Dziekuje, ale kochane jestescie, ze mnie tak milo witacie, kurde chyba musze na czesciej znikac;-)
Mialam sie was pytac o
-wystajace pepki- u mnie wystaje, ze hej od kiedy brzuszek zaczal rosnac
- ciemna linie (linea negra) czy juz sie u ktorejs pojawila. Ja miala z Alexandrem, ale nei pamietam kiedy sie pokazala, a narazie z niunia jeszcze nei mam
-mleko w cycach- ja juz mam, ale nie zeby sie lalo tylko jak nacisne otoczke brodawkowa. Z Alkiem odkrylam w 7 miesiacu, tez przez nacisniecie, ale wczesniej nei sprawdzalam, teraz zdecydowanie pojawilo sie po raz pierwszy w 5-tym. Sprawdzcie sobie;-)
Hej Martuska dobrze, ze wrocilas:-) I moze nie znikaj juz na tak dlugo
Co do pepka to mam normalny, no moze troche plytszy, ale nie wystajacy.
Linie negra mam widoczna juz od 16tc
Cyce wielkie, mleka brak
Dziewczyny chyba jeszcze takiego stracha to nie miałyście jak ja dzisiaj. Wstałam rano i zaczęły mi się regularne skurcze,brzuch stwardniał i dziecko zaczęło mnie niemiłosciernie kopać. Za telefon i dzwonie do lekarza. Kazał szybko do szpitala przyjechać. Pojechaliśmy i szybko dostałam leki. Niewiele brakowało do poronienia. Jak ja się wystraszyłam. Teraz już do końca ciąży leki na podtrzymanie. No i mogę sobie wybić z głowy wszystko. Mam leżeć:-
-(
To musialo byc straszne! Dobrze, ze zareagowalas i wszystko dobrze sie skonczylo. Dbaj o siebie i odpoczywaj, bo teraz to najwazniejsze
No i myslalam ze ja jestem spokojna a tu masz dzisiaj tak mnie maz z rownowagiw wyprowadzil ze jakbym mogla to bym chyba sie spakowala i do mamy pojechala. Nie dosc ze mnie zarazil przeziebieniem a jak go prosilam zeby sie kurow to oczywiscie jemu nic nie jest a juz od 1,5 tyg kaszle i mu z nosa leci. A pozniej to go prosze zeby jechal do sklepu bo nic w domu do jedzenia nie ma a on sie wybieral 3h bo gral na kompie/Ja juz nie wytrzymam a do tego musze lezec i nawet musze go prosic o herbate a ten ciagle gra.
wrrrr.... no to witam w klubie... Moj maz jak juz zasiadzie do kompa to koniec
Mozesz gadac, prosic, a on tylko no juz dzibku juz juz ide... i tak mu sie schodzi godzina albo dwie
A mamy mamy he he he
skurcze B- H ( przygotowujace macice do wielkiego przedstawienia jakie bedzie mialo miejsce w grudniu) maga sie pojawiac ( lecz wcale nie musza) juz od 5 miesiaca ,a ona jest w ciazy blizniaczej( jak dobrze kojaze) wiec kto wie! W kazdym badz razie ciaza blizniacza to ciaza wyszego ryzyka i nie ma co czekac - to przynajmniej moje zdanie
Zgadzam sie w 100%! Ciaza blizniacza to podwojne obciazenie i przy tym zagrozenie. Dlatego nie mozna lekcewazyc zadnych niepokojacych objawow.
myślałam ze tylko ja jem jak świnka, no a jutro sie okarze u gina ile sie przytyło . Dzisiaj juz mam smaka na słodkosci bo wczoraj robilam test obciazenia glukoza i mialam zajawke tylko na miesko, jak myslalam o slodkim to mi sie na wymioty zbierało. po tych 75g rozpuszczonego proszku przez 3 godziny mnie mulilo i odbijało mi sie tym proszkiem bleeeeeeeee
Dziewczyny a powiedzcie jak u Was z seksem, robicie to tak normalnie jak zawsze czy jakos specjalnie delikatnie?? Bo ja to w ogole jestem jakas przewrazliwiona. I czy macie tak ze po sekseii brzuszek wam bezbolesnie robi sie taki twardszy? I jeszcze czuje po jak by mi sie kosci rozszerzały w miednicy
Eh, ja niestety dalej nie tyje, zaczynam sie powoli martwic, oby tylko to nic zlego nie znaczylo.
My z seksem staramy sie delikatnie, ale tez bez przesady, jesli dobrze sie czuje to jakos intuicyjnie wychodzi:-)
Ale nie odczuwam twardnienia brzucha i rozszerzania miednicy.