reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A no i od wczoraj mam @. Już trzeci po porodzie:) Nawet dosyć regularne są:) Pierwszy @ dostałam 29.01, drugi 22.02 a trzeci 17.03:) Od poprzedniego cyklu stosuję plastry anty Evra. Jestem bardzo zadowolona. @ są nawet lżejsze niż zawsze. Ciekawe ile potrwa. Tak czy siak jak na to, że codziennie się kochamy z finishem w środku a mamą nie jestem (w sensie w ciąży) to stwierdzam, że plastry są OK:D I mam nadzieję, że się nie 'przejadę' na nich;)

reklama
laski wezcie mi cos wytlumaczcie bo juz nie czaje,........ moa mala jak lezy na pleckach to bez problemu w obie strony glowka zamiata tylko na brzuszku jak lezy to jedna woli,,,, bo tak sie zastanawialam jak wy te pieluszki podkladacie pod glowe jak lezac ba brzuszku i tak by ja odsunela,......... ale pewnie podkladacie jak sie na plecach lezy nie>>>??? bo ja BLONDYNKA JESTEM, DO TEGO CIEMNA:):):)

czesc kochana... i wy wszystkie tez witajcie:) w zwiazku z twoim postem... mozesz mi mniej wiecej powiedziec jak te cwiczenia wygladaja??? bo moja tez cos jedna strone sobie wybrala..,,,,ja staram sie nosic ja tak zeby -jak chce cos zobaczyc -patrzyla w te druga-mniej uzywana strone...
mataka24 to jest tylko jedno ćwiczenie ;-) a wygląda tak: kładę Maćka na krawędzi stołu na kocyku i cienkiej kołderce, żeby było w miarę miękko. Zwiniętą w rulon pieluszkę kładę między jego główką a moim udem. Od tej strony bliżej mnie lekko (nie ma boleć) uciskam kciukiem na wysokości mostka pod sutkiem (około 1,5cm poniżej sutka). I co jest najważniejsze, to że linia głowa-kręgosłup-miednica musi być w jednej lini, więc drugą ręką po stronie zewnętrznej ciałka przytrzymuję główkę i wzdłuż ciała aż do biodra. Dla dziecka jest nieprzyjemne usztywnienie głowy przez pieluchę i udo z jednej strony oraz rękę z drugiej.
Dziecko należy przytrzymać do max 1min, ale zaczynamy krótkimi seriami po 15-30sek, powtarzamy 3-4 razy dziennie na każdą stronę. Jak dziecko gorączkuje, albo jest po szczepieniu to nie ćwiczymy ;-)

mataka24 to jest tylko jedno ćwiczenie ;-) a wygląda tak: kładę Maćka na krawędzi stołu na kocyku i cienkiej kołderce, żeby było w miarę miękko. Zwiniętą w rulon pieluszkę kładę między jego główką a moim udem. Od tej strony bliżej mnie lekko (nie ma boleć) uciskam kciukiem na wysokości mostka pod sutkiem (około 1,5cm poniżej sutka). I co jest najważniejsze, to że linia głowa-kręgosłup-miednica musi być w jednej lini, więc drugą ręką po stronie zewnętrznej ciałka przytrzymuję główkę i wzdłuż ciała aż do biodra. Dla dziecka jest nieprzyjemne usztywnienie głowy przez pieluchę i udo z jednej strony oraz rękę z drugiej.
Dziecko należy przytrzymać do max 1min, ale zaczynamy krótkimi seriami po 15-30sek, powtarzamy 3-4 razy dziennie na każdą stronę. Jak dziecko gorączkuje, albo jest po szczepieniu to nie ćwiczymy ;-)

musialabym to zobaczyc BO TAK Z OPOWIESCI CIEZKO ZACZAIC.. a jak sie to cwiczenie nazywa,,,? mozee na youtubie znajde:)

reklama
Kasiuh super wyglądasz:-)
Mataka - matę mamy z Canpola;-)

Mały śpi we własnym łóżeczku już od 19 :-) Ne wiem czy się jeszcze obudzi, czy też nie i mam dylemat czy go wybudzić....
Zjadł dziś tylko 4 porcje mleczka:szok: ale mu rygor wprowadziłam:-D

Do góry