reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

to jest bezsmakowa kaszka mleczno-ryżowa z bobovity... dodaje sie ja do mleka modyfikowanego.... co prawda jest po 4 miesiacu
ja ją podaje bo Julka za duzo je... bo 260ml to przesada by jadła a z kaszką zjada po 70ml a wczoraj zjadła mleka z kleikiem jakies 100ml...
aaaaa...no to naprawde duzo je tego mleczka hehe, to ja jeszzcze poczekam z ta kaszka:)

No w sumie moglam tak zrobic, dzieki. Wykapalismy juz misia w krochmalu i posmarowalam Sudokremem i mam nadzieje ze rano bedzie lepiej. Wyglada to naprawde nieciekawie. Biedaczek moj...

Jak bede niedlugo w PL napewno go kupie. Tak na wszelki wypadek.
Warto miec:)

Ciężki dzień za mną ale co nieco poczytałam:tak:

Ale tylko jedno napiszę....
jak można dzieciątka tak p.óźno kąpać:szok::szok::szok::szok:
Przecież to my im ustalamy rytm dnia!!!
A jak trochę podrosną..choćby nawet czekać aż do wieku szkolnego...to jak je przestawicie?

Ja miałam taką koleżankę...żeby na imprezkach długo siedzieć to nauczyła córkę tak że np na grillu siedziało z nami 4 letnie dziecko do 2 w nocy a potem mamusia się mogła wyspać do 12:no::no::no:

Ja kąpie między 19 a 20...a z doświadczenia wiem że potem można na trochę później kąpanie przesunąć:tak:
O 21 moje dzieci już śpią a rodzice mają czas dla siebie:-)

Ale zaznaczam że ja nikogo nie krytykuję tylko wyrażam swoje zdanie;-)

A co do ciężkiego dnia to wybraliśmy się całą rodzinką na zakupy..pierwszy i ostatni raz:-DWolę siedzieć w domu niż tak się męczyć
ale że teściowa mnie ostatnio zagrzała bo stwierdziła że wozimy jej Hanię TYLKO jak jedziemy na zakupy..więc specjalnie podjechaliśmy do niej pod jakimś pretekstem pod dom żeby wiedziała gdzie się wybieramy i że wszyscy razem:-D
Oczywiście najpierw chciała żebyśmy Hanie zostawili..a jak my że nie bo jedziemy jej coś kupić to nagle się wnukiem zainteresowała i jego chciała...
ale byłam twarda:tak:

I znalazłam chyba patent na szybkie zasypianie mojego Tomka:-D
Już drugi raz zasnął od razu po odłożeniu do łóżeczka jak mu dałam obok główki pieluszkę..tak że się do niej jakby przytulił...bo dana do rączki się nie sprawdziła:tak:
Tfu tfu tfu mam nadzieję że sobie nie zapeszę i jutro też to zadziała:tak:

Dobranoc;-)
a próbowalas mu wlozyc do lozeczka swoja pizame albo bluzke? bedzie czul twoj zapach i moze tez podziala:)

Chciałam tylko przypomnieć, że żyję ;-)
U nas w porządku - mam pomoc do małego, więc rana nie boli, ale jak go podniosę, to rwie strasznie dalej:-(
Aluś rośnie, rośnie, rośnie...śpi i rośnie. Nawet przejrzałam neta z zapytaniem 'dlaczego 3 miesieczne dziecko śpi dlugo' :-D oczywiście wyskoczyło od razu 'dlaczego spi krótko':-D:-D
Jak czytam posty typu "Moja 3 miesięczna córeczka śpi 4 godz w nocy i jestem jej za to wdzęczna', to aż chcę wycałować za wsze czasy mojego brzdąca!! Jak on spał dziś od 19 do 5 :szok: NO JAK NIE KOCHAĆ???? I w dzień śpi....ehhh głupi ma zawsze szczęście:-D:-D
Ale za to jaki chłop przez to jego spanie - no wielkolud jeden:-D rośnie aż miło...teraz juz nikt nie chce mi wierzyć jak mówię, że ma 3 miesiące (tylko gratulują mi dobrego poczucia humoru:szok:)
I rzeczywiście inne dzieciaki wyglądają przy nim śmiesznie hehe

Ps. Przedwoczoraj spał bez jedzenia 14 godz

:0 to normalne ze tak dlugo spi??????????

czesc dziewczyny:)
wczoraj pojechalismy do chirurga z antosiem w sprawie tego zgrubienia pod skora. na szczescie okazalo sie ze to nie przepuklinka tylko wodniak. jak by sie okazalo ze przepuklina to maly od razu musial by miec operacje bo to dosc duze jest. kamien spadl mi z serca bo lek.pow ze wodniaki do 1roku zycia same sie whlaniaja i nie trzeba interwencju chirurga. a co do chrostek u malego to chyba jednak mial uczulenie na nivea bo po oilatum mu teraz ladnie wszystko zeszlo wiec jestem prawie pewna ze to nie skaza:) w piatek idziemy do lek na szczepienie to nam pow dokladnie. a propo szczepienia to mam nadzieje ze w koncu dostanie. i Pani zaproponowala skojarzona5w1,ja sie nie znam...dobra jest???
my tez wzielismy 5 w1,
dobrze ze to tylko wodniak:)

a ja sie witam,,
wsciekla od samego rana jak osa.....fryzjerka dzis nie mogla i odwolala...wrrrrr:///////i (__|__) z farbowania! a maly coeraz czesciej sie budzi ja nie wiem co sie z nim dzieje...yh...

reklama
Cześć dziewczyny :-)
U nas nocka dzisiaj lepiej, choć nadal z 2 pobudkami o 3 i 5 ;-)
Mam pytanie do doświadczonych mamuś. Maćka kąpiemy zawsze o 19.30, ale po wczorajszym dniu zaczęłam wątpić czy dobrze robimy. Otóż wczoraj był tak zmęczony, a my nie pozwoliliśmy mu zasnąć o 18 :baffled:, że badzo płakał podczas kąpieli. Jak uważacie, czy nie byłoby lepiej pozwolić mu zasnąć jak jest zmęczony i przesunąć kąpiel o 1h? Zaznaczę, że Maciek ma drzemki max po 30-40min, więc tragedii nie ma ;-)

Jak ja chce na aerobik!!! Ale boje się jeszcze:-( czasami jak ponosze Antka to mi w brzuchu pobolewa tam gdzie szew;-(!
Ja też pouszałabym się trochę, ale mnie jeszcze brzuchol pobolewa jak coś dźwigam :-(

ja na szczescie jej nie musze usypiac..ona wie ze juz ciemno i mama kladzie ja na boczek i otula ciepło kołderka i sama oczka zamyka...
Ale słodziutka :tak:

hehehe... kochane mam dziecie normalnie pod tym wzgledem czuje sie najwieksza szcesciara.. troszke ząbki dokuczają ale smarujemy żelem i jest o niebo lepiej i malutka jest spokojniejsza... a teraz znalazla sobie nowa zabawke...
zainteresowala ja koszulka na dokumenty.. caly czas gniecie ja w raczkach i standardowo pcha do buzki.. ale jak jej dam ta koszulke to na godzine mam dziecko z glowy:-)

Mam pytanie do doświadczonych mamuś. Maćka kąpiemy zawsze o 19.30, ale po wczorajszym dniu zaczęłam wątpić czy dobrze robimy. Otóż wczoraj był tak zmęczony, a my nie pozwoliliśmy mu zasnąć o 18 :baffled:, że badzo płakał podczas kąpieli. Jak uważacie, czy nie byłoby lepiej pozwolić mu zasnąć jak jest zmęczony i przesunąć kąpiel o 1h? Zaznaczę, że Maciek ma drzemki max po 30-40min, więc tragedii nie ma ;-)

Ja też pouszałabym się trochę, ale mnie jeszcze brzuchol pobolewa jak coś dźwigam :-(

ja bym pozwolila zasnac i obudzila na kapiel. olek czesto zasypia przed kapiela, wtedy go budzimy i jest ok.:)
moz-screenshot-6.jpg

ja na poczatku mialam z julka to samo.. caly dzien rozrabiala a ok 19 robila drzemke....tez nie chcialam jej da c spac ale pozwalam a to kolidowalo z kapiela.. balam sie ja budzic pozniej bo juz po kapieli byla taka zywa ce nie chciala spac.. ale trudno ryzykowalam i zawsze budzilam nie bylo najgorzej...a teraz i tak jak spi to ja budze i kapie... a ona i tak wie co ja czeka po kapieli... butla i do wyrka i tak sie juz nauczyla i ze codziennie jest to samo to juz wie co zaraz ja czeka hehhe nasze dzieci uczas sie pamieciowo tylko trzeba wszystko systematycznie i tak samo robic:-)

Wiesz zalezy od dziecka:tak:mojemu np nie moge dac zasnac bo potem by nie poszedl spac:no:wole go jednak przetrzymac:tak:jak sie obudzi okolo 17:00 tak nie spi do 20:30:tak:potem zasypia mi jak aniolek:tak:

hehehe... kochane mam dziecie normalnie pod tym wzgledem czuje sie najwieksza szcesciara.. troszke ząbki dokuczają ale smarujemy żelem i jest o niebo lepiej i malutka jest spokojniejsza... a teraz znalazla sobie nowa zabawke...
zainteresowala ja koszulka na dokumenty.. caly czas gniecie ja w raczkach i standardowo pcha do buzki.. ale jak jej dam ta koszulke to na godzine mam dziecko z glowy:-)

Ciesz sie kochana:tak:mojego narazie nic nie interesuje:-(a jak juz to tylko 5 minut

reklama
Do góry