reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

piwitajcie:) ja malenka kapie miedzy 19 a 19:30 i najpozniej o 20 juz spi....pozniej wstaje ok 0:30-1 a pozniej to tak co 2 -2.5 godz....... i teraz wlasnie zasnela........

reklama
moja agatka dzis miala ciezka nocke/niespokojnie spala a jarazemz nia/ale chce ja nauczyc ze jednak spi sie u siebie w lozeczku :) noale o 5 takie gadanie sie jej wlaczylo zenie wytrzymalam i wzielam ja dosiebie ... ona gadala a ja spalam :) potem jak ja nakarmilam to dopiero usnela :)

dzis jade na caly dzien do mamy :) odpoczne troszke :)

no to i ja przyłączam się do grupy "nie chwal dnia przed zachodem słońca"
rano pisałam że Rozalka już zdrowa i mam nadzieje, że wszystko wróci do normy, no i nici z tego Rozusia dostała nagle gorączkę 39.8!
no chyba sie załamię. wczoraj skończyła brać antybiotyk. po nurofenie spada gorączka, ale znając jej gorączki nie na długo. Bidulina moja!

zycze iogrom zdrowia... bidulka kochana...

a Juleczka zjadla wczorak kaszke ale spala mi tylko do 7 zmienila sobie godz ale to i tam mega szczescie... bo padla o 21 i tak do 7 rano:-) ja na szczescie jej nie musze usypiac..ona wie ze juz ciemno i mama kladzie ja na boczek i otula ciepło kołderka i sama oczka zamyka... juz nawet smoczka nie potrzebuje dostaje go tylko gdy sie denerwuje... a co do kaszki to reszte co nie dojadla,, ja sprobowalam.. i normalnie rewelacja.. dla mnie to jest takie smaczne ze zjadlabym jej cala az maz powiedzial ze mam zostawic i dziecku nie wyjadac:-)hihihi

Juleczka wymiata z tymi ilosciami:-D

a u nas ciezka noc jadl 4 razy:no:
od 2 dni pochlania jak smok...
myslicie ze moge juz zmienic smoczki n poziomn2??

i u mnie nie kryzys laktacyjny a kleska raczej juz...:-(

co do kapieli ja tez kapie miedzy 19 a 20...
ale moje samodzielne zasypianie szlag trafil po wizycie u rodzicow..;/
robuje ale zawsze konczy sie to uspieniem na sobie..bo placze strasznie..kilka prob uspokajania i wkladania do lozeczka wcale go nie uspokaja tylko jeszcze bardziej rozzlaszcza..:wściekła/y:

Oj zdrowka zycze Rozalci;-)

U nas tez noc ciezkawa:tak:maly budzil sie 3 razy i jeszcze na dodatek sie posikal,musialam go przebierac,wybudzil mi sie i nie abrdzo chcial zasnac ale maz wzial sie podniusl,ja poszlam spac a on usypial malego;-)rano znowu musialam go przebierac bo sie obkupkal.Teraz zasnal ale ciekawe na jak dlugo...

czesc dziewczyny:)
wczoraj pojechalismy do chirurga z antosiem w sprawie tego zgrubienia pod skora. na szczescie okazalo sie ze to nie przepuklinka tylko wodniak. jak by sie okazalo ze przepuklina to maly od razu musial by miec operacje bo to dosc duze jest. kamien spadl mi z serca bo lek.pow ze wodniaki do 1roku zycia same sie whlaniaja i nie trzeba interwencju chirurga. a co do chrostek u malego to chyba jednak mial uczulenie na nivea bo po oilatum mu teraz ladnie wszystko zeszlo wiec jestem prawie pewna ze to nie skaza:) w piatek idziemy do lek na szczepienie to nam pow dokladnie. a propo szczepienia to mam nadzieje ze w koncu dostanie. i Pani zaproponowala skojarzona5w1,ja sie nie znam...dobra jest???

Ratunku ciemieniucha!!
Spokojnie;-) po każdym myciu oliwkuj głowkę i później wyczesuj to szczoteczką;-) zobaczysz, szybko zejdzie.
czesc dziewczyny:)
wczoraj pojechalismy do chirurga z antosiem w sprawie tego zgrubienia pod skora. na szczescie okazalo sie ze to nie przepuklinka tylko wodniak. jak by sie okazalo ze przepuklina to maly od razu musial by miec operacje bo to dosc duze jest. kamien spadl mi z serca bo lek.pow ze wodniaki do 1roku zycia same sie whlaniaja i nie trzeba interwencju chirurga. a co do chrostek u malego to chyba jednak mial uczulenie na nivea bo po oilatum mu teraz ladnie wszystko zeszlo wiec jestem prawie pewna ze to nie skaza:) w piatek idziemy do lek na szczepienie to nam pow dokladnie. a propo szczepienia to mam nadzieje ze w koncu dostanie. i Pani zaproponowala skojarzona5w1,ja sie nie znam...dobra jest???
My szczepiliśmy 5w1.
Co do wodniaka to obserwuj uważnie czy sie nie powiększa, tak było u Antosia, był operowany, teraz Piotr tez ma:-( Przepulinke tez:( Alez pamiętam ze wodniak u Antka zaczął się powiększac jak on zaczął się ruszać, raczkować, później chodzić, był naprawdę duży, wielkości jaja kurzego i się nie wchłaniał tylko powiększał. Jak będziesz obserwowac to zauważysz że raz jest większy raz mniejszy ale powinien ieć tendencje do pomniejszania się.

My szczepiliśmy 5w1.
Co do wodniaka to obserwuj uważnie czy sie nie powiększa, tak było u Antosia, był operowany, teraz Piotr tez ma:-( Przepulinke tez:( Alez pamiętam ze wodniak u Antka zaczął się powiększac jak on zaczął się ruszać, raczkować, później chodzić, był naprawdę duży, wielkości jaja kurzego i się nie wchłaniał tylko powiększał. Jak będziesz obserwowac to zauważysz że raz jest większy raz mniejszy ale powinien ieć tendencje do pomniejszania się.[/QUOTE]

no wlasnie lek tez tak pow i mamy w kwietniu jechac na kontrole. mam nadzieje ze bedzie ok bo zal mi go bardzo i serce by mi chyba peklo jak by mial byc operowany...

reklama
Do góry