reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Pytanko do mam butelkowych ;-) W związku z tym, że niedługo wracam do pracy chciałabym powoli uczyć Maciejke pić z butli i teraz mam dylemat :confused: Te butelki co kupowałam kiedyś, tommee tippee close to nature, chyba są już nieodpowiednie do jego wieku :baffled: Jakie smoki powinny mieć te butle, jest coś takiego jak 3+ No i ile butli powinnam zakupić?
Drugie silikonowe pytanie dotyczy takich niby szczoteczek-masażerów do dziąseł i zębów. Używacie tego? Wcześniej myłam Maciejce gębola gazikiem i przegotowaną wodą a od kilku dni używamy tego masażera. Niby jest napisane 0+ ale nie wiem czy jednak nie za wcześnie na takie urządzenia. Zaznaczę, że Maciek lubi takie masażyki i nie płacze :-)

Skoro Twój Synek ma 3 miesiace to smoczki 3 + czyli od 3 m do 6 m ... Butle najlepiej miec ze dwie ale ja osobiscie mam 4... jedna duza aventa jedna duza dr, browns i mala aventa i mala nuka do cherbatki osobiscie musze zmienic smoczek w dr. browna tak mam pozmieniane juz na od 3 miesiecy... bo mi za bardzo cmoka juz tamte smoczki sa za male ... i uzywamy wiekszych...

aaa i butelke tomme tippe tez mam ale wlasnie ze smoczkiem od 0 do 3 czyli malym.... do cherbatki by w sumie sie nadawalya jeszcze ale nie do mleczka modyfiko...
i butelka jest od laktatora wiec idzie na schowanie,,,,,,,,do pudla
oczywiscie jest z tomme tippe smoczek od 3 do 6 ;-)

i nie zapomnij kupic szczotki do bycia butelek najlepiej z dwoma koncowkami ktory drugi nadaje sie do mycia smoczkow koszt ok 7 zł ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
:-)I w koncu wczoraj przyszly zdjecia Igorka juz ma 140 wywołanych w albumie z kubusia puchatka hehe ja ogolnie uwielbiam kocham zdjecia itd to jest najlepsza rzecz na swiecie i najlepsza pamiątka na cale zycie takze wczoraj poukladalam i juz z chcia bym wywolala nastepne ale poki co mam tylko 2 hehe i zbieram az do 100 i wywoluje ;) Wy tez?? :-)

zgadzam sie ! nie wyobrazam sobie tak pozno dziecka kapac...my kapiemy o 20.30 i uwazam ,ze to jest za pozno i chce pomalu przestawaic na wczesniejsza pore ...trzeba myslec przyszlosciowo ,ze kiedys dziecko bedzie musialo wstawac do przeczkola ,szkoly itd a pomijajac porzadek dnia chce miec przynajmniej dla siebie/dla nas wieczoram troche czasu...

co do kolezanki to nie wyobreazam sobie zeby moje dziecko siedzialo z doroslymi na nocnej imprezie grillowej gdzie jest alkohol itd. MASAKRA jakas !

Laseczki wiecej luzu;-)
Co do chodzenia spać, to pisałam wcześniej, ze na początku też późno Piotrka kładłam spać;-) Ale ten czas skróciłam a spanko się wydłużyło;-) Antek zawsze był też wczesnie kąpany;-) Do dnia dzisiejszego chodzi spać o 20;-)
No ale różnie w życiu bywa, zdażają się imprezki, najczęściej w wakacje, może wyrodna ze mnie matk ale zdażało sie byc u znajomych dłużej i nic się mojemu dziecku nie stało jak poszedł raz na jakiś czas spać o 12 w nocy;-) I zdażalo się, że Antek na imprezce zasnął na sofie;-) I alkohol tez na stole stał, no ale zawsze jest reguła, że pije jedno z rodziców;-) Od czasu do czasu nic nie zaszkodzi;-) jesteśmy tylko ludźmi!

Dokładnie tego się obawiam :-( Wczoraj pokrzyczał trochę w kąpieli, ale padł szybciutko i nawet odbijanie i zmiana pieluchy po jedzeniu go nie ruszyła :-D
No nic zrobię dzisiaj królika doświadczalnego z Maćka i jak będzie chciał zasnąć o 18 to niech śpi... zobaczymy jak będzie później nocka i usypianie wyglądało :confused:
kopciuszku, sierota ze mnie :dry: nie mogę znaleść twojego posta z nazwą tej maści na dziąsła :baffled: Mogłabyś jeszcze raz napisać jak ona się nazywa :-)
Bobodent:tak:

witajcie mamuśki !

kurcze mam mega problem z decyzja o ślubie...nie wiem jak to zorganizowac z dzieckiem ? chcielismy zrobic z chrzcinami ...pozniej jakies przyjecie ,ale cholercia mamy strasznie duzo osob do zaproszenie i jak nic wesele sie z tego zrobi a nie przyjecie :/ a ja nie wyobrazam sobie z polrocznym dzieckiem takiej imprezy ..w sumie to nawet przyjecia sobie nie wyobrazam :/ mozna byloby niby poczekac np do wrzesnia ,ale moj sie uparl ,ze slub ma byc z chrzcinami a ja znowu chce zeby chrzciny byly jak najszybciej...nie wiem co robic ?
ktoras chyba brala niedawno slub ,albo planuje ? poradzcie ciotki jak to wszytsko zorganizowac z taka małą Gabrychą :)
Z tego co pamietam to Natalka miala slub razem z chrzcinami:tak:ja jesli juz to zorganizowalabym jakas nianie dla dziecka:tak:i np. niech by bylo z wami np. do 22 a potem do domciu.Moze znajdzie sie ktos taki kto moglby sie dobrze nia zajac;-)

ja tez mam do was pytanie odnosnie łez...... powiedzcie mi czy waszym dzieciom leca łzy z obu oczek??? julka cały czas łzawi na prawe oko a lewe w ogóle... zaczynam się martwić...

U mnie jak placze to leci z obu oczek:tak:

Co do butelek to mi sie wydaje ze powinno byc minimum 3:tak:dwie do mleczka i kaszek a jedna do napojow:tak:juz niebawem kubek niekapek wejdzie w gre;-)

:-)I w koncu wczoraj przyszly zdjecia Igorka juz ma 140 wywołanych w albumie z kubusia puchatka hehe ja ogolnie uwielbiam kocham zdjecia itd to jest najlepsza rzecz na swiecie i najlepsza pamiątka na cale zycie takze wczoraj poukladalam i juz z chcia bym wywolala nastepne ale poki co mam tylko 2 hehe i zbieram az do 100 i wywoluje ;) Wy tez?? :-)

A ile placisz za wywolanie?I czy to zdjecia z cyfrowki?
Ja nie wywolywalam,wrzucalam na kompa i potem na plytke ale tez chcialabym kilka takich papierowych chocby dla dziadkow;-)

Laseczki wiecej luzu;-)
Co do chodzenia spać, to pisałam wcześniej, ze na początku też późno Piotrka kładłam spać;-) Ale ten czas skróciłam a spanko się wydłużyło;-) Antek zawsze był też wczesnie kąpany;-) Do dnia dzisiejszego chodzi spać o 20;-)
No ale różnie w życiu bywa, zdażają się imprezki, najczęściej w wakacje, może wyrodna ze mnie matk ale zdażało sie byc u znajomych dłużej i nic się mojemu dziecku nie stało jak poszedł raz na jakiś czas spać o 12 w nocy;-) I zdażalo się, że Antek na imprezce zasnął na sofie;-) I alkohol tez na stole stał, no ale zawsze jest reguła, że pije jedno z rodziców;-) Od czasu do czasu nic nie zaszkodzi;-) jesteśmy tylko ludźmi!

Ja tez nie widze w tym nic zlego:no:czyli co jak jest wesele to dziecko tez ma na nim nie byc?No bo przeciez tak tez jest alkohol.Albo jak sa jakies imieniny czy cos...Mi to nie przeszkadza,tylko trzeba miec wtedy umiar.

No wlasnie wrzucie na luz :-)

kazdy sobie kąpie o ktorej sobie chce i juz ...
jak komu lepiej ...

a czy to wyjdzie na dobre czy zle to nie nam to oceniac :no: kazde dziecko jest inne jedne sie przestawi drugie nie...

my kąpiemy sobie o 21 dajemy po kapieli mleczko i palulu :D bo tak nam dobrze :tak:

kopciuszek tak zdjecia z cyfrówki no ja tez mam na kompie na plytach ale i tak najlepsze sa na zywo moim zdaniem ja np. u nas w leclercu wywoluje albo na allegro gdzie taniej w sumie ;) zaraz sprawdze ile ja dalam ale maly sie obudzil i musze go nakarmic ;)

Wika i ja mam taki album Antosia;-)
Teraz będę szykować Piotrkowi;-) wspaniała rzecz!!!

Daffi co do łez, tou nas z obu oczek płyną.... ale wydaje mi się, ze to nie powód do niepokoju, że Julce z jednego tylko łezki lecą, przy okazji wizyty u pediatry zapytaj;-)

Co do butelek to mi sie wydaje ze powinno byc minimum 3:tak:dwie do mleczka i kaszek a jedna do napojow:tak:juz niebawem kubek niekapek wejdzie w gre;-)
do kubkow niekapkow moze byc roznie.. moj chrzesniak ma 9 miesiecy i bratowa kupila mu kubek niekapek ale on z niego nie pije.. raczej traktuje go jako zabawke i sie nim bawi:-D

kurcze u nas tylko z jednego oczka łzy leca i nie wiem co to znaczy....

reklama
Do góry