reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A ja (my) rozpoczynam relaksik, choć chłopcy jeszcze nie śpią. Odwiedził nas kolega i zrobił sushi. Jako dodatek ja mam Karmi :-) DSC_1890..jpg

dzieki chociaz ktos... kiedys tak ale mi sie nie spieszy..... kiedys mu pwoiem a poki co bede sciemy jakies pociskac... gdy zapyta o obraczke.. i potajemnie dowod musze wyslac i oby nic z policji nie przechwycil.........!!!!!!!!!!!
Daffi, nie wygłupiaj się tylko mów! Nie jesteście dziećmi, takie rzeczy się zdarzają. To nie ty jesteś winna tylko złodziej.
A jesli chodzi o historie to koledze ukradli dowód a pół roku później dowiedział się, że wziął kredyt w banku. Dobrze, że zgłosił na Policji, że go okradli, ale i tak miał mnóstwo nieprzyjemności i nawet go po sądach ciągali :-(
A co do fotelików to ja na swój nie narzekam...ale jednego do dziś nie umię zrobić:blink:
Kupiliśmy z pokrowcem na nóżki i jeszcze ani razu go nie użyłam bo nie wiem jak go zapiąć:szok::szok::szok:
Oglądałam ze wszystkich stron...nie ma nic do zapięcia tych zatrzasków
Aga, zapewne należy przełożyć przez raczkę lub coś innego i spiąć ze sobą zatrzaski pokrowca :-)
Miałam to samo w spacerówce Tako i długo trwało zanim na to wpadłam :-)
Zanim zabiorę się za odpisywanie pokaże fote chusty, sama ja zrobiłam bo nie ma komu hehe, męża nie ma, słabej jakości ale ta nati jest super;-) Mamo Stacha w poniedziałek i Ty bedziesz miała;-)
wiązanie kieszonka;-)
Już się nie mogę doczekać :-) Marta, a jak kolor? Bo na Twoim zdjęciu wygląda jak zieleń.

reklama
ja sushi nie przelkne!!!!!!!!!!!!
za to moj maz sie wlasnie oslinil!!!!!!!!!!!

dalam do albumu zdj z naszej dzisiejszej kapieli:-)

heelllpppp
kurcze nie wiem na którym wątku zapytać,czy też może już gdzieś było to poruszane a ja przegapiłam...dziewczyny czy wypadają Wam włosy?? mnie od kilku dni po prostu garściami...czytałam trochę i wiem,że to podobno normalne ok 3mcy po porodzie ale czy jest jakiś znany Wam sposób przyhamowania tego, nie nadążam zbierać choć i tak chodzę w spiętych...helpppp

Mi NIEMOŻLIWIE włosy wypadają...a biorę dalej witaminy dla karmiących:no:

Marta łazienka super:tak:
My mamy w planie teraz robić naszą ale czekamy na zwrot:-D
Mamy malutką łazieneczkę, tylko okno trzeba wymienić...no i kafelki raczej z takich zwykłych będę wybierać żeby starczyło kasy na wszystko:tak:
Grunt żeby było ładnie i czysto nie?:-D

Ania...szkoda gadać o rodzicach:no:
Mój ojciec który mieszka z nami tylko że na dole nie był ani na chrzcinach Hani , ani na jej roczku..i teraz do Tomka też nie przyszedł:no:
Matka z kolei nie widziała wnuków na oczy choć była już kilka razy w Polsce..nawet u siostry 3 km od nas:no:
W domu było nas 5, już 3 miała wesela...ale tylko ja miałam takiego pecha że do mnie na wesele przyjechała:wściekła/y: I możecie sobie wyobrazić jak wspaniale wspominam ten dzień skoro zakończył się tym że jak wróciliśmy z Arkiem do domu po przyjęciu to najpierw beczałam pół godziny:no:

Ale było minęło....dzięki temu co przeszłam inaczej patrzę na świat.....nie każdy zasługuje na szacunek tylko dlatego że jest np rodzicem:no:

Dzisiaj moje dziecko mnie pięknie zaskoczyło ... rano wstał o 6:00, pobawiłam sie z Nim do 9:00, potem poszedł spać i spał do 11:40 w tym czasie wysprzątałam wsio jak leciało, zrobiłam obiada, poprasowałam no luxUs :) wstał zjadł i na spacerek - ale jako, że zimna zmora pogodowa wróciła to pedziłam z małym czym predzej do domu :) 1,5 godzinki jednak byliśmy :) zjadł, zabawa i znowu drzemka 1 godzinke, potem musiałam podgrzać wode w garach bo się okazało, że w kranie ciepłej nie ma ... i wypadła mi kąpiel o 18:00, nakarmiłam i mi smyk odjechał :) i śpi nadal do teraz ...
Normalnie dzisiaj to ja nie czuję, że dziecko mam :) nawet się Nim nie nacieszyłam ...ehh, dzisiaj oboje mamy dobry dzień, chociaż raz po tylu tygodniach męki Nam się nalezy. Ciekawe jak będzie w nocy spał i co ile wstawał hmm ...
A jutro o 11:40 mamy okuliste ... o_O ciekawe jak tam, sama wzrokowo widzę, że raz jest lepiej a raz do (__)___) ...dobrze chociaż, że czasami oko Minia ma lepsze dni :)

A ja (my) rozpoczynam relaksik, choć chłopcy jeszcze nie śpią. Odwiedził nas kolega i zrobił sushi. Jako dodatek ja mam Karmi :-)Zobacz załącznik 221669

Aga, zapewne należy przełożyć przez raczkę lub coś innego i spiąć ze sobą zatrzaski pokrowca :-)
Miałam to samo w spacerówce Tako i długo trwało zanim na to wpadłam :-)

.

Dzięki jutro sprawdzę:tak: Ale żeby to było aż tak proste:szok::-D
W życiu nie jadłam sushi:szok: i chętnie bym spróbowała;-)

A moje dziecię zasnęło dziś o samym cycku:szok:
Znów odmówił picia flachy..a nie chciało mi się męczyć..i o dziwo zasnął bardzo szybko..tylko raz musiałam wejść go ululać:szok:
Ciekawe jak długo pośpi:dry:

Dzisiaj moje dziecko mnie pięknie zaskoczyło ... rano wstał o 6:00, pobawiłam sie z Nim do 9:00, potem poszedł spać i spał do 11:40 w tym czasie wysprzątałam wsio jak leciało, zrobiłam obiada, poprasowałam no luxUs :) wstał zjadł i na spacerek - ale jako, że zimna zmora pogodowa wróciła to pedziłam z małym czym predzej do domu :) 1,5 godzinki jednak byliśmy :) zjadł, zabawa i znowu drzemka 1 godzinke, potem musiałam podgrzać wode w garach bo się okazało, że w kranie ciepłej nie ma ... i wypadła mi kąpiel o 18:00, nakarmiłam i mi smyk odjechał :) i śpi nadal do teraz ...
Normalnie dzisiaj to ja nie czuję, że dziecko mam :) nawet się Nim nie nacieszyłam ...ehh, dzisiaj oboje mamy dobry dzień, chociaż raz po tylu tygodniach męki Nam się nalezy. Ciekawe jak będzie w nocy spał i co ile wstawał hmm ...
A jutro o 11:40 mamy okuliste ... o_O ciekawe jak tam, sama wzrokowo widzę, że raz jest lepiej a raz do (__)___) ...dobrze chociaż, że czasami oko Minia ma lepsze dni :)

kochana czyzby mu to oczko ropialo??????/ bo mojej myszce strasznie........... no masakra jakas... dali nam ostatnio u okulisty jakies krople ale jeje wogole nie pomogly.... a terazram sie jeszcze raz........ no niech cos w koncu zrobia,,, bo ja swedzi i caly czas piastkami po nim jezdzi,...........

kochana czyzby mu to oczko ropialo??????/ bo mojej myszce strasznie........... no masakra jakas... dali nam ostatnio u okulisty jakies krople ale jeje wogole nie pomogly.... a terazram sie jeszcze raz........ no niech cos w koncu zrobia,,, bo ja swedzi i caly czas piastkami po nim jezdzi,...........
super sa krople Floxal.. my je mielismy po porodzie sa na recepte jak sie nie myle ale po 2-3dniach ani sladu ropki i opuchlizny itp....

ps nikt mojej miski w kapieli nie chce ogladnac:-( a tak chcialam sie pochwalic jakiego mam siłacza:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( hehe

Tak :) mamy problem z kanalikiem i ciągle nawraca Nam ropienie tego oczka, dolna powieka jest opuchnieta a pod spodem zbiera się ropka. Jesli oko łzawi, dziecko je pociera, w kącikach zbiera się cały czas ropka to własnie sprawca jest zablokowany kanalik. My juz testujemy 2 antybiotyk, cały czas masuję dolną powiekę małemu (daje tylko przy karmieniu), 3 x dziennie zakraplam po 2 krople soli fizjologicznej i znowu masuję, wtedy tej ropki wiecej wychodzi. Nie wiem co Nam powie jutro okulista ale pediatra Nam powiedział, że mały jest ''za mały'' na przekłuwanie. Wiec pewnie sprawdzi czy dobrze masuję oraz da nowy antybiotyk :/ ale nie bedę mu go podawac bo po nim i tak nic lepiej jest ...

reklama
hej dziewczyny..chyba już godzinę zajęło mi czytanie kilku stron wstecz i nie jestem w stanie napisać na każdy temat...najbardziej co mnie dotknęło jak chyba każdą sytuacja Anooli....ciężka sprawa, trudne wybory, rozmowy, z jednej strony milosc do partnera, z drugiej strony do rodziców ale też wielka złość i żal..nie będę się powtarzać bo dziewczyny te co pisały mają rację, potrzeba czasu i rozmowy, żeby zrozumieć pewne sprawy. Też Ci powiem, że moi rodzice początkowo nie tolerowali Krzyska, może nawet do dziś nie uważają, że jest najlepszym kandydatem dla mnie, ale pogodzili się z tym faktem, ze juz tyle jestesmy razem i ze mimo jego wielu niedoskonalosci-kwestia wyksztalcenia, stylu bycia, pochodzenia potrafimy sie dogadac i moi rodzice ciesza sie moim szczesciem.....Choc z tym szczesciem bywa roznie- co do sytuacji innych dziewczyn, rowniez w moim zwiazku mam wrazenie, ze sie od siebie odsuwamy i bardziej to wychodzi od strony Krzyska bo mi sie wydaje, ze sie bardzo staram a on,,,,,praca, praca, TV, piwo, spanie, praca, TV, piwo, papieros, spanie....w ciagu dzisiejszego dnia zamienilismy 2 zdania!!! 2!!! wrocil z pracy, po 15 minutach wyszedl po kolega zadzwonil po niego, Mala musialam wykapac sama, wrocil i od razu usnal, a kawa, ktora zrobilam stoi zimna do teraz!!!! :( a mi duzo do szczescia nie potrzeba, wiem, ze mnie nie zdradza...ale brakuje mi tej iskry i zwyklego zainteresowania moja osoba, rozmowy jakiejkolwiek!!!! czy to az tak duzo???....

Do góry