reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

co do rozmiarów pampersów to w szoku jestem ze niektóre maluchy mieszczą się jeszcze w 2 bo ja juz 4 kupiłam nie wiem jak w polsce ale tu 4 są od 4 do 18 kg.
a poniewaz Alanek bardzo często przesikuje sie w nocy to pomyżlalam że może 3 już za małe ale jednak nie bo 4 tez przesikuje jednak co mi się zdaje że te 4 jeszcze ciut za duże bo gumki wokół nóżek nie przylegają do ciałka i kupka zawsze wypływa na zew. także cos mi sie zdaję że wróce jeszcze do 3 na jakiś czas

reklama
*

W Święta
kolorowych jajeczek,
wełnianych owieczek,
kicających króliczków,
dużo jedzenia w koszyczku
i mokrych ubranek
w poniedziałkowy poranek!

*

A mamusiom, które jak ja wyprawiają chrzciny w Święta ... życzę (jak i sobie) dużo wytrwałości, uśmiechu i najważniejsze:

DAMY RADĘ !!!
:*

z hippa też dostałam tę jedną jedyną próbkę i na tym koniec.
no nic, może jeszcze zechcą mi coś wysłać :-)

idę spać. ciekawe jak dziś pośpi mój łobuziak.
dobranoc!

ja kiedys w necie wypelnilam ankiete z hippa i 2 dni temu przyszlo mi mnostwo uloek i mlwko modyfikowane z hippa 1 porcja ktorego i tak nie podam..a te ze szpotala co podpisywalam to nic nie dpostalam.

A ja tym razem nie wypełniałam tych ankiet w szpitalu bo mi się nie chciało a w dodatku przy Hani te paczki były bardziej niz skromne a nic tylko mi wydzwaniali z jakimiś ofertami:no:

Mamo Stacha..to mozliwe bo Tomek ma już 7,5 kg!
Ale nie miał nic odciśnięte ani nic więc myślałam że są dobre..w sumie akurat mi się skończyła paczka 2 więc nastepne na noc kupię 3!
Dzięki:-D

A u nas ciąg dalszy super zasypiania:szok:
Cały dzień zasypiał bez płaczu w łóżeczku i wieczorem po kąpaniu też:tak:

Ale dziś się wkur..na siostrę:no:
Jest chrzestną Tomka, a ja dziś sobie oparzyłam rękę a bardzo chciałam go wykąpać bo wczoraj tylko go obmywałam. A siostra akurat była u taty na dole( zresztą ona tam dziennie siedzi..nawet jak taty nie ma) więc dałam jej sygnała i jak do mnie przyszła to pytam się o której wraca do domu bo może by mi wykąpała małego bo mnie strasznie ręka piecze!
A ona że chetnie by go wykąpała ale musi jecheć do domu sprzatać!
I poszła!
Ja wzięłam się za to kąpanie, jak mi woda leciała na tą rękę to myślałam że wypuszcz małego..zdążyłam jeszcze posprzątać w sypialni po kąpaniu i chyba dopiero po następnych 15 min słyszałam że ona w końcu odjezdza!!! A jak się brata zapytałam to powiedział że w kości z tatą grała:szok::szok::szok:
Ona jest nienormalna! Pracuje od 7 do 14..od razu przyjeżdza do nas ( 5 km) nawet jak taty nie ma..czasem nawet się nie przyjdzie przywitać..jedzie po córkę do przedszkola..je obiad( na razie mieszkają u teściowej) i znów wraca do nas i siedzi tak do 19-20:szok:
Na prawdę już nie moge na nią patrzeć czasami:no:
A zeby pita coś zrobiła na dole tacie...siedzi tam całe dnie, jej dziecko tam syf robi..to nawet nie posprząta:no:

Musiałam się wypisać
Dzięki;-)

wspolczuje.. przykre ze sa tacy ludzie.. ja sie ciesze ze mialabym na kogo liczyc...
ale tez wiadomo ze z czasem moze ktos sie tylkiem wypiac...
wspolczuje oparzenia...to musi bolec.... ja ostatnio prasujac postawilam zelazko obo nogi tą stopa prasujaca do mnie... i sie odwrocilam i wtedy noga szturhnelam zelazko.... i teraz mam piekny slad na nodze od zelazka.. zadnej spodniczki nie mohe zalozyc.... a teraz jakis strup wielki sie tam robi... bo sie to caly czas goi... i wiem co czujesz jak piecze... bo biorac prysznic albo majac nawet spodnie bardzo mnie pieklo!!!!!

*

W Święta
kolorowych jajeczek,
wełnianych owieczek,
kicających króliczków,
dużo jedzenia w koszyczku
i mokrych ubranek
w poniedziałkowy poranek!

*

A mamusiom, które jak ja wyprawiają chrzciny w Święta ... życzę (jak i sobie) dużo wytrwałości, uśmiechu i najważniejsze:

DAMY RADĘ !!!
:*

Dziekujemy... co do zyczen mam nadzieje ze w poniedzialkowy ranek jednak nie bedzie mokrych ubranek.. bo jak to by bylo isc do Kosciola na chrzest z dzieckiem i zostac oblanym.... ahahhaa

no nic ... my na dzis mamy konkretne plany wiec czas brac sie do roboty !!! musze skonczyc ciasta /babka do upieczenia i masa do karpatki/ przygotowac koszyk i isc na swieconke z maluchem :) no i trzeba jeszcze pokoj ogarnac i doprowadzic do porzadku :) w koncu swieta to nie przelewki !!

Witam się i ja:-D

Jejciu naprawdę 2 pampersy są do 6 kg:szok::szok::szok: Bo opakowanie już dawno wyżuciłam..no ale i tak już się skończyły!
I muszę napisać że dady nie nadają się u nas na noc! Rano była masakra:szok:Cały był obsikany!!! Plecki, boczki..no wszystko:no:
Dziewczynki naprewdę inaczej sikają bo z Hanią nawet w nocy używałam dada i nigdy mi się nie przesikała!
Dobra zamykam temat obiecując że kupię więkse:-D:-D:-D

Daffi a ja się opażyłam przez niecierpliwość:zawstydzona/y:
Chciałam wczoraj spróbować niby pączka upieczonego w piekarniku i cały gorący dzem wypłynął mi na rękę:no: Myślałam że umrę z bólu i wszystko strzepałam na wymytą podłogę:-D

Dziewczyny a u kogo jeszcze piecze się Święcelnik:-D
Jakby ktoś nie wiedział jest to drożdzowe ciasto sładkie jak na pączki i do środka zawijamy kiełbasę boczek i szynki:tak:
Pychotka:tak:

Też chciałam Wam życzyć radosnych spokojnych i pełnych miłosci Świąt ( oraz udanych Chrztów:-D)

reklama
Do góry