reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/

moze to skok trzeciego miesiaca ?? daj jej czas i wszystko wroci do normy :)

jak wiecie mamy tę matę edukacyjną Tiny Love Kick and Discover - Daniel zaczyna robić z tego dodatkowego panela użytek :tak: już wie, że jak kopnie nóżką to mu zagra. tylko jeszcze nie zawsze trafi w ten panel :-D

hehe moja agatka swietnie wie co robic :) i cieszy sie niesamowicie jak jej gra :D jeszcze musi opanowac piszczaca kaczuszke :D

ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/
oj Aniu, pociesze CIe, mój synek budził się dzisiaj dosłownie co godzinę( a od jakiegoś tygodnia co 2 godz) :wściekła/y:i wcale nie był głodny, ja już ama nie wiem o co chodzi, popłace chwile i idzie spac dalej, ale dzisiaj już nie wytrzymałam tego ciągłego wstawania i od 4 lezał ze mna w łóżku, niedługo jak tak dalej pojdzie to bede jak zombie chodziła..;)

U mnie tez czasami sie przesika:tak:zawsze bokiem:tak:ja mysle ze to chyba zalezy od przepelnienia i ułozenia siusiaczka:tak:bo np mojemu synkowi jak robi siusiu to mu staje:szok:nawet nie wiedzialam ze tak jest:-D:no
Hehehe jeszcze nie raz się zdziwisz:-D:-D:-D:-D:-D Później będzie etap, że będzie nim się bawił:laugh2::laugh2::laugh2:

mojemu tez staje jak siusia;) a najlepsze jest to że Filip jak wierze mu pupe to często rusza siusiakiem :-D:-D:-D tak góra dół. smiesznie to wygląda :D

ehhh ...Witam.

U Nas po szczepieniu na wieczór zaczęły się dziać cyrki, młody bez przerwy ryczał, temp. nie miał raczej osłabienie bez przerwy ...i non stop wisiał i wiercił się na cycku.. nie wiem jak to dzisiaj będzie ... ze snem nie lepiej :( wczoraj na noc po kąpieli chciałam mu dać czopka :/ zaaplikowałam i co ? ... i załatwił mi się chłopak po same pachy, czopek nawet 2 min. nie był w środku, 2 bałam się już wkładać :/ boję się jak to będzie z Nim w niedzielę na Chrzcie ...

wspolczuje..... u nas szczepienie przeszlo jakby nie bylo ale za to od tego dnia nie moge nakarmic Julki przed snem!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled:

A ja się uzależniłam od ciucholandów - tzn kupowania Małej ubranek:) Ma ich mnóstwo a ja i tak raz czy dwa razy w tyg po 2, 3 ubranka muszę kupić bo byłabym chora jakbym nie kupiła hehe:)

Nasza Perła w Wielkanoc kończy 4 miechy:)
ja tez uwielbiam buszowac po ciucholandach;) ale teraz mam na to miej czasu, chociaz ostatnio wyszperałam taką ładna elegancką małą koszulke w kratkę dla Filipka;) ubiorę go na święta i wstawie Fotkę, wygląda pieknie :)

Jeju to moje dziecko to jakis wyjatek? Od prawie 3 tygodni przesypia nocki. Spi od 19.30 , 20 do 6.30. a potem dosypia do 10. i to nawet na mleku bez kleiku.
nawet nie wiesz jak CI zazdroszczę:) mój pediiatra poradził żebym dawała mu na noc mleczko plus jedą łyżeczke kleiku, ale to nic nie pomaga narazie, poza tym musze uważac bo Filip cierpi na zaparcia.

reklama
Witam.
Byliśmy wczoraj na 3-miesiecznym sprawdzeniu z Julka i postanowiłam wam o tym napisac, by pokazac roznice w pogladach Polski i Anglii. Sprawdzenie robi health visitor(taki asystent pediatry zajmujacy sie dziecmi w wieku od 0 do 5 lat). Oczywiscie waga, wzrost i pomiar glowki. Przeprowadzenie zwiadu ze mna co dziecko potrafi a czego nie (szczesliwa jestem ze Julka robi wszystkie rzeczy ktore byly na jej liscie). No i chyba w tym momencie koncza sie podobienstwa. Pod koniec testu umiejetnosci pada pytanie jak Julka trzyma glowe i w ogole postawe jak ja sadzam, no to ja na to ze jej narazie nie sadzam bo podobno nie wolno a ona ze powinno sie dziecko sadzac, zeby cwiczylo miesnie i glowke, powiedziala ze nie na dlugo ale ze mozna sadzac oni nie widza zadnych przeciwskazan. Kolejne pytanie to czy jak ja stawiam na nozki na swoich kolanach(oczywiscie trzymajac ja jednoczesnie) to czy ona stoi, a ja na to znowu ze nie wiem bo jej tak nie stawiam no to ona mi pokazala o co jej chodzilo i ze tak sie powinno robic bo dziecko nozki/miesnie cwiczy. Ze sloiczkami kazala poczekac az dziecko skonczy 4 miesiace a nawet 2-3 tygodnie dluzej. No i kolejny kontrowersyjny temat czyli dopajanie. Pytam sie jej co jej moge dawac do picia bo wody nie chce pic a ona do mnie ze dopoki nie je sloiczkow nie musze jej dopajac bo ona dostaje swoja wode w mleku ktore robie na wodzie.
Sama bylam zaskoczona roznymi rzeczami ktore sie u niej wydarzyly czy ktore uslyszalam hehehe
Jak widac co kraj to obyczaj.

nie tylko kraj.. bo u mnie bylo to samo i ja ja stawiam na nozki.... pediatra mi kazala ja podtrzymywac i oczywiscie nie stawiac caly cioezarem ciala i badac w ten sposob czy dziecku nie zanika odruch chodzenia.. i tak tez jest z siadaniem... julka jest silna i mam ja sadzac choc na chwilke... i to jejnie zaszkodzi. wreszcie jakis lekarz ktory powiedzial dopkladnie to co moj:-)

Do góry