reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Maarta ja już nie wiem co robic z tymi pampersami:no:
W dzień używam dada i nic się nie robi..ale na noc kupiłam pampersy właśnie dlatego że się przesikiwał..myslałam oryginalne będą lepsze!
A tu dupa....najczęściej przemoknie jak już rano leży ze mną i karmię go na leżąco to ma mokry ten bok na którym leżał....ale dziś leżał na pleckach...i wszystko mu tyłem wypłynęło..i to same siuśki..bo kupę zrobił już do nowego;-)

Co do żęba...jak ja wyrywałam zęba bo całe dwa dni chodziłam po scianach i w końcu w niedzielę..w chrzciny mojego chrześniaka dostałam się prywatnie..to też mi ból nie przeszedł..i co się okazało? Jeszcze 2 tyg wychodziły mi 3 malutkie kawałki korzenia!!!
A dentystka po wyrwaniu pokazywała mi że niby cały ząb usunięty:no: A inna dała antybiotykżeby się prędzej wyleczyło:no: Nikt nie wpadł na to że tam mogło cos zostać:no:

reklama
W dzień używam dada i nic się nie robi..ale na noc kupiłam pampersy właśnie dlatego że się przesikiwał..myslałam oryginalne będą lepsze!
A tu dupa....najczęściej przemoknie jak już rano leży ze mną i karmię go na leżąco to ma mokry ten bok na którym leżał....ale dziś leżał na pleckach...i wszystko mu tyłem wypłynęło..i to same siuśki..bo kupę zrobił już do nowego;-)

Co do żęba...jak ja wyrywałam zęba bo całe dwa dni chodziłam po scianach i w końcu w niedzielę..w chrzciny mojego chrześniaka dostałam się prywatnie..to też mi ból nie przeszedł..i co się okazało? Jeszcze 2 tyg wychodziły mi 3 malutkie kawałki korzenia!!!
A dentystka po wyrwaniu pokazywała mi że niby cały ząb usunięty:no: A inna dała antybiotykżeby się prędzej wyleczyło:no: Nikt nie wpadł na to że tam mogło cos zostać:no:

mi dada przeciekaly...ale wszystkie tez... julka chyba tak sprytnie sikala... a teraz juz jest dobrze..nie pamietam kiedy ostatnio byla obsiusiana:-)

co do zzeba..to ja mialam usuwany w ciazy..tez chodzilam kilka dni po scianach.. jechalam do najlepszego chirurga stomatologa...bylam w stanie zaplacic kazde pieniadze by mi go usunal...
facet byl tak dobry ze mi go usunal na NFZ i bylam szczesliwa!
ale bol nie zniknal! ajc.... kupywalam rozne preparaty znieczulajace miejscowo by tylko zlagodzic bol a ze w ciazy to praktycznie takie specyfiksy nie dzialaly bo musialy byc delikatne...
okazalo sie ze mialam suchy zębodół!!!!
3tyg bólu miałam dodatkowo..i dopiero jak to sie wyleczyło to dziąsło zaczelo zarastac:-)

Daffi Tomek też tak miał niedawno:no:
Ale już mu przeszło więc może u was to też chwilowe:sorry2:

Wiem juz co chciałam ostatnio napisać:-D
W ostatnią niedzielę Tomek miał lekką gorączkę..czułam to dotykając go!
Więc biorę mój termometr skroniowy..i pokazało mi 37,2!
Ale że wydawał mi się naprawdę ciepły to wzięłam zwykły elektroniczny i dla pewności zmierzyłam mu jeszcze w pupce!
I co??? 38,3 ( już po odjęciu 0,5 stopnia!!!)
Jak myślicie czy z tym skroniowym jest coś nie tak???
Bo stopień różnicy to bardzo dużo:no:

Ale że wydawał mi się naprawdę ciepły to wzięłam zwykły elektroniczny i dla pewności zmierzyłam mu jeszcze w pupce!

o to fakt 1 stopien to dla tekiego dziecka roznica kosmiczna....
pobróbuj jeszcze.. moze ocs mu sie porobilo....
ja zawsze mierze w pupce..pediatra zalecila mi tak...

no mam nadzieje ze i Julce przejdzie...bo jest znia maly koszmar...

Zobaczcie jakie urocze dziecko:-) i tez Julka:-)

[video=youtube;lw94iBNVIAI]http://www.youtube.com/watch?v=lw94iBNVIAI&NR=1[/video]

Hej:-)u mnie juz dwa ciasta sie upiekly,teraz czeka mnie przekladanie i robienie ptasiego mleczka;-)meza wyslalam na zakupy po miesa i biedny dzwonil do mnie ze czeka juz 40 minut w kolejce:-D:-D:-Dja mowie "a postuj sobie":-D:-D:-D
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z byłej klasy liceum urodziła wczoraj synka Gabriela w ... 24 tyg.ciąży :/ masakra ... nie wyobrażam sobie tego jak strasznie psychicznie musi się czuć ... prosi o modlitwę kogo się da ... oby było wszytsko dobrze, tym bardziej, że ona urodziłą w Anglii a nie wiem jaka tam jest opieka ...

Bedziemy sie modlic:tak:powiem tylko ze tam w UK maja dobre sprzety w szpitalach:tak:napewno wiedfza co maja robic:tak:
Że tak wtracę kilka swoich groszy;-);-);-) są super tynki z "magnata" które świetnie płytki zastępują, mozna je myc,, moczyć itd i naprawdę zarąbiście wyglądają;-);-):tak::tak: Są tez specjalne farby do brodzików:-) więc można troszkę koszty zminimalizować:-) i miec fajowską łazienkę:-)

No własnie my za twoja porada chyba pojdziemy:-):tak:albo załozymy ten tynk z Magnata albo tynk silikonowy do wewnatrz:tak:za polozenie tynku z magnata powiedzial nam majster 40 zł od metra a za silikonowy (ten kamyszkowy)20 zł:tak:

Co do pamków i to i u nas od czasu do czasu przeciekają, tzn jak treściwie kupkuje to wypływa wszystko bokami, chyba na to nic nie poradzimy;-)
I ja kawkę piję.... cięzki dzien przede mna...
A i dziąsło po wyrwaniu zęba ciągle boli i spuchniete, pójde do dentysty, niech zobaczy, mam nadzieję, że nie będzie potzrebny antybiotyk.
Ale szlag mnie trafia przez ten ból!!!!

U mnie tez czasami sie przesika:tak:zawsze bokiem:tak:ja mysle ze to chyba zalezy od przepelnienia i ułozenia siusiaczka:tak:bo np mojemu synkowi jak robi siusiu to mu staje:szok:nawet nie wiedzialam ze tak jest:-D:no:

A moze ma siusiaczka zle ulozonego?U nas uklada sie zazwyczaj na moja prawa strone i wlasnie ta strona jak cos jest posikana:tak:

Ja podejrzewam termometr skroniowy ze pokazuje bledna temperature,skoro ty czulas ze jest cieply to temperatura raczej byla:tak:

Zęba wyrwałam przedwczoraj:-(
Ale chyba raczej nic tam nie zostało bo dokładnie go oglądał po wyrwaniu....

Co do pampków to hmmm Aga nam nie przeciekają, a jak tak to naprawdę sporadycznie.... chyba musisz dokąłdniej go nakładać, a może większy rozmiar?? albo za duży rozmiar tez może być;-)

Co do termometru to hmmm dziwna sprawa... ja mam taki do ucha i sama kilkakrotnie sprawdzałam czy dobrze działa i różnica była maxymalnie o 0,3 stopnia więc znikoma;-)

ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/

no to zapowiada sie dzien pelen wrazen.. moze Majka sie przestawi jeszcze....
ale ja mam problem z karmieniem i jak nie nakarmie malej wieczorem to po 4 murowana pobudka!

reklama
ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/
Nie martw sie u mnie tez budzi sie czesciej:tak:no i trzymam kciuki za spotkanie;-)nie daj sie za bardzo,badz twarda;-)

Do góry