reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

a ja przyjechalam do krk wczoraj..
i myslalam ze pojde dzis na seminarium a tu odwolane..
bo msza za kremera...bo msza za ofiary katastrofy...
ehhh jeszcze gdyby byla ladna pogoda....to bym ozstala sobie kilka dni i pospacerowala a tu okropnie....
nie chce malego wyprowadzac na taka wilgoc bo w przyszlym tyg mamy 3-cie szczepieni..nie chce go przyziebic...
i musze wracac do domu;/ jestem wsciekla...
myslalam ze pojade do rodzicow..ale sa zajeci tata ma jakies sprawy w sadzie nie ma czasu...mama tez przebranzawia sie i nie mieli by dla nas czasu..wiec pojade dopiero za tydzien....

ehhh musze znow siedziec w domu w ktorym nie czuje sie jak w domu..tylko jak w gosciach u tesciowej..;/
shit

a to sie jeszcze pochwale..
moj syn nauczyl sie w ciagu 4 dni jesc pieknie z lyzeczki...
wczoraj cala miche kaszki zjadl w 10 minut:)

reklama
no i d.pa wyjełam go, nie mogłam juz słuchac jak sie wydziera. leży teraz na macie i bawi się..wiem, że najważniejsza jest konsekwencja..ech zła jestem na siebie
ja wierze, że każdy gdzieś tam wysoko ma zapisane zycie zanim się urodzi..
my dzis musimy rozwieść jeszcze dwa zaproszenia na ślub i jedno wysłać.
u nas tez pogoda nie dopisuje, zimno i pochmurno:(

DAFF moj tez od dwoch dni spi na raty...je tylko dwa razy w nocu o 2 i o 5...ale wybudza sie co chwile....kopie mnie strasznie..jakos niespokojnie spi..
moze ta pogoda tak dziala na nasze dzieciaczki;/
sama tez nie wiem..dzis juz taki niewyspany wstal o 6:30 ze ma az worki pod oczami....

wiesz co u nas chyba jednak sie cos dzieje.. ostatnio jadla o 6 jest 10 dalam butle i zjadla tylko 70ml.......
zaburzyla nasz harmonogram jedzenia ale to nic... po 4 godzinach powinna byc glodna bardzo mocno.. bo po 2,5h jest glodna jak smoczyca
nie wiem o co kaman??!!

Hej laski witam się z ranka:)))) Aluś jeszcze śpi a ja postanowiłam zajrzeć:) Co do pochówku to ja uważam, że Wawel nie jest odpowiednim miejscem.
Ehh i właśnie rozpoczyna się stękanie:)))))
Ile u was kosztuje NAN1 zwykły a ile NAN ACTIVE 1?

no i d.pa wyjełam go, nie mogłam juz słuchac jak sie wydziera. leży teraz na macie i bawi się..wiem, że najważniejsza jest konsekwencja..ech zła jestem na siebie
ja wierze, że każdy gdzieś tam wysoko ma zapisane zycie zanim się urodzi..
my dzis musimy rozwieść jeszcze dwa zaproszenia na ślub i jedno wysłać.
u nas tez pogoda nie dopisuje, zimno i pochmurno:(

Magda jakbyś znalazła moje posty sprzed dwóch miesięcy to pisałam identycznie jak ty:tak:
Też myślałam że nie dam rady..darł się tak że aż się krztusił:no:
Ale ostatnio już nie wytrzymałam..no kurna ile idzie wieczorem nosić takiego pachoła:-D
Wypił wieczorem mleko..ładnie mu się odbiło i do łóżeczka....siadłam na swoim łóżku i czekałam...na szczęście już nie ryczał tak strasznie..a ja w razie czego byłam blisko jakby tak się zakrztusił:tak: Trwało to ponad pół h ale w końcu zasnął:tak:
I co najważniejsze..na początku próbowałam do niego podchodzić..ucałować bez wyciągania z łóżeczka ale zauważyłam że to tylko pogarsza sprawę:tak:
No i do spania zaczęłam dawać mu pieluszkę tetrową!
Trzymam kciuki żeby i wam się udało..sama po sobie wiem że to trudne ale da się:tak:

wiesz co u nas chyba jednak sie cos dzieje.. ostatnio jadla o 6 jest 10 dalam butle i zjadla tylko 70ml.......
zaburzyla nasz harmonogram jedzenia ale to nic... po 4 godzinach powinna byc glodna bardzo mocno.. bo po 2,5h jest glodna jak smoczyca
nie wiem o co kaman??!!
to moze jedz do lekarza z nia....;/

Hej laski witam się z ranka:)))) Aluś jeszcze śpi a ja postanowiłam zajrzeć:) Co do pochówku to ja uważam, że Wawel nie jest odpowiednim miejscem.
Ehh i właśnie rozpoczyna się stękanie:)))))
Ile u was kosztuje NAN1 zwykły a ile NAN ACTIVE 1?
ja kupuje nan active 1 ale wtych duzych puszkach 900gram za 36zl...
kiedys byl za 31..a teraz podrozal..ale i tak sie oplaca...bo malu kosztuje u nas 21...

Moja Julka też ostatnio robi sobie przerwy w spaniu w nocy, nawet 2 h. Gdzieś czytałam, że jak dziecko zaczyna się wszystkim interesować to potem w nocy odstresowuje się, przeżywa to co w dzień się działo i często się budzi. Trudno powiedzieć czy to to, ale może...

Hej laski,
U nas szaro buro za oknem, ale mama powiedziała, że się pisze na spacer z Macolem :tak:

Maciek ma się lepiej, po podaniu czopka temperatura mu spadła i wieczorem już nie dawałam mu drugiego. Podałam mu krople do nosa Nasivin i stwierdzam, że są naprawdę rewelacyjne :tak: Osuszyły mu śluzówkę i w końcu może normalnie oddychać...
Zasnął o swojej porze, ale niestety nasz mądry sąsiad zaczął wiercić o 22.15, a że mamy blok z 'papierowymi' ścianami to zbudził Macola :wściekła/y:
No a później standardowo pobudki w nocy o 23, 3.30 i 5.30... i koniec spania :no:

Ja niestety też jestem miękka klucha i poddałam się :-( Nie mogę słuchać jak Maciek płacze, a że normalnie jest bardzo pogodnym dzieckiem to tym bardziej mi go szkoda jak wygina ustka w podkówkę :-(
Ja zawijam Maćka w jego kocyk, chwilkę przytulam i mu szumię, jak płacze to go lekko lulam w pionie (w poziomie nie lubi ;-) ) i jak jest wyciszony to mówię, że teraz Maciek idzie na drzemeczkę do łóżeczka i go odkładam... odsuwam się od łóżka, żeby mnie nie widział, troszke się wierci i stęka, wtedy z ukrycia szumię... a jak zaczyna płakać to go podnoszę i cała 'procedura' od początku... Standardowo usypianie trwa około 5 min ;-) chociaż wieczorem około 18 jest najgorzej i wtedy niestety trwa około 30min :szok:
Niestety Maciek nie potrafi w dzień sam zasypiać i trzeba mu troszkę pomóc... wiem, że to nasza wina, że go od początku nie uczyliśmy i nie byliśmy konsekwentni, no ale trudno ;-)

Ostatnia edycja:
Magda jakbyś znalazła moje posty sprzed dwóch miesięcy to pisałam identycznie jak ty:tak:
Też myślałam że nie dam rady..darł się tak że aż się krztusił:no:
Ale ostatnio już nie wytrzymałam..no kurna ile idzie wieczorem nosić takiego pachoła:-D
Wypił wieczorem mleko..ładnie mu się odbiło i do łóżeczka....siadłam na swoim łóżku i czekałam...na szczęście już nie ryczał tak strasznie..a ja w razie czego byłam blisko jakby tak się zakrztusił:tak: Trwało to ponad pół h ale w końcu zasnął:tak:
I co najważniejsze..na początku próbowałam do niego podchodzić..ucałować bez wyciągania z łóżeczka ale zauważyłam że to tylko pogarsza sprawę:tak:
No i do spania zaczęłam dawać mu pieluszkę tetrową!
Trzymam kciuki żeby i wam się udało..sama po sobie wiem że to trudne ale da się:tak:

dzięki aga twoje posty dodaja mi sił:) niestety teraz nie zasnał w łóżeczku, wyjęłam go pobawił sie na macie znowu zaczał marudzić dostał cyca i spi w łóżeczku. Damian zasypiał ładnie sam w łóżeczku wieczorami, ale wszystko sie popsuło jak zaczęłam karmić na leżąco. wczoraj karmiłam na leżąco i nie zasnął przy cycu tylko w łóżeczku, może to jest recepta dla nas..ale byłoby fajnie:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry