prezydentura to jego praca !!!

ot musialam to napisac ..
w sumie niczym takim nie zasłużył dla kraju.. ale myśle że rodzina powinna zdecydować gdzie mają leżeć, ale bardziej myśląc w kategoriach czy w Wawie czy w ich mieście..

no to jesteśmy we dwie...

we trzy hihi :-)

A wy jakie macie lany na dzis?
ja dzisiaj leniu****e, a potem na godz 16 jade na mieszkanie bo facet rury przyjdzie wymieniać ;-)

No i do spania zaczęłam dawać mu pieluszkę tetrową!
ja też odkąd zaczęłam dawać małemu pieluchę tetrową to sam zasypia ładnie :-D

u nas podobnie ;-)

buziaki dla 5-miesięcznego Filipka! :-D

Do góry