reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Kopciuszku a w jakim miejscu Daffi kogos obraza? Sama siebie idiotka nazwala. Przeczytaj uwaznie

paulus daj spokoj nie szukaj ty wrogow.. wystarczy ze ja mam..... nie slucham nikogo bo jakbym sluchala innych to zima w trampkah bym chodzila... jestem wdzieczna kilku osobom tu na forum bo byly dla mnie zawsze cieple ijakos trafnie mnie odbieraly...a czesc jakby celowo chciala mnie stad wykurzyc. moga byc dumne udalo im sie... mojego mena fifiego, lolka, alusiow czy danielka itp bede miala na oku na nk

reklama
Mam pytanie Kochane- czy Waszym pociechom zdarza sie zrobic dosyć twardą kupkę ? Bo Filip zrobił dziś rano po wielkich trudach dosyć twardego kupcika, a teraz znowu pręży i ciśnie.., nie wiem czy to jest normalne?

kochana nie znam Twojeg bolu ale potrafie sobie wyobrazic tylko..... sciskam mocno bo co tu wiecej napisac.....w takich chwilach zadne slowa nie maja znaczenia.

martus [*] dla kubusia

Niech spoczywa w pokoju :tak: dobra nie pisze więcej, bo plakać mi się chce

Martucha - tule kochana mocno !
[*] swieczuszka dla Kubusia

Marta tule wirtualnie kochana
Kochana nikt i nic ci go nie zwróci i to jest najgorsze, mogę tylko powiedzieć, że bardzo mi przykro :-(

dziękuję Wam bardzo, kochane jesteście!!!!

DAFFI kochana powiedz mi czy Ty czasem pozwolisz Julce usiasc..
bo ja mam taki problem ze moja z lezeniem nie bardzo.. sama sie podciaga a jak zlapie sie ja za rece to potrafi tak sie podniesc ze usiadzie i wtedy jest zadowolona..
ja wiem ze ona jeszcze 3 miesiecy nawet nie skonczyla ale co mam zrobic przywiązać ja?
co Ci pediatra powiedziala??
bo ja widzisz wystawilam se dwa zdjecia na nk i juz uslyszalam od kilku kolezanek ktorych dzieci majace 5 miesiecy nei kwapily sie do siadania ze ja zle robie..

ja juz sama nie wiem.. wiem ze to nie jest zbyt dobre bo ona jeszcze mala jest..
ale jak ją raz na ruski rok posadze to chyba nic jej nie bedzie?

ratujcie dziewczyny :p
Ja na ten temat wypowiem się krótko- jak w tak wczesnym okresie pozwolisz jej siadać to na pewno będzie chciała i tego od Ciebie wymuszała, zamiast sadzać dziecko lepiej z nią poćwiczyć trzymanie głowki tzn jak Maja lezy to brac ją za rączki i delikatnie unosić ale tylko troszkę, to ćwiczenie na trzymanie główki, ona musi ćwiczyc te mięśnie i usiąść sama;-)
biedny biedny ale dzielny jest ze masakra !
widzisz tak jak ze wszystkim tak i z zastrzykami kazdy lekarz ma swoje zdanie.
moja lekarka stwierdzila ze mlody jest zaflegmiony i zastrzyki beda mialy szybsze dzialanie niz atybiotyk doustnie , zreszta atybiotyk bala sie ze nie bedzie chcial polykac ,polowa zostalaby byc moze zwymiotowana ,stracilby apetyt ,wiec uznala ze lepsze wyjscie beda zastrzyki i mysle ze dobrze zrobila bo malemu odrazu zaczely pomagac.nie goraczkowa wogole ,spacerki nas nie ominely i apetytu nie stracil i wcina jak szalony !
jezeli chodzi o zrosty ,hym wydaje mi sie ze zalezy to od tego jak ten zastrzyk zostanie zrobiony i od organizmu dziecka ,a moze sie myle hym niewiem.
tak czy siak filipek nawet siniaczka nie ma na dupci ,tylko same wkucia widac z czego sie ciesze a ukucia znosi bardzo dobrze przez ostatnie kilka wkuc !

co do siadania dziewczyny jak sie nie wypowiadam , kazda mama zrobi jak uwaza , przeciez to ona zna swoje malenstwo.

Oj biedny mały FIfi, dzielny jest!!!! Ucałuj go mocno!!!

Moje zdanie takie - zazdrość wśród matek niestety jest czymś wstrętnym i daffi się nie dziwię, że tak napisała, bo ja też nieraz się spotkałam z wstrętnymi chamskimi docinkami.
ale nie pisała o forum, bo tu tego zjawiska też jakoś (odpukać) nie widzę.
Każde dziecko jest inne,

Podam przykład.
Jonasz miał 12 tyg jak zaczął raczkować.
Oczywiście lekarz, neurolog potem rechabilitacja bo kręgosłup za słaby. Zresztą przez to ma dalej niewielkie problemy.
Pożaliłam się koleżance, że mam taki i taki problem z dzieckiem a ona, że to nasz wina bo go na brzuchu kładliśmy i na szczęście ona ma NORMALNE dziecko bo je NORMALNIE wychowuje.
Albo pyta koleżanka na jakich pieluszkach mam Kaja, to ja na to, że jakoś na pampersach i co "no ja nie będę kasy w błotio wywalac..." to po co kur... pyta?
Na osiedlu mi kumpela powiedziała, że mam dupe obrobioną, że 3 dziecko a ja sobie najwyraźniej z palcem do d.. nie trafiam bo pampersy kupuję (pewnie po to, żeby dłużej nie zmieniać) :-D
Naprawdę niektóre dziewczyny mają nasrane.
Albo Amelka szybko mówiła i jak powiedziałam, że fajnie już gada usłyszałam, że "Mój jeszcze nie mówi a jest pół roku starszy więc będzie od razu mówił wyraźnie a twoja jak nic będzie miała wadę wymowy Nie pozwalaj jej gadać"

Mam 3 dzieci i dużo razy spotkałam się z głupią zazdrością i durną konkurencjom pt "które dziecko szybciej..."

Podsumowywując- nie dziwię się daffi wcale, że napisała o komentarzach na nk.
Masz rację;-) też znam kilka takich mamusiek, niecierpię porównywania bo tak naprawdę każde dziecko w czymś innym inne dzieci wyprzedza;-) trudno to oceniać. Koleżanka ciagle mi docinała że moje dziecko jakieś nie teges bo nie mówi, fakt Antek zaczął późno mówić ale my reke na pulsie trzymaliśmy, wizyty u psychologa dziecięcego, foniatry, kilku logopedów, nawet badanie słuchu powtórzylisy i okazało sie ze on z tych późno mówiących dzieci;-) Ale koleżanka dociąć musiała, bo jej Bartuś ładnie mówił. Jednak któregos razu nie wytrzymałam i jej powiedziałąm, ze nie podoba mi sie porównywanie dzieci, bo jej Bartuś ładnie mówi ale nie potrafi nic zrobić sam, cieleban jest i mamisynek bo ciagle płacze. ulzyło mi wtedy:-D:-D:-D

Do wszytskiego tzreba mieć dystans, nie wmawiać sobie że moje dziecko jest wyjątkowe:tak: wiadomo, ze dla każdej matki jej dziecko jest ale tak naprawde jest jak inne dzieci w tym samym wieku;-)

Dziewczynki a teraz się ja chwalę :p
Od 4 dni Kajek śpi u siebie w pokoju w swoim łóżeczku. Sam tam zasypia o 20 i wstaje od 2 dni tylko raz ok. 2.30 (dziś 3.30).
Po cycu kładę do łóżeczka i sobie sam zasypia.
Tzn nie sam ale z maskotką :-D
Myślałam, że będzie strasznie (przecież spał przy cycku od urodzenia.
Nakarmiłam go wycałowaŁam i jak zaczął ziewać poŁożyłam do łóżeczka w oczekiwaniu na ...wrzask a tu weszłam za 10 minut bo było za cicho a on spał i od tego dnia codziennie wygląda to tak samo SZOK SZOK i jeszcze raz SZOK!!!!!:-D

No ładnie, postep;-)

Ja pierdziu na tym forum to niedlugo nie bedzie mozna nic napisac boktos sie obrazi...
To jest forum i na tym to polega;-) każda ma prawo pisać co chce i jak uważa bo po to właśnie tu jesteśmy.

I przestańcie się wygłupiać, obrażać się i kasować profile, to nie piaskownica!!!!!

Ostatnia edycja:
Maarta super napisałaś o tej piaskownicy:-D:-D

Sylwik..a Filip na samej piersi bo nie pamiętam:zawstydzona/y:
Bo u nas jeszcze taka twarda się nie zdażyła...ale może to reazkcja na coś co ty zjadłaś:sorry2:

Daffi no przestań już...nikt cię stąd nie chciał wykurzyć:tak:
I smutno mi bo Tomeczka nie chcesz sledzić na NK:-:)-D

Bo u nas jeszcze taka twarda się nie zdażyła...ale może to reazkcja na coś co ty zjadłaś:sorry2:

właśnie na butli jest i niwiem od czego to moze być..., pje całkiem sporo cherbatki wiec odwodniony nie jest...

a co do wstawania w nocy to mój synek tez budzi sie na jedzonko co 3 godziny :tak: ale wdzein dosyc czesto ucina sobie drzemki, :-)podobno po 3 miesiacu spanie nocne sie normuje,zobaczymy jak bedzie u nas:)

Daffi nie odpisałam na Twojego esa bo wcale sie od Ciebie nie odwróciłam.. po prostu podchodze do wszystkiego obiektywnie i Tobie tez radze ..
jeszcze raz Ci powtorze ze ja np nie naskoczylam ani na Monike ani na Sylwe jak mi o tym wylewaniu mleka mowily...

z Twojej strony nie bylo mile to co napisalac pod tym filmikiem..a pozniej samo poszlo.. po prostu nie umiesz przyjąć tego ze ktos Cie w pewien sposób skrytykowal ze tak sadzasz Julke..moglas powiedziec OK szanuje Twoje zdanie ale zrobie po swojemu.. a Ty wylecialas na laski.. ;)

polubiłam Cie naprawde ale to ze Cie lubie nie znaczy ze nie moge Cie skrytykowac.. ;)

wiesz co juz zadne slowa na mnie nie dzialaja a pod fimikiem ten co chcial sie zbulwersowac to tak zrobil... napisalm to zapobiegawczo.. bo jak z czystej ciekawosci zapytalam kiedys asie od kiedy sadza fifiego (oczywisc ie etraz juz wiem ze robila to tylko do zdj) to dostalam tez burze postow na to ze jak mozna sazac juz dziecko jak wcale nie napisalam ze chce czy sadzam julke...ale ok wiec zeby drugi raz nie naskoczyly na mnie zastrzeglam sobie ze juz sadzam i sadzac bede.... o to cala afera... ale w pizd* z tym i tak tego jak zranilyscie juz sie nie naprawi... jestem pamietliwa osoba i nie wybaczam łatwo! wiem ze ***** was to obchodzi ale pisze prosto z serca c mi lezy na nim.!!!!!!!

kochana chce napisalam itd... bo nie pamietam wszystkichdzieci..... o fifim nigdy nie zapomne bo on od urodzenia jest nasz:p

reklama
a co do wstawania w nocy to mój synek tez budzi sie na jedzonko co 3 godziny :tak: ale wdzein dosyc czesto ucina sobie drzemki, :-)podobno po 3 miesiacu spanie nocne sie normuje,zobaczymy jak bedzie u nas:)

Jejciu to ja wyrodna matka jestem:szok::szok::szok::szok:
Wczoraj Tomek o 19 wypił 160 mleka sztucznego i ja o 23 chciałam go jeszcze przetrzymać bez cyca:szok::szok::no:
Głupia baba ze mnie:zawstydzona/y:
A potem się dziwię że płacze:baffled:

A jak Filip na butli to ja nie pomogę na te zaparcia bo się nie znam niestety;-)

Do góry