reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

hej dziewczyny!!!!
a ja jestem cala w skowronkch bo w koncu zarezerwwalismy sale na chrzciny i to w rozsadnej cenie bo 40zl za os. i do tego mozemy wniesc swoje ciacho i swoje wino:)))))i bedzie zwiedzanie w miedzy czasie, ale sie ciesze!juz bym kupowala torci i winko!
jupi!!!!
ale rzeczywiscie ładniej i przytulniej sie zrobilo, a jutro jak wejde to pewnie znowu nie zdaze Was nadrobic:/

reklama
LIDKO,AGATKO to dla Was;-)

Malutkim istotkom które przyszły na świat życzę
aby dla nich wstawał każdy kwiat.
W dniu przyjęcia do Bożej rodziny
życzę powodzenia na wszystkie godziny.
Abyście AGATKO,LIDIO w zdrowiu sie chowały
i żebyście świat i ludzi bardzo kochały.

SYLWIK wszystkiego najlepszego!!!

dziewczyny jaki polecacie laktator?
bo moje dziecie zaczyna w nocy spac coraz dluzej no a moje piersi sie przestawic raczej nie potrafia.. i mam problem a juz wole odciagnac niz doprowadzic je do zastoju..;)

wiec co polecacie? bo wybieram sie dzis po zakup tego sprzetu, kolejnej nocy z pelnymi balonami nie zdzierżę..

aniu daj sie przestawic piersiom !! po kilku nockach bedzie juz mniejsza produkcja !! moja sieostra te ztak miala ze najpierw byl nawal ale potem laktaca sama sie dostosowala do potrzeb jedzacego :)

no wiec ja po krotce napisze jak bylo ... jestem straszliwie zmeczona ale mam to juz za soba :)

no wiec goscie mi sie zwalili do domu jak jeszcze bylam w pizamie ... troche nie bardzo to wyszlo /zwlaszcza ze wszyscy mieli przyjechac dopiero do kosciola!!/ no ale trzeba bylo sie szykowac w pelnej obstawie ... ciocie babcie i prababcie komentowaly wszystko: kupe, ubieranie, jedzenie i co za tym idzie ulewanie ze hoho !! no i oczywiscie "zrob to tak albo lepiej tak ..." wystarczylo zeby mnie nakrecic na maksa i rozdraznic mi dziecko ... no ale o 11 ja ubralam i dalam siostrze na werande, ta ja uspila w 10 min /wystarczylo ja wziac z tego tlumu/ i dziecko spalo az do 14.20 !!!!!! nie ruszyla ja msza i glosniki, przekladanie z fotelika do wozka i becika, lanie woda po glowie czy ubieranie czapki wszystko przespala :) dala nam zjesc obiad i troszke odetchnac :) potem dala czadu bo moje dziecko nie lubi byc noszone na rekach a kazdy chcial ja na chwilke wziac wiec jak se rozdarla to slyszeli ja wszyscy :) musialam polozyc ja do wozeczka dopiero sie uspokoila :) ale imprezka ogolnie bardzo udana :), jedzenie super, obsluga rewelacyjna /musze przyznac ze jest to bardzo wazny element imprezy/
co do prezentow to mala dostala sporo zlota /dwa lancuszki medalik, literke A i kolczyki/ i jakiegos tysiaka w gotowce :)

zdjecia musze obrobic i przygotowac do albumu ... moze jutro beda gotowe :)

Ostatnia edycja:
sylwik wszystkiego naj naj.. Mea i Daffi spoznione ale szczerezyczonka":):):)

ja wczoraj nie zagladalam bo mialam taki zly dzien ze szok-wogole szkoda gadac,, dzis tez nie jest lepiej,, odwiedzili nas znajomi i co/??? moj J spi bo nawalony jak samolot!!!!!!!!!!!! ech........wscieklam ze szok!!!!!!dziecko mi marudzilo troszke-sama nie wiem co jej bylo ,, nie spala od 14 ale o 18:45 po szybkiej kapieli padla jak zabita i ,spi do teraz... uciekam wiec i ja spac........... dobranoc

Witam się wieczorkiem :)
Przede wsystkim dziękuję Wam bardzo za zyczennia, każda z osobna cmokam w policzek ;) mam pytanie do mamusiek synków- jakie sa w dotyku jądra waszych kawalerów? bo ja ostatnio zauważyłam że Filipek ma taki tarkowaty worek mosznowy..., troche zgrubiały, nie wiem jak to opisac..,ale zastanawiam się czy to normalne...???

dziewczyny jaki polecacie laktator?
bo moje dziecie zaczyna w nocy spac coraz dluzej no a moje piersi sie przestawic raczej nie potrafia.. i mam problem a juz wole odciagnac niz doprowadzic je do zastoju..;)

wiec co polecacie? bo wybieram sie dzis po zakup tego sprzetu, kolejnej nocy z pelnymi balonami nie zdzierżę..

ja tylko na chwilke ,bo jestem padnieta...

najlpeiej nie odciagaj a za pare dni pokarm sie ureguluje ...a jak koniecznie chcesz-bo w sumie z nocy podobno najlepszy,wiec moze i faktycznie warto -to polecam Ci w 100% medeli swing ...normalnie rewela ! nie wiem czy pamietasz ,ale mialam przez 1,5 miesiaca koszmarny problem z bolacymi brodawkami, wylam z bolu jak karmilam , nic nie pomagalo ...zaczelam odciagac recznym ,ale szlag mnie juz trafial i dlatego postanowilam kupic elektryczny laktator ,bo jak sciagalam bolalo mniej...i okazalo sie ,ze ona tak rewelacyjnie masuje wrecz piersi,ze wszytsko ustapilo ...jedyna jego wada to cena-kosztuje ponad 450zł. na allegro (w sklepie pewnie wiecej) ale zdecydownie jest wart kazdej ceny...przynjamniej u mnie sie sprawdzil bardzooooooo ! o jego zaletach pczytaj sobie na allegro lub na forach...

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny!
jak nie urok to sraczka!!! w czwartek antosiowi powychodzily na calym ciele jakies chrostki! nie tyle moze to chrostki co bardzo chropowata skora sie zrobila. w piatek mial miec szczepienie pierwsze ale przez to uczulenie nie dostal. odstawilam wszystkie kosmetyki i uzywamy tylko oilatum przez tydz i zobaczymy czy zniknie a jak nie to bedziemy musieli probowac z mleczkiem tzn. ze zmiana jego:( a na dodatek dzis jak mu pieluche przebieralam to wyczulam nad jegi fifuniem zgruibienie po lewej str pod skora czuc jakas twarda gorke:( kurcze tak sie zdenerwowalam ze plakac mi sie caly czas chce! co to moze byc? ma ktoras pojecie???
Filip tez ma taie suche krostki na nogach, ale większy problem mam z buźką jego, same plamy, normalnie epidemia wysypu...zaczął juz tak to trzec rączkami że przełamałam się i posmarowałam go maścia która mi pediatra zapisała, ona ma sterydy dlatego smaruje ostrżnie, po 2 dniach prawie wszystko zniknęło, i przestałam smarowac, nie wiem czy zrobiłam dobrze, ale lekarka móiła że smarowac az zejdzie wszystko, mam nadzieje ze 2 dni to nie za mało ? no ale jest dobrze, hoć niby wszystko zeszło ale skóra w tych miejscach dalej strasznie chropowata...

reklama
Hej laseczko nie nadrabiam bo 4 dni to za duzo;/
wczoraj wieczorem wrocilam od mam i wydawaloby sie ze nowonarodzona ale jednak musialo sie cos stac (na zamknietym napisze...
to juz przewazylo szale zlosci i dzis sie odezwe!!

wujek zbadal malego tak doklanie i ma szmery na sercu i wdniaczki na jaderkach ktore mam kontroolowac...ale powinny same sie wchlonac..;/
ale i tak sie martwie./..;/

Do góry