reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
60 - 100 - NORMA , bo te normy ciągle obniżają, jeszcze niedawno bylo do 110,
od 101 do 126mg %- jest tzw nieprawidłowa glikemia na czczo,
a powyzej 126mg % to już cukrzyca
tak :tak:,ale np. aby przyjeli do poradni i zaczeli leczenie, tzn.rozpisali diete itd to trzeba, miec cukier na czczo powyzej 126 (czyli juz cukrzyce)...przynajmniej jak bylam na Karowej to tak mnie poinformowano...ufffff,ale dobrze,ze mnie to ominelo:tak::happy:

tak :tak:,ale np. aby przyjeli do poradni i zaczeli leczenie, tzn.rozpisali diete itd to trzeba, miec cukier na czczo powyzej 126 (czyli juz cukrzyce)...przynajmniej jak bylam na Karowej to tak mnie poinformowano...ufffff,ale dobrze,ze mnie to ominelo:tak::happy:
nio dokładnie, ale ten zakres pomiędzy sugeruje już ze cos sie moze dziać, oby nam sie tylko nie działo, ja to na szczescie mam niskie cukry i test obciążenia tez mi wyszedł okej, ale u mnie w rodzinie nikt nie ma cukrzycy, wiec sie nawt nie spodziwałam aby cos mialo byc nie tak :)
A dziewczyny robiłyście juz test obciążenia glukoza? jak wrażenia? bo mis ie caly dzien proszkiem odbijało i na slodycze nie moglam patrzeć fuj

nio dokładnie, ale ten zakres pomiędzy sugeruje już ze cos sie moze dziać, oby nam sie tylko nie działo, ja to na szczescie mam niskie cukry i test obciążenia tez mi wyszedł okej, ale u mnie w rodzinie nikt nie ma cukrzycy, wiec sie nawt nie spodziwałam aby cos mialo byc nie tak :)
A dziewczyny robiłyście juz test obciążenia glukoza? jak wrażenia? bo mis ie caly dzien proszkiem odbijało i na slodycze nie moglam patrzeć fuj

tak tak ...mi tez tak mowili,ze jak pomiedzy to trzeba ograniczyc cukry i kontrolowac:tak:

tak tak ...mi tez tak mowili,ze jak pomiedzy to trzeba ograniczyc cukry i kontrolowac:tak:
ja tam na szczescie za słodyczami nie przepadam, tylko ze cukry to nie tylko słodycze, a tez np makarony maja duzo weglowodanów. Ginkolog sie ze mnie smial jak wlazłam na wage czy czasami sie nie zajadam ciasteczkami, makaronikami i innymi rzeczami bogatymi w weglowodany. Jak ja jem wiecej niz moj ponad 90 kilogramowy narzeczony haha

:szok:ja testu obciążenia glukozą jeszcze nie miałam ani badanego cukru to niewiem czy powinnam zrobić na własną ręke
na test obciazenia to jeszcze moze za wczesnie bo to chyba jakos od 20 tyg sie robi, ale dziwne ze nie mialas badanego cukru wydaje mi sie ze powinnaś mieć od razu na pierwszych badaniach

reklama
Do góry