reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
desmont mój też nie ma okresu przejściowego ze spaniem, bo on ma tak prawie od urodzenia :tak::tak:;-):-)

wyobraź sobie, że mój Daniel też jest takim twardzielem, prawie w ogóle nie śpi w dzień! wstaje ok. 6 i zasypia o 19. robi kilka drzemek 15 minutowych, co daje może z 1,5 godziny snu w ciągu dnia :no: już nawet w wózku na spacerze nie śpi :no: a wieczorem jest nie do zniesienia!
dzięki Bogu nie jestem sama z takim śpiochem na tym forum :-):-):-)

desmont co do materaca to powiem szczerze że ja nie mam pojęcia na której stronie teraz śpi Wojtek
d050.gif
i na jakiej powinien spać..
d050.gif
i że wogóle to trzeba zmieniać
d050.gif
d050.gif

to nie jest przejściowe, on tak ma od ok. 1,5 miesiąca :no:
a jak pomagasz Natalce w zaśnięciu?
nie mogę go kłaść później bo strasznie marudzi. kiedyś chciałam go przetrzymać to był już taki rozdrażniony że nie mógł zasnąć...

jak robi ta drzemke około 12/13 i budzi sie po 30minutach
to biore ja z łozeczka i kłade na swoim łozku
ja kłade sie przy niej i albo udaje ze usypiam albo nie
bo czasami sama z nia zasne
powierci sie 10/ 15 i zasypia juz na dłuzej około 2/2,5h wtedy tez moge ja spowrotem odłozyc do łózeczka
mi sie juz wiele raz udało tak ja uspic na dłuzej prakty7cznie kazde podejscie
nie jest tak codzienie bo nie zawsze w tych godzinach jestesmy w domu
a tak wogole to doszłam do tego jak obudziła sie kiedys po takiej drzemce i dalej marudała tak jak na drzemke
ona jak chce isc spac to tez " wypowiada" takie jakby NIE po kilka razy

desmont mój też nie ma okresu przejściowego ze spaniem, bo on ma tak prawie od urodzenia :tak::tak:;-):-)

dzięki Bogu nie jestem sama z takim śpiochem na tym forum :-):-):-)
jak widac kazde dziecko inne

desmont co do materaca to powiem szczerze że ja nie mam pojęcia na której stronie teraz śpi Wojtek
d050.gif
i na jakiej powinien spać..
d050.gif
i że wogóle to trzeba zmieniać
d050.gif
d050.gif

moja juz po pierwszym miesiacu zycia przez około 2 tyg w dzien nie spała NIC
a pozniej weszła w te 30 minutowe dzrzemki
a od jakiegos miesiaca potrafi pospac w ciagu dnia kilka godzin ciagiem

jak robi ta drzemke około 12/13 i budzi sie po 30minutach
to biore ja z łozeczka i kłade na swoim łozku
ja kłade sie przy niej i albo udaje ze usypiam albo nie
bo czasami sama z nia zasne
powierci sie 10/ 15 i zasypia juz na dłuzej około 2/2,5h wtedy tez moge ja spowrotem odłozyc do łózeczka
mi sie juz wiele raz udało tak ja uspic na dłuzej prakty7cznie kazde podejscie
nie jest tak codzienie bo nie zawsze w tych godzinach jestesmy w domu
a tak wogole to doszłam do tego jak obudziła sie kiedys po takiej drzemce i dalej marudała tak jak na drzemke
ona jak chce isc spac to tez " wypowiada" takie jakby NIE po kilka razy

fakt faktem, ale nie każde dziecko się da tak przekonać do spania. Niektóre po prostu nie chcą spać i koniec :-) ja mam porównanie, bo moją córe można było właśnie tak poprzeciągać jak twoją, a Wojtka już nie :-) no za chiny ludowe się nie da :-)

moja juz po pierwszym miesiacu zycia przez około 2 tyg w dzien nie spała NIC
a pozniej weszła w te 30 minutowe dzrzemki
a od jakiegos miesiaca potrafi pospac w ciagu dnia kilka godzin ciagiem
serio? :-) fajnie że udało ci się ją tak przyzwyczaić :-) mojemu teraz się troszke odmieniło i przynajmniej rano śpi 2 godziny ... no ale reszte dnia to tak sobie drzemie

fakt faktem, ale nie każde dziecko się da tak przekonać do spania. Niektóre po prostu nie chcą spać i koniec :-) ja mam porównanie, bo moją córe można było właśnie tak poprzeciągać jak twoją, a Wojtka już nie :-) no za chiny ludowe się nie da :-)

no to fakt kazde dziecie inne
mi troche do myslenia dał jezyk niemowlat

reklama
mnie też to bardzo boli, nie tylko my to przeżywamy ale cały świat - tragedia dotknęła wielu. a historia zatoczyła wielkie koło - 70 lat, multum ofiar.
ja się tylko dziwię jednemu - dlaczego oni wszyscy lecieli jednym samolotem... przecież są pewne zasady co do przelotów takich osobistości :no:
i co musi teraz przeżywać ta kobieta, która nie stawiła się na odprawę.

Dla mnie jest tam wiele znakow zapytania:-:)tak:i pewnie nie wszystko da sie wyjasnic:-(ciekawa jestem czyja byla wina...czy zawinił pilot czy moze ten kto go naprowadzał...

Do góry