reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

a ja się dziś wybieram z Wojtkiem do alergologa.. ciekawe czy mi powie coś sensownego czy znów rozłoży ręce ;-)

na pewno nie da rady, bo mają całkiem inne wielkości te butelki ;-)

daffi co do ząbków to niestety z nimi nie jest łatwo :-( a pomyśl sobie że to dopiero dwa pierwsze ząbki idą... a gdzie tam reszta
a045.gif

nie strasz kobito!:-)

reklama
Cześć laski:-)
My już po pediatrze i szczepieniu ;-)
Macol nawet nie zakwilił, jestem z niego strasznie dumna :-D Zrobił tylko duże oczy jak mu się pani wkłuwała :-D
Co do niskiej wagi, bo miałam zdać relację co i jak ;-), to nie jest wcale tak źle... tzn. jest na 3-cim centylu, ale obecnie waży 6020g vs. 3150g wagi urodzeniowej. Pediatra powiedziała, że jest po prostu drobnm dzieckiem po rodzicach, a do 6-go miesiąca powinien podwoić wagę urodzeniową... a jemu już niedużo brakuje ;-) Cały czas mam karmić cycem i jeszcze nic nie wprowadzać :tak:

niestety nic nie zmienialam. proszek i plyn wciaz ten sam,jedynie to herbatke mu dalam nowa ale juz wczesniej to sie pojawilo a herbatke dalam wczoraj.Moze przez tydz bede dawala samo mleczko i wode bez herbatek i poobserwuje co sie bedzie dzialo dalej. kurcze sama nie wiem co robic a moze jutro gnac do lekarza...poczekam do jutra i podejme decyzje.
Co do suchych plam (zgięcia łokci i koloan + plecki) to u Maćka kobieta stwierdziła, że to wg niej jest grzybiczne... a że ja też nic nowego nie wprowadzałam, więc to najprowdopodobniej od wody :wściekła/y: Kąpie w Oilatum od urodzenia, więc nie wiem czy to rzeczywiście o to chodzi... Przepisała Maćkowi maść (niby mało sterydów), ale trochę się boję ja wykorzystać. Na wszelki wypadek szukam właśnie dermatologa dziecięcego, żeby to potwierdził ;-)

No póki co jeszcze alergia na szczęście nie stwierdzona ;-)
A Maciek też z tych dzieci ciekawych świata i nie sypiających w dzień :tak:

jak bylysmy u lekarza to mowila nam dr ze ida zeby.... dziasla sa strasznie miekkie i widac biala kreske na dolnychjedynkach.... taka jak nitka.... ale mowila ze nim zab sie przebije to moze to potrwac! ona w dzien juz jest nie znosna wszystko co bierze do buzi to gryzie dziaslami..juz nie ssie jak kiedys...
U nas też dziąsła rozpulchnione, ale pediatra powiedziała, że do wyjścia zębów jeszcze duuużo czasu. Mamy smarować bobodentem jak włączy mu się maruder :-D

hej dzieczyny:)
my dzis pospalismy do 10:30:) ja teraz wsuwam serek wiejski, młody leży w pampersie i skarpetkach pod kołdra na naszym łóżku i cos tak rozmawia:) to taki nasz mały rytuał hehe. on szczęśliwy bo goły i ja szczesliwa bo mam chwile na śniadanie:) u nas dzis spisuja gazomierze, więc szybko spisałam licznik i kartke na drzwiach przyczepiłam, nikt nie będzie nam zaglądał hehe.
dobra lecę nadrobić co tam napisałyście:)

juz kiedys pisalam ze uzywalam tegoale w ogole nie pomagalo!
dlatego zakupilam normalnie krople nasivin 0.01% i dr doradzila zeby pzy katarku po psiknieciu woda morska i odciagnieciu wydzieliny podac po kroplece do kazdej dziurki tego nasivin... my po 4 dniach juz kataru nie mielisy a za 1szym razem katar trwal 2 tygodnie!

ale tylko raz dziennie ten nasivin.

Jak Tomek był przeziębiony i miał katar to dawalismy mu nasivin 3 razy dziennie przez 5 dni:tak:
Przy hani też zawsze tak było..nawet teraz tylko że ma juz oczywiście ten silniejszy nasivin!

Lecę dalej sprzątac bo zrobiłam sobie malą przerwę;-)

kurcze posta mi skasowało!!

Noo fajne:) Ale żeby dzieci w tym wieku chodziły?:p hehehehe
myslę, że aukcje sa tak samo zrobione, tylko rozmary sie zmieniają:)

uśpiłam Daniela :szok:
ciekawe na jak długo...
widzisz Cherie ty uśpiłaś Daniela, a my wstaliśmy niedawno:)

ale nastawiłam pranie i zmywarke i koty nakarmiłam, żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że tak pospalismy:)
wczoraj pierwszy raz powiedziałam tesciowej, żeby nie nosiła Damiana. siadaliśmy do stołu iona mówi, że weźmie małego, żebyśmy mogli zjeść,ale ja sie nie zgodziłam, przysuneliśmy fotel postawiliśmy fotelik młodego dalismy mu zabawki i sie ładnie bawił a my mogliśmy wszyscy spokojnie zjeść:) na szczęście teściowa mam super i poźniej się tylko śmiałą ze dostała uwagę:)
ja zaraz śmigam odkurzać i sprzatnac domek po weekeendzie:)

ratunku!!!!!!!!!!!ktos mi dziecko podmienil!!!!!!!! no oszaleje z nia chyba,,,, ode tego szczepienia jej sie cos dzieje i tylko na rekach by byla a i to nie zawsze bo jej nie pasuje!!!!!!!!! dzis w nocy od 23 buila sie co godzine... o 3:30 stwierdzila ze spac nie bedzie ale do 4:20 ja lulalam w wozku i zasnela............. no mam dosc... padam na twarz,,,a jeszcze dzis jestem sama bo maz w pracy,,,,, moje dziecie teraz szczesliwie spi......

tak czytam ze wasze dzieci sporo jedza.... nasza po szczepieniu niechce jesc wiecej jak 100 ml i to co jakies 5 godz,,,, az sie nmartwie czy wszystko ok bo bywa ze zjada tylko 50ml i po 4 godz jeszcze jesc nie chce!!!!!!!! ech osiwieje przez nia z wieku niespelna 25 lat!!! juz nie wiem co robic....POMOCY!!!!

reklama
hej... wlasnie jestem po mega ataku płaczku ;(
Tak okres sie chyba zbliza :(

Juz dzwonilam do mojego ze mały ma alergie a jeszcze nic przeciez nie wiadomo ...

Wiecie co moj maly ma STRASZNIE czerwone policzki takie błyszcZace sie ......??? co to moze znaczyc??? ale sa mile w dotyku jak aksamit juz niewiem co myslec chyba leciemy dzis do pediatry zeby m sie usppkoila...:-:)-:)-:)-:)-:)-(

Do góry