reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dzien dobry!
udalo mi sie nadrobic zaleglosci. dwie godziny czytalam :-) tempo na rekord swiata dziewczyny!
wracam powoli do rzeczywistosci po lenistwie. tydzien spedzony z siostra dobrze mi zrobil, zreszta to nie koniec bo zostaje do 15 sierpnia, a drugiego robimy impreze urodzinowa, wkoncu po kilku latach razem w urodziny. Rozalia tez zadowolona ze ma swoja ukochana ciocie.

niby wszystko u mnie gra, ale jednak nie do konca, wyniki mam dosc kiepskie, hemoglobina 8.5!!!, czerwonych tez znacznie ponizej. nie wiem co z tym zrobic, witaminy lykam, dobrze i bardzo zdrowo sie odzywiam. zawsze mialam jakies normy niedociagniete, ale nie az tak.

ok ide na sniadanko, dzisiaj polecam owsianke z amarantusem z racji duzej zawartosci zelaza :-)

milego dnia!

reklama
Witam się i ja!
Nie śpię od 2 h. Mąż mnie obudził. Wczoraj napił się jak messerschmitt i dzisiaj umiera:-D całą noc wiało jak diabli i dzisiaj też tak se a chciałam nad jeziorko jechać:-(mam nadzieję,że się choć trochę ociepli to chociaż na lody pojedziemy:tak:

Galaretka na piankę już się studzi a ja się maluję i jem śniadanko:-D
Miłej niedzielki życzę:tak::tak:

ja na szczescie nie mialam tyle nadrabiania bo do polnocy czytalam na biezaco :D

co dzis w planach ??
na poczatek wizytacja cioci i wujka ... poem do kosciolka a potem blogie lenistwo czyli jak zwykle :D

a moj maly uparciuch zamiast mame kopnac to dalej sobie bulgocze i pewnie sie z mamy smieje :D

Witam sie w niedziele z wami :) Jeszcze kilka dni i moje kochanie przyjezdza jupiiiii !!!! Sie doczekac nie moge juz :) Pozniej tylko na 10 dni pojedzie i na wczasy ,ajjj juz mi sie sni to normalnie :)U nas sloneczko swieci aleeeee wieje i jest dosyc chlodno :) ,co mi ogolnie pasuje bo odpoczywam od duchoty jaka byla ostatnio.Dzis na obiadek moje dziecko zazyczyło sobie ziemniaczki z koperkiem ,jaka sadzone i kefirek....i jak o tym powiedzial tak mi sie chce tego kefiru ze bym go bez niczego wydoiła hahaha :)

Dziewczyny i mam pytanie teraz. Prawie kazda juz po lub tuz przed polowkowym usg, czy wiecie jak ulozone sa wasze dzieciaczki? Jestem ogromnie ciekawa i chcialabym porownac mniej wiecej procentowo jaka czesc jest ulozona glowkowo a jaka posladkowo lub poprzecznie na tym etapie.
Moje szczescie siedzi na dupce na chwile obecna i choc wiem, ze to moze sie jeszcze sto razy zmienic to jednak odrobinke mnie to nurtuje:baffled:

Nic jem nektarynke i splywam pod kolderke, jutro mam wolneeee!!!! Hurrraaa:rofl2:

Moja córcia w 12 tyg i 4 dniu i po 17 tyg była główką w dół:-) Ciekawa jestem czy teraz też tak będzie bo na razie 2 fotki z usg mam prawie takie same prócz tego, że Mała urosła:-)

Wczoraj była mała impreza z okazji urodzin Mojego, Maleńka CAŁY CZAS podczas jedzenia kopała:) A potem jak tatuś chciał ją poczuć to tylko się ruszała, wypinała, ale nie kopała:p

Ja tez sie witamniedzielnie, pewnie za wiele mnie tu nie bedzie, bo maz zrobil sobie wolne i mamy miec rodzinna niedziele.
Juz tez po kosciolku, na ktorej to moja niunia szalala przy muzyce organowej:-)
Za niedlugo wybieramy sie na grila, miejmy nadzieje, ze deszcz nei spadnie, bo co tu zapowiadali. Narazie slonko i chmurki.
Georgina dzieki za odpowiedz w sprawie ulozenia, mam nadzieje, ze reszta tez sie wypowie, bo tak to procentowo wyjdzie mi 50%/50%:-p
dzien dobry!
udalo mi sie nadrobic zaleglosci. dwie godziny czytalam :-) tempo na rekord swiata dziewczyny!
wracam powoli do rzeczywistosci po lenistwie. tydzien spedzony z siostra dobrze mi zrobil, zreszta to nie koniec bo zostaje do 15 sierpnia, a drugiego robimy impreze urodzinowa, wkoncu po kilku latach razem w urodziny. Rozalia tez zadowolona ze ma swoja ukochana ciocie.

niby wszystko u mnie gra, ale jednak nie do konca, wyniki mam dosc kiepskie, hemoglobina 8.5!!!, czerwonych tez znacznie ponizej. nie wiem co z tym zrobic, witaminy lykam, dobrze i bardzo zdrowo sie odzywiam. zawsze mialam jakies normy niedociagniete, ale nie az tak.

ok ide na sniadanko, dzisiaj polecam owsianke z amarantusem z racji duzej zawartosci zelaza :-)

milego dnia!
Tunia a probowalas juz zakwasu buraczanego?
Lastarda o nim juz wpominala, a ja tez slyszalam same pozytywy. Nie zaszkodzi sprobowac. Jak nie masz przepisu to ja chetnie wkleje swoj na watek kulinarny. Zakwas jest pyszny i zdrowy;-)
Coz wiecej mozesz zrobic, brac witaminy i zelazo dodatkowo z kwasem foliowym. Pewnie lekarz wie najlepiej co ci przepisac. A czujesz sie jakos slabiej ze wzgledu na slaba morfologie?

Joasiu zazdroszcze tych wakacji. Super, ze jedziecie, szczegolnie teraz kiedy jeszcze maluszek w brzuszku.
My mielismy wczasy w Meksyku zabookowane juz na poczatek pazdziernika i zaliczka wplacona, a tu zaciazylismy.
Wczasy przebookowalam na Tunezje na maj z braku laku.Taniej i blizej. Teraz to jedyna moja pociecha wakacyjna, chociaz z 6- miesieczniakiem to nie bedzie to samo. Mam nadzieje, jednak, ze chociaz zmiana klimatu i otoczenia pozowoli nam wszystkim odetchnac wakacyjnie.

Buziaki niedzielne wam sle :* i niech dzien uplynie wam jak najmilej laseczki.
Moze tu zagladne z wieczora jeszcze.

reklama
Hej Dziewczyny,

No to i ja się witam niedzielnie :-)

Co do ułożenia dzidzi to nie wiem, połówkowe będę miała za jakieś 3 tygodnie więc wtedy napiszę co i jak ;-)
Ale to jest pikuś-dostałam kawałek babki z makiem od teściowej i zostawiłam ją na stole w salonie. Zanim się poszłam kąpać jeszcze była a jak wróciłam już nie:angry: mąż ją wciągnął a ja jestem na niego o to tak zła,że spać nie mogę:tak:taką miałam ochotę!!!
Natalka - wiem co czułaś, ja na sniadanie kiedyś na działce zrobiłam 2 rodzaje kanapek, po równo dla każdego. Jedne z wędliną i pomidorem a drugie z jajkiem i majonezem. I ten mi wciągnął wszystkie z jajkiem a mi się tak ich chciało. Jajek już nie było, a sklepy zamknięte bo to niedziela. Ale jak tak popatrzyłam jaki skruszony był i autentycznie było mu taaaaaaaak głupio to zmiekłam. ;-)

W sumie (przy Waszej pomocy :-)) udało nam się zrobić obiad na kilkanaście osób ;-) Co prawda w sumie była nas 4 + Mała, ale pozabierali do domów żeby się dzielić z ludźmi w akademikach ;-). Był biały barszcz (oszukany, bo z torebki Knorra, ale oni i tak nie wiedzą jak powinien smakować normalny ;-)), potem pierogi z kapustą i grzybami z sosem cebulowym, kapusta z grochem, placki ziemniaczane z sosem grzybowym (oraz dla mnie z cukrem), kalafior zapiekany z sosem serowym i na deser szarlotka z lodami. Porozdawaliśmy a jeszcze mamy zapasy na kilka dni. Hindusowi najbardziej smakowała kapusta z grochem i pierogi, Szwed zakochał się w plackach. Tak, że dla każdego coś miłego :-)
A teraz czas do łóżka, bo jednak męczące są takie codzienne imprezy pożegnalne :-) Zaległości czytelnicze będę nadrabiać jutro ;-)
Dobrej nocki!
Obśliniłam monitor :-D:-D:-D

Polowałam na dżinsy dla ciężarówek i nic fajnego nie znalazłam. :-(. Ech, ktoś wykrakał ;-)

Do góry