reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Witaminy - nie tylko samo zdrowie - Noworodek i niemowlę (0-1) - Mam dziecko - Onet.pl Dziecko
W dzisiejszych mieszankach jest już wszystko :)

"Obecnie zmiana w żywieniu niemowląt, która szczęśliwie dość szybko postępuje, jest zasadnicza. Dzieci są karmione piersią, a w najgorszym razie modyfikowanym mlekiem przeznaczonym specjalnie dla niemowląt. W mleku kobiecym są wszystkie niezbędne witaminy. Trafiają one bezpośrednio do buzi dziecka, bez żadnych strat. Mieszanki z modyfikowanego mleka są wzbogacane witaminami. Nie wymagają zabiegów kulinarnych, poza rozpuszczeniem odpowiedniej ilości proszku w przegotowanej, ochłodzonej wodzie."

Tak czy inaczej jak i tak chcesz podawac witaminki to koniecznie skonsultuj się z pediatrą, bo nadmiar witamin jest bardzo szkodliwy...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie grudnióweczki :-)
Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)

Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)

o jak fajnie:) z jednego rocznika!! no podziwiam,,,, podziwiam.,,,, ech,..... nie balas sie ??? tak szybko kolejnej ciazy???

nie?????? no to jestes pierwsza ktora mi to mowi.... bo zeby dziecko w ciagu 2 tyg przybralo 800g to chyba jest cos nie tak..... ja uwazam ze to bardzo zleeeeeee

Dafi, Lolek przybral w 2 tygodnie 1,2 kilo w pewnym momencie :) Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju, owszem dzieci na mieszankach można przekarmić, ale jeśli tak się o to martwisz to szoruj do pediatry i tyle. Od czegoś lekarze są :)

ja z moja panna tez sobie dzis rady nie moglam dac...murudzila i plakala jak jeszcze nigdy!"!!!! wzielam ja wiec na spacer-zeby sie przespala.... a ja mam dola,. no masakra mnie jakas bierze.......w lustrze na siebie patrzec nie moge i jeszcze jakiegos dziwnego smsa dostalam,,,z ostrzezeniem ze kolo mojego meza sie jakas pindzia kreci....... a wczoraj wieczorem pzeczytalam smsa jakiego napisal do kolegi-na moj temat,,,,,,,,,,, i za mily to on nie byl.............:(

o kurcze... moze pogadaj z nim o tym...ja tez sie wscieklam jak maz napisal o mnie koledze nieprawde.. co do uczucia gdy patrzysz w lustro mam to samo.. kompletnie nie czuje sie atrakcyjna.. mam wrazenie ze ludzie sie na mnie gapia ze jam wielki tluscioch jestem......

reklama

no pewnie:) witamn cie serdecznie.. hehhe ania ze zdjecia przypomina mi moja Julke tuz po porodzie:-)

Do góry