reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No w końcu jedziemy z 3 miesiącem :)

Buziaczki dla mojego ulubieńca:-D:-D:-D
I mój książę jeszcze śpi....

Kurujcie się, zdrowiejcie.....niedługo lato, skończą się choróbska!!!

A u nas trochę melancholii było wczoraj bo 8 rocznica śmierci naszego Kubusia minęła, wiecie, tyle już lat a rana ciągle żywa... jednak w takich przypadkach czas nie leczy ran,
a to pomnik naszej dzidzi, musze w tym roku kamieniarza wziąć bo już napisy niewyraźne...
Nie musicie nic pisać, mi po prostu lżej jak mówię o tym głośno....
Zobacz załącznik 230278

Tulę mocno
Dziewczyny ... co te teściowe w sobie mają że nie można im zaufać ???
Ja tam swojej ufam..krzywdy by nie zrobiła ...chyba tylko za bardzo rozpuszcza Hanię..ale to przywilej dziadków:-)
Co do ząbków...nam chyba tez wychodzą...pediatra potwierdził ze MOGĄ już wychodzić ale nie skomentował dziąsełek:wściekła/y:Więc teraz kazdy jego zły humor lub ryk bez powodu zwalam na zęby:-)

znalazlam na stronie 4890!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
hurrrrrrrrrrraaa
oczy mi padaja...mam dosc
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-):-):-)

Moje metody przynoszą efekty:szok::szok::szok:
Normalnie dziś mi dzieciątko zasnęło samo w łózeczku bez wrzasku:szok::szok::-)

Ale w nocy znów był ryk bez powodu...łapki całe w buzi i w końcu zasnął w naszym łózku z cycusiem w pyszczku:zawstydzona/y:
Ale..dla mnie najważniejsze że spał.....

Co do sadzania ..MOJE ZDANIE jest takie że nie sadzałabym dziecka!
Tomek też jak leży mi na kolanach to za wszelką cenę chce sobie usiąść...niech się męczy..jak dorośnie do tego to usiądzie!
A jak byłam w piątek u lekarza to też kazał mi go na chwilę posadzić żeby mógł go osłuchać i zajrzeć do uszek.....

A my na spacerek się nie wybieramy bo wprawdzie słoneczko pięknie świeci ale wieje zimny wiatr:no:

reklama
1. dzieci kichaja oczyszczajac plucka - bardzo pozytywny objaw ...
2. zatkany nos moze byc spowodowany tym ze sie mocno wysuszylo powietrze !!
3. łezki z oczu leca bo wlasnie teraz zaczynaja naszym dzieciakom intensywnie pracowac gruczoly lzowe !!! najwiecej podczas jedzenia bo miesnie twarzy pracuja !!!

imho na alergie pylkowe chyba za szybko ... a ma alergie pokarmowe ??
...

Mea dzięki za odpowiedź. Alergii pokarmowej nie ma i już przestałam sądzić, ze to alergia. Chyba po prostu na spacerku złapała ten katarek a teraz jeszcze mnie nim zaraziła :-(. Ale już tak jakby mniej kicha, więc może przejdzie.

tego sie obawiałam ze to sie tak skonczy

daffi nie zachowuj sie tak nikt cie tu nie chce zrownac z ziemia
zabardzo bierzesz to do siebie
twoje posty tez mozna odczytac na rozny sposob
troche dystansu do siebie i innych
ale to chyba z czasem przychodzi
ja tez kiedys byłam przewrazliwiona na swoim punkcie

no moze jeszcze troche jestem
szkoda zycia na to

Buziaczki dla mojego ulubieńca:-D:-D:-D
Co do sadzania ..MOJE ZDANIE jest takie że nie sadzałabym dziecka!
Tomek też jak leży mi na kolanach to za wszelką cenę chce sobie usiąść...niech się męczy..jak dorośnie do tego to usiądzie!
A jak byłam w piątek u lekarza to też kazał mi go na chwilę posadzić żeby mógł go osłuchać i zajrzeć do uszek.....

A my na spacerek się nie wybieramy bo wprawdzie słoneczko pięknie świeci ale wieje zimny wiatr:no:

Ucałowany! ale i tak niedobry , że hej!

Jeśli chodzi o sadzanie Michała to generalnie ma głowę ciężką jak piłka lekarska :)) jeszcze sam jej nie trzyma prosto więc nie wymagam by siadał :)) byle nie płakał i będzie Gites :D

no pewnie ze sie da tylko trzeba umiec zagadac ksiedza...to sa siweta itp.. nie kazdy jest w stanie byc na 9 czy 12..... a 18 to juz za pozno!

Oj, oj .....a po co ta złośliwość ?
Myślisz Dafi, że dziewczyny nie mają co robić tylko zazdrościć ? Wiesz powiem Ci po sobie, że ja Ci nie zazdroszczę, i cieszę się, że mam leżące dziecko -im dłużej tym mi lepiej .......ja się chcę jeszcze leżącym etapem Michała nacieszyć , jak zacznie siadać to też będę się cieszyć, ale nie mam zamiaru na nim nic wymuszać i nikomu niczego nie zazdroszczę, bo ja nie patrze na innych, nie wypada zresztą tak oceniać ludzi, a Twoja złośliwość jest dla mnie niepojęta i nieuzasadniona.

Pozdrawiam.

nessi, nie io to jej chodziło.

nie chodzi mi o wike... chodzi mi o ciebie w tym momencie zreszta.....
odpowie mi ktos czy wie jak usunac swoj profilna BB.... juz mnei wtedy nie skusi by tu wejsc!!!!!!!!!!!!

Nawet nie próbuj, bo ja cię dorwę osobiście ;-D :p

Moje zdanie takie - zazdrość wśród matek niestety jest czymś wstrętnym i daffi się nie dziwię, że tak napisała, bo ja też nieraz się spotkałam z wstrętnymi chamskimi docinkami.
ale nie pisała o forum, bo tu tego zjawiska też jakoś (odpukać) nie widzę.
Każde dziecko jest inne,

Podam przykład.
Jonasz miał 12 tyg jak zaczął raczkować.
Oczywiście lekarz, neurolog potem rechabilitacja bo kręgosłup za słaby. Zresztą przez to ma dalej niewielkie problemy.
Pożaliłam się koleżance, że mam taki i taki problem z dzieckiem a ona, że to nasz wina bo go na brzuchu kładliśmy i na szczęście ona ma NORMALNE dziecko bo je NORMALNIE wychowuje.
Albo pyta koleżanka na jakich pieluszkach mam Kaja, to ja na to, że jakoś na pampersach i co "no ja nie będę kasy w błotio wywalac..." to po co kur... pyta?
Na osiedlu mi kumpela powiedziała, że mam dupe obrobioną, że 3 dziecko a ja sobie najwyraźniej z palcem do d.. nie trafiam bo pampersy kupuję (pewnie po to, żeby dłużej nie zmieniać) :-D
Naprawdę niektóre dziewczyny mają nasrane.
Albo Amelka szybko mówiła i jak powiedziałam, że fajnie już gada usłyszałam, że "Mój jeszcze nie mówi a jest pół roku starszy więc będzie od razu mówił wyraźnie a twoja jak nic będzie miała wadę wymowy Nie pozwalaj jej gadać"

Mam 3 dzieci i dużo razy spotkałam się z głupią zazdrością i durną konkurencjom pt "które dziecko szybciej..."

Podsumowywując- nie dziwię się daffi wcale, że napisała o komentarzach na nk.

reklama
Hej Lachony:-)
Odnoszę wrażenie ze jedynym rozwiązaniem jest założenie wątku- siadające dzieci;-) Z cyckowym problemem pomogło, może i z tym się da. Nie no, żartuję ale trochę dystansu, mnie tam by nawet nie przeszkadzało gdyby mi ktoś napisał- głupia jesteś, nie sadzaj dziecka idiotko- bo znaczyłoby to tyle że dziewczyny martwią się o moją córeczkę. Gdybyśmy źle sovbie życzyły to właśnie odwrotne komentarze by były. Albo mi się juz pierdzieli wszystko;-)
Aga- nie martw się- Lidka tydzień mi się budziła z krzykiem a dziś przeszło:szok: Ja to zwaliłam na skok rozwojowy i stwierdziłam że przeczekam.
Martuś- tulę mocno, tylko tyle wirtualknie mogę

Do góry