reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

co do rozmiarów pampersów to w szoku jestem ze niektóre maluchy mieszczą się jeszcze w 2 bo ja juz 4 kupiłam nie wiem jak w polsce ale tu 4 są od 4 do 18 kg.
a poniewaz Alanek bardzo często przesikuje sie w nocy to pomyżlalam że może 3 już za małe ale jednak nie bo 4 tez przesikuje jednak co mi się zdaje że te 4 jeszcze ciut za duże bo gumki wokół nóżek nie przylegają do ciałka i kupka zawsze wypływa na zew. także cos mi sie zdaję że wróce jeszcze do 3 na jakiś czas

reklama
*

W Święta
kolorowych jajeczek,
wełnianych owieczek,
kicających króliczków,
dużo jedzenia w koszyczku
i mokrych ubranek
w poniedziałkowy poranek!

*

A mamusiom, które jak ja wyprawiają chrzciny w Święta ... życzę (jak i sobie) dużo wytrwałości, uśmiechu i najważniejsze:

DAMY RADĘ !!!
:*

z hippa też dostałam tę jedną jedyną próbkę i na tym koniec.
no nic, może jeszcze zechcą mi coś wysłać :-)

idę spać. ciekawe jak dziś pośpi mój łobuziak.
dobranoc!

ja kiedys w necie wypelnilam ankiete z hippa i 2 dni temu przyszlo mi mnostwo uloek i mlwko modyfikowane z hippa 1 porcja ktorego i tak nie podam..a te ze szpotala co podpisywalam to nic nie dpostalam.

A ja tym razem nie wypełniałam tych ankiet w szpitalu bo mi się nie chciało a w dodatku przy Hani te paczki były bardziej niz skromne a nic tylko mi wydzwaniali z jakimiś ofertami:no:

Mamo Stacha..to mozliwe bo Tomek ma już 7,5 kg!
Ale nie miał nic odciśnięte ani nic więc myślałam że są dobre..w sumie akurat mi się skończyła paczka 2 więc nastepne na noc kupię 3!
Dzięki:-D

A u nas ciąg dalszy super zasypiania:szok:
Cały dzień zasypiał bez płaczu w łóżeczku i wieczorem po kąpaniu też:tak:

Ale dziś się wkur..na siostrę:no:
Jest chrzestną Tomka, a ja dziś sobie oparzyłam rękę a bardzo chciałam go wykąpać bo wczoraj tylko go obmywałam. A siostra akurat była u taty na dole( zresztą ona tam dziennie siedzi..nawet jak taty nie ma) więc dałam jej sygnała i jak do mnie przyszła to pytam się o której wraca do domu bo może by mi wykąpała małego bo mnie strasznie ręka piecze!
A ona że chetnie by go wykąpała ale musi jecheć do domu sprzatać!
I poszła!
Ja wzięłam się za to kąpanie, jak mi woda leciała na tą rękę to myślałam że wypuszcz małego..zdążyłam jeszcze posprzątać w sypialni po kąpaniu i chyba dopiero po następnych 15 min słyszałam że ona w końcu odjezdza!!! A jak się brata zapytałam to powiedział że w kości z tatą grała:szok::szok::szok:
Ona jest nienormalna! Pracuje od 7 do 14..od razu przyjeżdza do nas ( 5 km) nawet jak taty nie ma..czasem nawet się nie przyjdzie przywitać..jedzie po córkę do przedszkola..je obiad( na razie mieszkają u teściowej) i znów wraca do nas i siedzi tak do 19-20:szok:
Na prawdę już nie moge na nią patrzeć czasami:no:
A zeby pita coś zrobiła na dole tacie...siedzi tam całe dnie, jej dziecko tam syf robi..to nawet nie posprząta:no:

Musiałam się wypisać
Dzięki;-)

wspolczuje.. przykre ze sa tacy ludzie.. ja sie ciesze ze mialabym na kogo liczyc...
ale tez wiadomo ze z czasem moze ktos sie tylkiem wypiac...
wspolczuje oparzenia...to musi bolec.... ja ostatnio prasujac postawilam zelazko obo nogi tą stopa prasujaca do mnie... i sie odwrocilam i wtedy noga szturhnelam zelazko.... i teraz mam piekny slad na nodze od zelazka.. zadnej spodniczki nie mohe zalozyc.... a teraz jakis strup wielki sie tam robi... bo sie to caly czas goi... i wiem co czujesz jak piecze... bo biorac prysznic albo majac nawet spodnie bardzo mnie pieklo!!!!!

*

W Święta
kolorowych jajeczek,
wełnianych owieczek,
kicających króliczków,
dużo jedzenia w koszyczku
i mokrych ubranek
w poniedziałkowy poranek!

*

A mamusiom, które jak ja wyprawiają chrzciny w Święta ... życzę (jak i sobie) dużo wytrwałości, uśmiechu i najważniejsze:

DAMY RADĘ !!!
:*

Dziekujemy... co do zyczen mam nadzieje ze w poniedzialkowy ranek jednak nie bedzie mokrych ubranek.. bo jak to by bylo isc do Kosciola na chrzest z dzieckiem i zostac oblanym.... ahahhaa

no nic ... my na dzis mamy konkretne plany wiec czas brac sie do roboty !!! musze skonczyc ciasta /babka do upieczenia i masa do karpatki/ przygotowac koszyk i isc na swieconke z maluchem :) no i trzeba jeszcze pokoj ogarnac i doprowadzic do porzadku :) w koncu swieta to nie przelewki !!

Witam się i ja:-D

Jejciu naprawdę 2 pampersy są do 6 kg:szok::szok::szok: Bo opakowanie już dawno wyżuciłam..no ale i tak już się skończyły!
I muszę napisać że dady nie nadają się u nas na noc! Rano była masakra:szok:Cały był obsikany!!! Plecki, boczki..no wszystko:no:
Dziewczynki naprewdę inaczej sikają bo z Hanią nawet w nocy używałam dada i nigdy mi się nie przesikała!
Dobra zamykam temat obiecując że kupię więkse:-D:-D:-D

Daffi a ja się opażyłam przez niecierpliwość:zawstydzona/y:
Chciałam wczoraj spróbować niby pączka upieczonego w piekarniku i cały gorący dzem wypłynął mi na rękę:no: Myślałam że umrę z bólu i wszystko strzepałam na wymytą podłogę:-D

Dziewczyny a u kogo jeszcze piecze się Święcelnik:-D
Jakby ktoś nie wiedział jest to drożdzowe ciasto sładkie jak na pączki i do środka zawijamy kiełbasę boczek i szynki:tak:
Pychotka:tak:

Też chciałam Wam życzyć radosnych spokojnych i pełnych miłosci Świąt ( oraz udanych Chrztów:-D)

reklama
Do góry