reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja dzis mam beznadziejny humor, ryczec mi sie chce, jeszcze maly ma katarek i kaszel musze z nim isc jutro do lekarza, i sie zapytac czy nas przyjma, mam wyrzuty bo mam wrazenie ze przeze mnie sie przeziebil:(

poza tym jak na zlosc popsula sie jeszcze karuzelka, maly nie chce spac, normalnie na gadanie mu sie zebralo, nie wiem co sie dzieje, i wszystko jak na zlosc:(

przede wszystkim ty sie uspokoj to i maly bedzie lepszy :D

a co do agatki ... zakaszlala kilka razy rano, potem ta kupa ale jak dotad kaszelek sie nei pojawil ... zobaczymy co bedzie w nocy i moze jutro a moze dopiero we wtorek podjedziemy ...

reklama
Bo Bóg kazał wybaczac:tak:nawet tym najbardziej złym:tak:ja np bardzo ta tragedie przezywam i nie dlatego ze interesuje sie polityka czy zeby pokazac sie:no:a dlatego ze zgineli w taki sposob:-(chcieli dobrze,chcieli jechac i uczcic dzien kiedy nie jeden Polak-rodak zginał tam niewinnie:-(ach mnie to bardzo boli:-(

mnie też to bardzo boli, nie tylko my to przeżywamy ale cały świat - tragedia dotknęła wielu. a historia zatoczyła wielkie koło - 70 lat, multum ofiar.
ja się tylko dziwię jednemu - dlaczego oni wszyscy lecieli jednym samolotem... przecież są pewne zasady co do przelotów takich osobistości :no:
i co musi teraz przeżywać ta kobieta, która nie stawiła się na odprawę.

O alergii:

Wymioty i biegunka, wysypka, a czasem trudności z oddychaniem są objawami alergii pokarmowej.

Przy alergii kontaktowej skóra w miejscu zetknięcia z alergenem jest zaczerwieniona i czasem pokryta krostkami. Występuje też mocne swędzenie. Dziecko czasem drapie się tak mocno, że rani skórę.

Łzawienie, zaczerwienienie i swędzenie oczu, katar z obfitym wyciekiem wodnistej wydzieliny, kichanie, swędzenie nosa, uporczywy kaszel niereagujący na zwykłe środki przeciwkaszlowe może wskazywać na alergię wziewną.

Uczulenie na jad owadów objawia się silnym obrzękiem i zaczerwienieniem w miejscu użądlenia a także silnym obrzękiem innych dużych partii skóry np. okolicy oczu. Czasami występują duszności.

Reakcje alergiczne mogą być natychmiastowe i występować bezpośrednio po zetknięciu z alergenem, ale objawy mogą wystąpić także po kilku godzinach czy dniach. Mówimy wtedy o alergii późnej.

my po chrzcinach i było fajnie ;-) jedyne co to Wojtek wogóle nie spał :tak: ja to mam twarde dziecko :tak:

wyobraź sobie, że mój Daniel też jest takim twardzielem, prawie w ogóle nie śpi w dzień! wstaje ok. 6 i zasypia o 19. robi kilka drzemek 15 minutowych, co daje może z 1,5 godziny snu w ciągu dnia :no: już nawet w wózku na spacerze nie śpi :no: a wieczorem jest nie do zniesienia!

wyobraź sobie, że mój Daniel też jest takim twardzielem, prawie w ogóle nie śpi w dzień! wstaje ok. 6 i zasypia o 19. robi kilka drzemek 15 minutowych, co daje może z 1,5 godziny snu w ciągu dnia :no: już nawet w wózku na spacerze nie śpi :no: a wieczorem jest nie do zniesienia!

moja przez dłuzszy czas spała 4/5 razy po 30min
teraz potrafi po 2/3 h tylko ja jej musze w tym pomoc plus te drzemki po 30 min
moze ma taki przejsciowy czas
ja teraz kłade młoda 20/21
i spi do 7/8
pediatra poradziła zeby kłasc ja pozniej zeby po noca nie jadła
no bo jak sie zabki pojawia to nie fajnie jesc po nocach
ale tez mowiła ze dziecko samo potrafi sobie to przestawic

Ostatnia edycja:
przede wszystkim ty sie uspokoj to i maly bedzie lepszy :D

a co do agatki ... zakaszlala kilka razy rano, potem ta kupa ale jak dotad kaszelek sie nei pojawil ... zobaczymy co bedzie w nocy i moze jutro a moze dopiero we wtorek podjedziemy ...

wiem caly czas to sobie powtarzam, staram sie uspokoic ale to silniejsze ode mnie, Maly sie wije przy jedzeniu, ja mu daje butle a on sie wyrywa i wyciaga butle albo sie podnosi albo marudzi, a nie jest najedzony to wiem, moze katar mu przeszkadza i jak on sie tak wyrywa to ja mam jeszcze wieksze nerwy, wredna matka jestem ale nie mam sily na nic ostatniio:(

wiem caly czas to sobie powtarzam, staram sie uspokoic ale to silniejsze ode mnie, Maly sie wije przy jedzeniu, ja mu daje butle a on sie wyrywa i wyciaga butle albo sie podnosi albo marudzi, a nie jest najedzony to wiem, moze katar mu przeszkadza i jak on sie tak wyrywa to ja mam jeszcze wieksze nerwy, wredna matka jestem ale nie mam sily na nic ostatniio:(

wiem ze nie łatwo ale naprawde warto
jak ty bedziesz spokojna to i młody sie wyciszy
jak masz nasivin to mu psiknij i podłoz co pod materac pod głowa
bedzie mu sie lepiej oddychac

moja przez dłuzszy czas spała 4/5 razy po 30min
teraz potrafi po 2/3 h tylko ja jej musze w tym pomoc plus te drzemki po 30 min
moze ma taki przejsciowy czas
ja teraz kłade młoda 20/21
i spi do 7/8
pediatra poradziła zeby kłasc ja pozniej zeby po noca nie jadła
no bo jak sie zabki pojawia to nie fajnie jesc po nocach
ale tez mowiła ze dziecko samo potrafi sobie to przestawic

to nie jest przejściowe, on tak ma od ok. 1,5 miesiąca :no:
a jak pomagasz Natalce w zaśnięciu?
nie mogę go kłaść później bo strasznie marudzi. kiedyś chciałam go przetrzymać to był już taki rozdrażniony że nie mógł zasnąć...

wiesz co ja tez mam ostatnio takie problemy z agatka przy jedzeniu ... ale poszlam na sposob i klade ja na poduszce a nie trzymam na rekach ... niej sie wierci i za kazdym razem jak wyciaga butle to jej na chwile zabieram ... potem znowu przez chwile spokojnie ciagnie bo sie boi ze jej wezme :)

reklama
a ja mam znow pytanie odnosnie tych materacy
kokos gryka teraz dziecko spi na kokosie tak???:eek:
a kiedy zmieniamy na gryke :sorry:
cos słyszałam ze na wiosne
ale moze to wogole nie ma znaczenia

Do góry