Oj też mu zazdroszczę. Ja się dziś zapisałam na exam i mam 29.03..
Bedzie ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj też mu zazdroszczę. Ja się dziś zapisałam na exam i mam 29.03..
Ja miałam pierwszy 29.01 a drugi 22.02, więc nie ma źle. I w dodatku są takie jak przed ciążą, czyli 2 pierwsze dni takie dosyć mocne a reszta średnia i ok. 4,5 dnia prawie tyle co nic Nie narzekam. Tyle, że od 3 tyg stosuję plastry Evra i ciekawa jestem jaki teraz @ będzie no i kiedy będzieJezeli chodzi o okres ,ja mam juz za soba 2 w odstepach prawie regularnych wiec jest ok
pierwszy pod koniec stycznia ,drugi pod koniec lutego ! NO ale i tak zazdroszcze tym co jesczez nie dostaly bo ze mnie leci jak by swinie zarzynali !a jakos nigdy tak nie mialam !
A jeszcze na temat porodu miałąm się wypowiedzieć. JAk komuś opowiadam o moim porodzie to wszyscy pytają czy ja oby na pewno rodziłam w Polsce i za darmo;-)
14- godzinny poród bez znieczulenia a ja go wspominam naprawdę miło. Świetne położne, pielęgniarki. Każdy mi mówił co robi i po co. Jak prosiłam żeby ktos przyszedł to przychodzili. A jak mogłam poleżeć w ciepłej wodzie w wannie to w ogóle luksus Ogromna sala z piłkami, wypasionym łożem, wanna, kanapą dla męża tylko dla nas dwojga. Po porodzie doradca laktacyjny i pielegniarki, które przychodziły w nocy na każde karmienie i proponowały pomoc w przystawieniu maleństwa. Naprawdę bardzo mili wszyscy
A ja uwielbiam sama kąpać Maleńką)a my wczoraj o 1 w nocy..zależy o której P wraca z pracy....ale my i tak nocne stworzenia jesteśmy więc wszystko w normie
Tez mialam miec wypasiony pokoj do porodu a wyszlo tak ze sie cieszylam jak zwykle lozko dostalam Wyobrazcie sobie ze przyjechalam do szpitala o 6 rano (24 grudnia ) i do 12 w poludnie CZEKALAM bo nie bylo wolnego lozka Najpierw w poczekalni na twardym krzesle, ze skurczami i do kolan zalana wodami a pozniej przenieslismy sie do samochodu bo tam przynajmniej cieplo, wygodne siedzenie i radio. Urodzilam 25 grudnia. I oboje z mezem takie same skojarzenia mielismy ;-)
Nie za wcześnie na te kaszki? Też bym chętnie dawała już, może by mi nockę przespała, ale wolę po konsultacji z pediatrą. Niebawem będzie szczepienie to popytam.ja podaje normlanie butla ale kupilam smoczek trójprzeplywowy... napoczatku piła ze smoczka 1 ja pociagnelam z niego ale i ona swietnie rade sobie dawala,..... wyobrazcie sobie ze dzis mleczka z kaszka zjadla tylko 70ml i poszla spac:-) to naprawde na nia działa:-)
Ale Ci dobrze. Nieobecność zbliża :-)Hej laseczki no moj ksiaze dotarl w koncu do domku o 18 opalony jak murzyn i jakis pzystojniejszy haha ehhh te rozlaki na powitanie powiedzial ze slicznie wygladam i ze na maxa schudlam ze jest ze mnie dumny a ja mowie ze mam jeszcze 15 kg a ten zebym dala spokoj i powoli samo zejdzie)))No wiec zapoznal sie z Szymciem od razu go na raczki i wszystkiego go mam uczyc to nakarmil malego a ten sie tak na niego patrzyl i ani nie zaplakal tylko sie smial chyba wyczul ze to tata)) Pokazalam T brzuchola a on mowi ze dobrze jest ze kocha mnie najmocniej na swiecie hihi(a ja mam wielka falde a nie brzuch i tyle sadlicha jeszcze)NO pozniej Szymek zasnal a my wskoczylismy pod kocyk hihi balam sie troche ale bylo tak fajniutko ze po godzince skusilismy sie po raz drugi:-)teraz T sobie spi nie budze go bo biedny 24 godziny byl w podrozy a jeszcze i tak mnie przeciagal do polnocy bo on nie chce spac on chce gadac ze mnajestem mega szczesliwa
Zobaczysz jakie teksty rzuca kilkulatek. Mój M ma sporą szparkę między zębami i wczoraj Staś go zapytał czemu mu zęba brakuje :-)Zobaczysz teraz co będzie, jak już zacznie wydobywać te normalne gadane, to z każdym dniem będzie się tak rozkręcał. U nas super sprawdziło się powtarzanie po nim każdej sylaby, wtedy coraz bardziej się rozkręcał, aż po 3-4 tygodniach takiego głużenia składa już całe zdania "Agu Eło Erle Khaki" itd ;-)
Próbowałam, żeby powiedział mama, ale on na obecną chwilę powtarza to jako Niiia Ale i tak jest niezły gaduła więc bardzo go nie męczę
A gdzie się wyprowadziliście?Mi się żyło bardzo dobrze, choć teraz wyprowadziliśmy się i prawdopodobnie już nie wrócimy Zauważam minusy życia w mniejszym mieście (restauracje, sklepy, miejsca do spacerowania (mieszkałam najpierw na Ochocie a później na Mokotowie, więc parków i knajpek było od groma), tzw. życie kulturalne ;-), no i praca ), ale tragicznie nie jest ;-)
mi głównie chodzi o to ,że nie znosze tego typu imprez (tzn chodzi mi o te przyjecia) i chcialabym miec to z glowy za jednym razem ,ale z drugiej strony skoro moj Radek ma tylu gosci bez ktorych sie nie mozna obejsc to z takim malym dzieckiem nie da sie zorganizowac tak hucznej imprezy, wiec albo przyjecie w gronie najblizszych 2 w 1 ,albo ślub bedzie musial poczekac...
Hehe.. Moja zasypia dziennie o 19, śpi do ok 24, 24.30, potem ok 4 budzi i po 6 Praktycznie dziennie o tej samej porze. Myślę sobie jednak, że jak dojdą kaszki to pośpi mi dłużej. Ale i tak jestem zadowolona, że tak mi wstaje bo kiedyś nie było nocy by nie budziła co 2h.Chciałam tylko przypomnieć, że żyję ;-)
U nas w porządku - mam pomoc do małego, więc rana nie boli, ale jak go podniosę, to rwie strasznie dalej:-(
Aluś rośnie, rośnie, rośnie...śpi i rośnie. Nawet przejrzałam neta z zapytaniem 'dlaczego 3 miesieczne dziecko śpi dlugo' oczywiście wyskoczyło od razu 'dlaczego spi krótko'
Jak czytam posty typu "Moja 3 miesięczna córeczka śpi 4 godz w nocy i jestem jej za to wdzęczna', to aż chcę wycałować za wsze czasy mojego brzdąca!! Jak on spał dziś od 19 do 5 NO JAK NIE KOCHAĆ???? I w dzień śpi....ehhh głupi ma zawsze szczęście
Ale za to jaki chłop przez to jego spanie - no wielkolud jeden rośnie aż miło...teraz juz nikt nie chce mi wierzyć jak mówię, że ma 3 miesiące (tylko gratulują mi dobrego poczucia humoru)
I rzeczywiście inne dzieciaki wyglądają przy nim śmiesznie hehe
Ps. Przedwoczoraj spał bez jedzenia 14 godz