reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
My ciągle przed obiadem, nawet nie wiem co będziemy jeść, pewnie resztki poimrezowe ;-) A teraz właśnie zjadłam paczkę pistacji i popiłam herbatką żurawinową. Ciężko jest siedzieć przed komputerem i nic nie jeść ;-) I nie wiem czy to kwestia żurawin, ale odkąd zaczęłam pić tą herbatkę to lepiej śpię, bez ciągłych nocnych wypraw do WC :-) A dochodziłam już do 5 wypraw na noc!
Co do ułożenia to moja Mała się wierci strasznie. Początkiem maja na USG leżała na plecach ;-) a teraz niedawno na połówkowym kręciła się jak wiatrak - raz stała na głowie, za chwilkę kopała nogami w dół, jakby się odpychała od dna... Tak więc ciężko mnie ująć "statystycznie" :-(

Pustki tu dzisiaj:) Chciałam posłuchać serduszka Małej a Ta mi obkopała centralnie stetoskop:D Hehe. Nie słyszałam jej serduszka bo kurcze chyba wiecznie czuję tylko swoje tętno;)

Pustki tu dzisiaj:) Chciałam posłuchać serduszka Małej a Ta mi obkopała centralnie stetoskop:D Hehe. Nie słyszałam jej serduszka bo kurcze chyba wiecznie czuję tylko swoje tętno;)

a czy wy tez macie takie wrazenie ze caly brzuch pulsuje tak jak wasze tetno ?? bo jak przykladam reke to tylko tetno odczuwam ... no i czasem wielkie bulgotanie !!

Tunia a probowalas juz zakwasu buraczanego?
Lastarda o nim juz wpominala, a ja tez slyszalam same pozytywy. Nie zaszkodzi sprobowac. Jak nie masz przepisu to ja chetnie wkleje swoj na watek kulinarny. Zakwas jest pyszny i zdrowy;-)
Coz wiecej mozesz zrobic, brac witaminy i zelazo dodatkowo z kwasem foliowym. Pewnie lekarz wie najlepiej co ci przepisac. A czujesz sie jakos slabiej ze wzgledu na slaba morfologie?
jasne pije litrami sok buraczany i zakwas i melase buraczana tez. bardzo dobrze sie odzywiam a tu taka niespodzianka. biore witaminy i zelazo dodatkowo. a czuje sie nieciekawie, jest mi slabo, zdarzylo mi sie zemdlec kilka razy juz, ale mam nadzieje, ze wkoncu to minie.

mamy z moim R wkoncu wolne i czas tylko dla siebie bo nasza corunia postanowila nastepny tydzien spedzic z ciocia i wujkiem. spacerowalismy cale popoludnie a na wieczor umowieni jestesmy na tance! oj jak dawniej. bardzo wskazana taka chwila luzu.

milego wieczoru!

a czy wy tez macie takie wrazenie ze caly brzuch pulsuje tak jak wasze tetno ?? bo jak przykladam reke to tylko tetno odczuwam ... no i czasem wielkie bulgotanie !!

Tak, też tak mam.
Ale kopniaki Małej bez problemu odróżniam:D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamy z moim R wkoncu wolne i czas tylko dla siebie bo nasza corunia postanowila nastepny tydzien spedzic z ciocia i wujkiem. spacerowalismy cale popoludnie a na wieczor umowieni jestesmy na tance! oj jak dawniej. bardzo wskazana taka chwila luzu.

Jaka grzeczna córcia:tak: Mój pobył 2 dni u Babci i postanowił wrócić do domu... :-( Wszędzie mu dobrze ale spać to najlepiej w domku.

A na Mazurach dzisiaj brr zimnica:-( mam nadzieję, że się później rozpogodzi.

reklama
Do góry