reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Wiesz zalezy od dziecka:tak:mojemu np nie moge dac zasnac bo potem by nie poszedl spac:no:wole go jednak przetrzymac:tak:jak sie obudzi okolo 17:00 tak nie spi do 20:30:tak:potem zasypia mi jak aniolek:tak:
Dokładnie tego się obawiam :-( Wczoraj pokrzyczał trochę w kąpieli, ale padł szybciutko i nawet odbijanie i zmiana pieluchy po jedzeniu go nie ruszyła :-D
No nic zrobię dzisiaj królika doświadczalnego z Maćka i jak będzie chciał zasnąć o 18 to niech śpi... zobaczymy jak będzie później nocka i usypianie wyglądało :confused:
kopciuszku, sierota ze mnie :dry: nie mogę znaleść twojego posta z nazwą tej maści na dziąsła :baffled: Mogłabyś jeszcze raz napisać jak ona się nazywa :-)

reklama
Dokładnie tego się obawiam :-( Wczoraj pokrzyczał trochę w kąpieli, ale padł szybciutko i nawet odbijanie i zmiana pieluchy po jedzeniu go nie ruszyła :-D
No nic zrobię dzisiaj królika doświadczalnego z Maćka i jak będzie chciał zasnąć o 18 to niech śpi... zobaczymy jak będzie później nocka i usypianie wyglądało :confused:
kopciuszku, sierota ze mnie :dry: nie mogę znaleść twojego posta z nazwą tej maści na dziąsła :baffled: Mogłabyś jeszcze raz napisać jak ona się nazywa :-)

my obecnie stosujemy Bobodent:-) i nam pomaga:-)

witajcie mamuśki !

kurcze mam mega problem z decyzja o ślubie...nie wiem jak to zorganizowac z dzieckiem ? chcielismy zrobic z chrzcinami ...pozniej jakies przyjecie ,ale cholercia mamy strasznie duzo osob do zaproszenie i jak nic wesele sie z tego zrobi a nie przyjecie :/ a ja nie wyobrazam sobie z polrocznym dzieckiem takiej imprezy ..w sumie to nawet przyjecia sobie nie wyobrazam :/ mozna byloby niby poczekac np do wrzesnia ,ale moj sie uparl ,ze slub ma byc z chrzcinami a ja znowu chce zeby chrzciny byly jak najszybciej...nie wiem co robic ?
ktoras chyba brala niedawno slub ,albo planuje ? poradzcie ciotki jak to wszytsko zorganizowac z taka małą Gabrychą :)

Ale tylko jedno napiszę....
jak można dzieciątka tak p.óźno kąpać:szok::szok::szok::szok:
Przecież to my im ustalamy rytm dnia!!!
A jak trochę podrosną..choćby nawet czekać aż do wieku szkolnego...to jak je przestawicie?

Ja miałam taką koleżankę...żeby na imprezkach długo siedzieć to nauczyła córkę tak że np na grillu siedziało z nami 4 letnie dziecko do 2 w nocy a potem mamusia się mogła wyspać do 12:no::no::no:

Ja kąpie między 19 a 20...a z doświadczenia wiem że potem można na trochę później kąpanie przesunąć:tak:
O 21 moje dzieci już śpią a rodzice mają czas dla siebie:-)

Ale zaznaczam że ja nikogo nie krytykuję tylko wyrażam swoje zdanie;-)
zgadzam sie ! nie wyobrazam sobie tak pozno dziecka kapac...my kapiemy o 20.30 i uwazam ,ze to jest za pozno i chce pomalu przestawaic na wczesniejsza pore ...trzeba myslec przyszlosciowo ,ze kiedys dziecko bedzie musialo wstawac do przeczkola ,szkoly itd a pomijajac porzadek dnia chce miec przynajmniej dla siebie/dla nas wieczoram troche czasu...

co do kolezanki to nie wyobreazam sobie zeby moje dziecko siedzialo z doroslymi na nocnej imprezie grillowej gdzie jest alkohol itd. MASAKRA jakas !

Pytanko do mam butelkowych ;-) W związku z tym, że niedługo wracam do pracy chciałabym powoli uczyć Maciejke pić z butli i teraz mam dylemat :confused: Te butelki co kupowałam kiedyś, tommee tippee close to nature, chyba są już nieodpowiednie do jego wieku :baffled: Jakie smoki powinny mieć te butle, jest coś takiego jak 3+ No i ile butli powinnam zakupić?
Drugie silikonowe pytanie dotyczy takich niby szczoteczek-masażerów do dziąseł i zębów. Używacie tego? Wcześniej myłam Maciejce gębola gazikiem i przegotowaną wodą a od kilku dni używamy tego masażera. Niby jest napisane 0+ ale nie wiem czy jednak nie za wcześnie na takie urządzenia. Zaznaczę, że Maciek lubi takie masażyki i nie płacze :-)

Pytanko do mam butelkowych ;-) W związku z tym, że niedługo wracam do pracy chciałabym powoli uczyć Maciejke pić z butli i teraz mam dylemat :confused: Te butelki co kupowałam kiedyś, tommee tippee close to nature, chyba są już nieodpowiednie do jego wieku :baffled: Jakie smoki powinny mieć te butle, jest coś takiego jak 3+ No i ile butli powinnam zakupić?
Drugie silikonowe pytanie dotyczy takich niby szczoteczek-masażerów do dziąseł i zębów. Używacie tego? Wcześniej myłam Maciejce gębola gazikiem i przegotowaną wodą a od kilku dni używamy tego masażera. Niby jest napisane 0+ ale nie wiem czy jednak nie za wcześnie na takie urządzenia. Zaznaczę, że Maciek lubi takie masażyki i nie płacze :-)

ja mam smoczki aventa i butelki aventa... smoczki mam z rozmiarem 2 sa od 3 miesiaca... ja mam 6 butelek.... 3 duze aventa (2do mleka i 1 do kaszki ze smoczkiem trojprzeplywowym) i 2 male aventa (1 do herbatki i 1 do soczku) no i mam jeszcze 1 butelke duza dr Brown'a... tez do mleczka.... co do masazerow to ja nie uzywam.

doradzam nie sugerowac sie tym co jest na pudelku od butelki tylko spojrzec na smoczek jaki ma nr... ja kupilam butelki ze smoczkiem 0+ na pudelku a okazalo sie ze jedna ma rozmiar "1" od 0-3mca a druga ma rozmiar "2" od 3-6miesiaca

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja tez mam do was pytanie odnosnie łez...... powiedzcie mi czy waszym dzieciom leca łzy z obu oczek??? julka cały czas łzawi na prawe oko a lewe w ogóle... zaczynam się martwić...

Czesc dziewczyny :)
my wczoraj jakis dzien marudny igorek gadal marudzil jeczal poplakiwal juz myslalam ze chory jest czy co ... w koncu nakarmilismy go o 21 i zasnal .... juz podczas karmienia..
obudzil sie juz o 1 w nocy :szok: zawsze zasypial i o 5 sie budzil no i marudzil jeczal do 2 potem juz musialam mu dac o 2 bo plakal obudzil sie znow o 5 i zjadl zasnał o 6 i spalismy do 9 he ale cos mu sie popierdzielilo .... niewiem o co mu caman... dzis od rana spi je i spi...

niewiem moze to ten jakis skok i mi sie rozstroil zobaczymy jak to dzis bedzie bo teraz przez to ze jadl o 9 to nam sie godziny karmienia pozmienialy ehh

zobaczymy dzis w nocy...

reklama
Igorkowi jak naprawde sie rozplacze tak mocno ze az sie zanosi to z dwóch...
a tak zazwyczaj wogole ale czasami tez z jednego ...

Do góry