reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja wczoraj kupiłąm "Twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
Jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???
no ba.. ja to cała ciąże kupowałam a wcześniej pożyczalam od koleżanki teraz mam ich mase a żeby sie nie poniszczyły to powpinalam je do segregatorów i czesto do nich wracam teraz już rzadziej kupuje bo mam internet no i was

reklama
Witajcie czy macie jakiś sposób na wychodzące włosy bo niedługo łysa zostane wychodzą mi garściami i są wszędzie jestem załamana :-(
u mnie to samo mam juz dośc moje włosy leza dosłownie wszędzie moge odkurzac codziennie a i tak zbieram garściami z dywanu a niby do 3 miesiecy po porodzie wychodzą no to najwyższy czas żeby przestały wychodzic czekam z utęsknieniem na ten moment

Dziewczyny czy wy wozicie juz swoje maluchy w spacerowkach?
Ja wciaz woze Julke w gondoli bo ona wciaz sie w nia miesci i praktycznie spi na kazdym spacerze to chyba nie ma jeszcze sensu zmieniac?

Możesz założyć spacerówkę - ja może nawet dziś założę, bo mamy ten sam problem :tak: Dziecko może spać w spacerówce, jak położysz ją na płasko :tak:

Alez ja mam lenia dzisiaj.
Spalismy z Maxem do 10.30 . Teraz jest 13.40 a ja dalej jakas taka rozmemlana laze. Niby ogarnelam dom, zjadlam sniadanie, wykapalam sie, wstawilam pranie ale nadal dom nie odkurzony , obiad nie przygotowany a ja siede przed kompem.
Oj trzba se wziasc za robot ale moze jakas kawe najpierw.

A tu fotka z Wenecji - zazdroscic mozecie bo ja sama sobi juz teraz eo wypadu zazdroszcze :).
Jesli dziewczynki bedziecie mialy okazje wyskoczyc gdzies ze swoim partnerem nawet na 1 dzien, i nie wazne cz to Wenecja , czy Olsztyn czy nawet hotel za rogiem - to naprawde warto.
Tesknilam za Maxem ale ten wyjazd zblizyl nas do siebie jeszcze bardziej. Wydawalo mi sie ze o siebie dbamy ale wiele rzeczy wymyka sie spod kontroli jak jest dziecko. Sam na sam ze soba pomaga ta kontrole odzyskac.
CIMG2922..jpg

Inchalacji jeszcze na szczesci enie musialam robic.
U nas wiosna juz prawie na calego wiec mam nadzieje ,ze omina nas przeziebienia i komplikacje z tym zwiazane .

Alez ja mam lenia dzisiaj.
Spalismy z Maxem do 10.30 . Teraz jest 13.40 a ja dalej jakas taka rozmemlana laze. Niby ogarnelam dom, zjadlam sniadanie, wykapalam sie, wstawilam pranie ale nadal dom nie odkurzony , obiad nie przygotowany a ja siede przed kompem.
Oj trzba se wziasc za robot ale moze jakas kawe najpierw.

A tu fotka z Wenecji - zazdroscic mozecie bo ja sama sobi juz teraz eo wypadu zazdroszcze :).
Jesli dziewczynki bedziecie mialy okazje wyskoczyc gdzies ze swoim partnerem nawet na 1 dzien, i nie wazne cz to Wenecja , czy Olsztyn czy nawet hotel za rogiem - to naprawde warto.
Tesknilam za Maxem ale ten wyjazd zblizyl nas do siebie jeszcze bardziej. Wydawalo mi sie ze o siebie dbamy ale wiele rzeczy wymyka sie spod kontroli jak jest dziecko. Sam na sam ze soba pomaga ta kontrole odzyskac.
Zobacz załącznik 226298

Inchalacji jeszcze na szczesci enie musialam robic.
U nas wiosna juz prawie na calego wiec mam nadzieje ,ze omina nas przeziebienia i komplikacje z tym zwiazane .

Super, rewelka. Sama wspominam Wenecję z uśmiechem na ustach. I te gondole ! :) Tylko zazdrościć szczęściaro! :)

reklama
Cześć dziewczynki!! my juz po spacerku, Mała jeszcze śpi a ja sie tak zmachałam, że chyba zaraz kawke bachnę po padne na pyszczek:baffled::baffled:
Pauluś trzymam kciuki za twojego malucha. Gdy moj M był mały to tesciowa opowiada, ze mial zapalenie pluc o lekarka zakazala isc do szpitala bo tam by go polozyli i by umarl, kazala jechac do domu i go caly czas pionizowac
Emwu ale ci zazdroszcze!!
Mea pamiętasz bliźniaki, które się urodziły jak Agatka?? Oskar ten mniejszy ma zapalenie płuc i jest w szpitalu:-:)-(

Dziewczyny zauważyłyście, że od tej przykrej sytuacji Anoola sie nie odzywa?? Mam nadzieje, że sie nie obrazila na to co jej niektóre z nas radziły.....

Do góry