reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A jak masz z tesciową?? Bo u mnie moja mam się cieszy bardzo a teściowa... Hm niby tak, ale jakoś dziwnie mnie traktuje. Np uznajecie zabobony typu nie wolno farbować włosów nawet farbą bez amoniaku bo dzidzia ruda bedzie bądź nie wolno włosów obcinać bo "ucina" sie dziecku rozum?:no: Dla mnie to bez sensu

dla mnie te wszystkie przesądy są dobrym sposobem na poprawienie humoru :-D nie wiem kto wymyśla takie głupoty. z tym farbowaniem włosów to się zgodzę, że nie jest zalecane w ciąży, ale tylko i wyłącznie ze względu na dużą dawkę chemii, chociaż dzisiejsze farby są i tak o wiele "zdrowsze". farbowałam się wczoraj, ale wybrałam Loreal, bez amoniaku.
tak samo słyszałam, że jak rozgrzany tłuszcz pryśnie na Twoją skórę, to dziecko w tym miejscu będzie mieć blizny... jeśli tak miałoby być, to moje miałoby ich sporo... głupota :eek:

reklama
Ja też sprawdzałam i mam w obu ale w prawej jakby więcej. Może jest jakaś zależność?

ciekawa jestem jaka, oby i w tej drugiej z czasem sie pojawiło mleczko;) chociazi tak siesze się że coś tam jest, bo niestety piersi to mi się wcale nie powiększyły podczas ciązy, tyle że troche nabrzmiały, dalej nosze rozmiar b, a miałam nadzieję, że chociaz podczas ciązy bedę miała czym sie pochwalić;) znajoma powiedziała mi, że jak kobieta ma duże piersi to i pokarmu ma więcej, myslałam żeto mit, ale terazto sama nie wiem co mam o tym mysleć..?

Moja tez zaprawiona w bojach moja ma 1 wnuka ,2 wnuczki i moja dzidzia w brzuszku plec nie znana hahahah ! Tez chciala kupywac jak sie bratu corcia urodzila ,ale szybko ja przygasilam ze ze mna tak napewno nie bedzie BO Ja chce kupic CO mi sie podoba !!!!!!!!! Wiec teraz zapewne bedzie kupowac co jej sie bedzie podobac itp ...i mi dawac ,ale co wyprawke cala mi sie napewno nie wezmie - zna moje zdanie !

ja tez powiedzialam ze kupie to co uznam za sluszne ... a jak dziadki chca kupic wozek to im pokaze ktory chce :D jak nadal beda chcieli go kupic to prosze bardzo :D
a przesady ?? nieeeeee ja juz sie z tego wyleczylam ... wlosy wlasnie scielam i zafarbowalam nie dalej jak w czwartek :D

ciekawa jestem jaka, oby i w tej drugiej z czasem sie pojawiło mleczko;) chociazi tak siesze się że coś tam jest, bo niestety piersi to mi się wcale nie powiększyły podczas ciązy, tyle że troche nabrzmiały, dalej nosze rozmiar b, a miałam nadzieję, że chociaz podczas ciązy bedę miała czym sie pochwalić;) znajoma powiedziała mi, że jak kobieta ma duże piersi to i pokarmu ma więcej, myslałam żeto mit, ale terazto sama nie wiem co mam o tym mysleć..?

sylwik mam dokładnie to samo... cały czas tylko B :frown:

ja juz od jakiegoś tygodnia nie biore witaminek, lekarz powiedział mi że lepiej jeśc owoce i warzywa niz brać tabletki, ale powiem Wam że boję się czy aby napewno dostarczam młodej wszyskie niezbędne witaminki...:(
A ja tam łykam tabletki i jakos mi nbie spieszno aby je odstawic ,zreszta moj gin karze brac ! W tych warzywach i owocach jakie kupujemy az tak wielu witaminek nie ma ....no chyba ze ktos ma ze swojego ogrodka - tak jak ja z ogordka taty ;) Mimo wszystko jestem spokojniejsza lyknowszy tabletke i wiem ze napewno tam jest witamin wystarczajaco i dla mnie i dla dzidzi !

moja mama to juz wprawiona w bojach babcia ... i nic mi nie pozwala kupowac bo mowi ze "na wszystko jeszcze przyjdzie czas" i ze ona z mariuszem kupi potrzebne rzeczy jak bede w szpitalu ... na co ja sie oburzylam i powiedzialam ze w przesady nie wierze !!
moja mam też wprawiona babcia i tak samo podchodzi do tej sprawy i zresztą mój mężuś to też mariusz, ale ja zaczekam do porodu z zakupami bo babcia jak sie nakręci to pewnie sama nie jedną rzecz bedzie chciała kupić wiec dam jej szanse

A ja tam łykam tabletki i jakos mi nbie spieszno aby je odstawic ,zreszta moj gin karze brac ! W tych warzywach i owocach jakie kupujemy az tak wielu witaminek nie ma ....no chyba ze ktos ma ze swojego ogrodka - tak jak ja z ogordka taty ;) Mimo wszystko jestem spokojniejsza lyknowszy tabletke i wiem ze napewno tam jest witamin wystarczajaco i dla mnie i dla dzidzi !

dlatego może zaczne brac je na nowo, bo wole nie ryzykować, wyślę mojego do apteki jak tylko z pracy wrói, bo ja mam takiego lenia że z domu ruszac mi sie nie chce;)

reklama
moja mam też wprawiona babcia i tak samo podchodzi do tej sprawy i zresztą mój mężuś to też mariusz, ale ja zaczekam do porodu z zakupami bo babcia jak sie nakręci to pewnie sama nie jedną rzecz bedzie chciała kupić wiec dam jej szanse

a moja mama szaleje razem ze mną :-D to jej pierwsze wnusiątko :tak:

Do góry