reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Maarta ja już nie wiem co robic z tymi pampersami:no:
W dzień używam dada i nic się nie robi..ale na noc kupiłam pampersy właśnie dlatego że się przesikiwał..myslałam oryginalne będą lepsze!
A tu dupa....najczęściej przemoknie jak już rano leży ze mną i karmię go na leżąco to ma mokry ten bok na którym leżał....ale dziś leżał na pleckach...i wszystko mu tyłem wypłynęło..i to same siuśki..bo kupę zrobił już do nowego;-)

Co do żęba...jak ja wyrywałam zęba bo całe dwa dni chodziłam po scianach i w końcu w niedzielę..w chrzciny mojego chrześniaka dostałam się prywatnie..to też mi ból nie przeszedł..i co się okazało? Jeszcze 2 tyg wychodziły mi 3 malutkie kawałki korzenia!!!
A dentystka po wyrwaniu pokazywała mi że niby cały ząb usunięty:no: A inna dała antybiotykżeby się prędzej wyleczyło:no: Nikt nie wpadł na to że tam mogło cos zostać:no:

reklama
W dzień używam dada i nic się nie robi..ale na noc kupiłam pampersy właśnie dlatego że się przesikiwał..myslałam oryginalne będą lepsze!
A tu dupa....najczęściej przemoknie jak już rano leży ze mną i karmię go na leżąco to ma mokry ten bok na którym leżał....ale dziś leżał na pleckach...i wszystko mu tyłem wypłynęło..i to same siuśki..bo kupę zrobił już do nowego;-)

Co do żęba...jak ja wyrywałam zęba bo całe dwa dni chodziłam po scianach i w końcu w niedzielę..w chrzciny mojego chrześniaka dostałam się prywatnie..to też mi ból nie przeszedł..i co się okazało? Jeszcze 2 tyg wychodziły mi 3 malutkie kawałki korzenia!!!
A dentystka po wyrwaniu pokazywała mi że niby cały ząb usunięty:no: A inna dała antybiotykżeby się prędzej wyleczyło:no: Nikt nie wpadł na to że tam mogło cos zostać:no:

mi dada przeciekaly...ale wszystkie tez... julka chyba tak sprytnie sikala... a teraz juz jest dobrze..nie pamietam kiedy ostatnio byla obsiusiana:-)

co do zzeba..to ja mialam usuwany w ciazy..tez chodzilam kilka dni po scianach.. jechalam do najlepszego chirurga stomatologa...bylam w stanie zaplacic kazde pieniadze by mi go usunal...
facet byl tak dobry ze mi go usunal na NFZ i bylam szczesliwa!
ale bol nie zniknal! ajc.... kupywalam rozne preparaty znieczulajace miejscowo by tylko zlagodzic bol a ze w ciazy to praktycznie takie specyfiksy nie dzialaly bo musialy byc delikatne...
okazalo sie ze mialam suchy zębodół!!!!
3tyg bólu miałam dodatkowo..i dopiero jak to sie wyleczyło to dziąsło zaczelo zarastac:-)

Daffi Tomek też tak miał niedawno:no:
Ale już mu przeszło więc może u was to też chwilowe:sorry2:

Wiem juz co chciałam ostatnio napisać:-D
W ostatnią niedzielę Tomek miał lekką gorączkę..czułam to dotykając go!
Więc biorę mój termometr skroniowy..i pokazało mi 37,2!
Ale że wydawał mi się naprawdę ciepły to wzięłam zwykły elektroniczny i dla pewności zmierzyłam mu jeszcze w pupce!
I co??? 38,3 ( już po odjęciu 0,5 stopnia!!!)
Jak myślicie czy z tym skroniowym jest coś nie tak???
Bo stopień różnicy to bardzo dużo:no:

Ale że wydawał mi się naprawdę ciepły to wzięłam zwykły elektroniczny i dla pewności zmierzyłam mu jeszcze w pupce!

o to fakt 1 stopien to dla tekiego dziecka roznica kosmiczna....
pobróbuj jeszcze.. moze ocs mu sie porobilo....
ja zawsze mierze w pupce..pediatra zalecila mi tak...

no mam nadzieje ze i Julce przejdzie...bo jest znia maly koszmar...

Zobaczcie jakie urocze dziecko:-) i tez Julka:-)

[video=youtube;lw94iBNVIAI]http://www.youtube.com/watch?v=lw94iBNVIAI&NR=1[/video]

Hej:-)u mnie juz dwa ciasta sie upiekly,teraz czeka mnie przekladanie i robienie ptasiego mleczka;-)meza wyslalam na zakupy po miesa i biedny dzwonil do mnie ze czeka juz 40 minut w kolejce:-D:-D:-Dja mowie "a postuj sobie":-D:-D:-D
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z byłej klasy liceum urodziła wczoraj synka Gabriela w ... 24 tyg.ciąży :/ masakra ... nie wyobrażam sobie tego jak strasznie psychicznie musi się czuć ... prosi o modlitwę kogo się da ... oby było wszytsko dobrze, tym bardziej, że ona urodziłą w Anglii a nie wiem jaka tam jest opieka ...

Bedziemy sie modlic:tak:powiem tylko ze tam w UK maja dobre sprzety w szpitalach:tak:napewno wiedfza co maja robic:tak:
Że tak wtracę kilka swoich groszy;-);-);-) są super tynki z "magnata" które świetnie płytki zastępują, mozna je myc,, moczyć itd i naprawdę zarąbiście wyglądają;-);-):tak::tak: Są tez specjalne farby do brodzików:-) więc można troszkę koszty zminimalizować:-) i miec fajowską łazienkę:-)

No własnie my za twoja porada chyba pojdziemy:-):tak:albo załozymy ten tynk z Magnata albo tynk silikonowy do wewnatrz:tak:za polozenie tynku z magnata powiedzial nam majster 40 zł od metra a za silikonowy (ten kamyszkowy)20 zł:tak:

Co do pamków i to i u nas od czasu do czasu przeciekają, tzn jak treściwie kupkuje to wypływa wszystko bokami, chyba na to nic nie poradzimy;-)
I ja kawkę piję.... cięzki dzien przede mna...
A i dziąsło po wyrwaniu zęba ciągle boli i spuchniete, pójde do dentysty, niech zobaczy, mam nadzieję, że nie będzie potzrebny antybiotyk.
Ale szlag mnie trafia przez ten ból!!!!

U mnie tez czasami sie przesika:tak:zawsze bokiem:tak:ja mysle ze to chyba zalezy od przepelnienia i ułozenia siusiaczka:tak:bo np mojemu synkowi jak robi siusiu to mu staje:szok:nawet nie wiedzialam ze tak jest:-D:no:

A moze ma siusiaczka zle ulozonego?U nas uklada sie zazwyczaj na moja prawa strone i wlasnie ta strona jak cos jest posikana:tak:

Ja podejrzewam termometr skroniowy ze pokazuje bledna temperature,skoro ty czulas ze jest cieply to temperatura raczej byla:tak:

Zęba wyrwałam przedwczoraj:-(
Ale chyba raczej nic tam nie zostało bo dokładnie go oglądał po wyrwaniu....

Co do pampków to hmmm Aga nam nie przeciekają, a jak tak to naprawdę sporadycznie.... chyba musisz dokąłdniej go nakładać, a może większy rozmiar?? albo za duży rozmiar tez może być;-)

Co do termometru to hmmm dziwna sprawa... ja mam taki do ucha i sama kilkakrotnie sprawdzałam czy dobrze działa i różnica była maxymalnie o 0,3 stopnia więc znikoma;-)

ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/

no to zapowiada sie dzien pelen wrazen.. moze Majka sie przestawi jeszcze....
ale ja mam problem z karmieniem i jak nie nakarmie malej wieczorem to po 4 murowana pobudka!

reklama
ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/
Nie martw sie u mnie tez budzi sie czesciej:tak:no i trzymam kciuki za spotkanie;-)nie daj sie za bardzo,badz twarda;-)

Do góry