reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

juz purchawka kidys pisala kazde dziecko inaczej... Filip ma jeszcze czas wiec spokojnie.
jakbym julke posadzila to juz by siedziala... jest strasznie silna no i urodzila sie ponad 4kg wiec to tez duzo daje.
a z tego co pamiętam Julka tez ma problemy ze skórą- w jakich kosmetykach ją kąpiesz i czym smarujesz po kąpaniu ?

reklama
EEE sylwik - to tak jak Moj Max. Jak mial 2 miesiace i 1 dzien nie chcial glowki podnosic i nagle w ciagu dwoch dni zaczal trzymac ja dlugo i przestal plakac. Teraz z tymi nogami niepotrzebnie zaczal kombinowac :)
Nie martw sie. Przyjdzie jego czas to odniesie.

to pytanie szczególnie do mamusiek dzieci z AZS i skazą białkowa;) a może polecacie zupełnie co innego ?
Ja uzywam Emolium
- a to to samo praktycznie co Oliatumm balneum równiez jest dobre - wszystkie te środki mają te same działanie :) którego nie kupisz bedzie dobry, ale troszku kosztują :)

EEE sylwik - to tak jak Moj Max. Jak mial 2 miesiace i 1 dzien nie chcial glowki podnosic i nagle w ciagu dwoch dni zaczal trzymac ja dlugo i przestal plakac. Teraz z tymi nogami niepotrzebnie zaczal kombinowac :)
Nie martw sie. Przyjdzie jego czas to odniesie.
to dobrze;) uspkoiłas mnie;) ja ciągle martwię się czy aby apewno mój synek dobrze się rozwija, mam w rodzinie dziewczynke chora na autyzm,i z tąd moje obawy czy Filipek jest zdrowy..., najgorsze jest to że nie wiadomo skąd się ta choroba bierze, czy to genetyczne czy nabyte... Ale nie można dac się zwariować;) mam nadzieje że wszystko bedzie oki:)

Ja uzywam Emolium
- a to to samo praktycznie co Oliatumm balneum równiez jest dobre - wszystkie te środki mają te same działanie :) którego nie kupisz bedzie dobry, ale troszku kosztują :)
no trochę tak, ale co zrobić..-ta wysypka co ma ją Filip podobno swędzi więc trzeba stosowac coś co uśmierzy pieczenie, ciekawa jestem kiedy to zejdzie/..

Sylwik - ja jakos nie slyszalam o przypadku autyzmu u dwoch czlonkow rodziny wiec chyba nie ma takiego zagrozenia. Nie martw sie . Wszystko bedzie dobrze i Twoj Filipek na 100% dobrze sie rozwija. Jest tylko ciut mlodszy niz niektore z naszych dzieci a 2 czy 3 tygw rozwoju niemowlaczka to baaaardzo duzo. Zreszta po co ja to isze skoro Ty pewnie to wiesz :).
U mnie w rodzinie mielismy Michalka - roslinke. Urodzil sie i mial byc zdrowy. Nie byl. Lezal i nic nie robil. Nawet si enie usmiechal i nie lubil dotyku innych wiec nawet go poprzytulac nie mozna bylo. Lekarze dawali mu 2-3 lata zycia. Moja kuzynka-jego mama paradoksalnie jest fizjoterapeutka wiec pracowala z nim bardzo ciezko i Michalek zyl lat 8.
Byl 2 miesiace mldszy od mjego Ernesta. Razem chodzilysmy w ciazy. Nieszczescia sa w wielu rodzinach ale nie znaczy to ze dotykaja wszystkich pokolei. Was dotknal autyzm ale Filipek jest zdrow jak ryba na bank :)

a z tego co pamiętam Julka tez ma problemy ze skórą- w jakich kosmetykach ją kąpiesz i czym smarujesz po kąpaniu ?
tak dobrze pamietasz... kapie ja z dodatkiem oilatum i po kapieli tam gdzie wysypka smaruje bepanthenem i dodatkowo teraz tym krm SOS NUTRI SENSITIVE Nivea Baby (z lipidami Omega 6 i masłem shea)
ps ten krem z nivea łagodzi pieczenie!

Sylwik - ja jakos nie slyszalam o przypadku autyzmu u dwoch czlonkow rodziny wiec chyba nie ma takiego zagrozenia. Nie martw sie . Wszystko bedzie dobrze i Twoj Filipek na 100% dobrze sie rozwija. Jest tylko ciut mlodszy niz niektore z naszych dzieci a 2 czy 3 tygw rozwoju niemowlaczka to baaaardzo duzo. Zreszta po co ja to isze skoro Ty pewnie to wiesz :).
U mnie w rodzinie mielismy Michalka - roslinke. Urodzil sie i mial byc zdrowy. Nie byl. Lezal i nic nie robil. Nawet si enie usmiechal i nie lubil dotyku innych wiec nawet go poprzytulac nie mozna bylo. Lekarze dawali mu 2-3 lata zycia. Moja kuzynka-jego mama paradoksalnie jest fizjoterapeutka wiec pracowala z nim bardzo ciezko i Michalek zyl lat 8.
Byl 2 miesiace mldszy od mjego Ernesta. Razem chodzilysmy w ciazy. Nieszczescia sa w wielu rodzinach ale nie znaczy to ze dotykaja wszystkich pokolei. Was dotknal autyzm ale Filipek jest zdrow jak ryba na bank :)
pewnie ! każada z nas mam momenty niepokoju...mój Radek ma brata z zespołem downa...ile ja się namartwiłam w ciąży...byłam u najlepszych specjalistów od wad genetycznych, uspakajali mnie,ze jest bardzo malo prawdopodobne dzieciczenie i raczej martwil by sie wiekiem a nie dzieciczeniem...miałam niezliczoną ilość usg...jak jedno mnie uspokoilo to strarczalo to na gora 2 tyg i znow musialam isc i sprawdzac, bo sie nakrecalam i najlepiej jeszcze u innego lekarza..mialam na tym punkcie obsesje..cieszylam sie jak trafialam do szpitala i wciaz robili mi usg i potwierdzali ,ze wszytsko jest ok...wiem,ze jak sie widzi obok nieszczescie ciezko myśleć pozytywnie ,ale nie ma co się nakręcać...

reklama
to dobrze;) uspkoiłas mnie;) ja ciągle martwię się czy aby apewno mój synek dobrze się rozwija, mam w rodzinie dziewczynke chora na autyzm,i z tąd moje obawy czy Filipek jest zdrowy..., najgorsze jest to że nie wiadomo skąd się ta choroba bierze, czy to genetyczne czy nabyte... Ale nie można dac się zwariować;) mam nadzieje że wszystko bedzie oki:)

tak jak pisza dziewczyny nie powinnas sie martwic ...Filipek jest duzo młodszy od najstarszych dzieciaczkow z naszego forum a przez 2 czy 3 tyg a nawet 4 tyg naprawde dziecko sie bardzo zmienia ...nam pediatra i neurolog kazala klasc jak najczesciej na brzuszku z raczkami blisko cialka ...tak jakby mial sie opierac na łokietkach...to ma wspomoc podnoszenie glowki i rozwijac miesnie potrzebne pozniej do raczkowania...

Do góry