reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

tak niestety czesto wygladaja dzieci po porodzie sn, choc nie sadzilam ,ze az tak bardzo zle.. dlatego pewnie u nas nikt nie wierzył,że Gabrysia dopiero sie urodzila jak rodzice pokazawali zdjecia...mysleli ,ze ma juz pare tygodni- po cesarce dziecko nie jest zapuchniete wogole..

Cherie wstawilas to zdjecie i teraz dziewczyny, ktore mialy cesarki maja okropne wyobrazenie o porodzie naturalnym :).
Faktycznie tamta dziewuszka wyglada przerazajaco . Sie nameczyla bidulka ale taki efekt jest raczej bardzo, bardzo rzadko.
Moj Max urodzony silami natury, z waga 4160 mial problem zeby sie przcisnac. Krocze zostalo naciete ale zanim to zrobili byl scisniety okolo pol minuty w polowie drogi i chyba az tak strasznie nie wygladal.
1) rzutem na klate :) zaraz po ujrzeniu naszego swiata
2) 5 minut pozniej
3) 30 minut pozniej
4) 12h pozniej

Załączniki

• CIMG2033..jpg
    CIMG2033..jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 50
  • CIMG2035..jpg
    CIMG2035..jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 47
  • 13122009493..jpg
    13122009493..jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 41
  • max2..jpg
    max2..jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Mnie w tym chodziku od znajomych podobał się właśnie fakt, że pełnił od funkcję ochronną, tzn. okrąg był na tyle szeroki, że zbliżył się do mebla, ale nie mógł sięgnąć tego co na nim stało. I np. przewrócić coś na siebie. Więc idealnym rozwiązaniem byłby chodzik bez mozliwości siedzenia :-)
Ale z drugiej strony sobie myślę, że to może być frustrujące dla dziecka być tak blisko czegoś upragnionego i nie móc sięgnąć :-)

Cherie wstawilas to zdjecie i teraz dziewczyny, ktore mialy cesarki maja okropne wyobrazenie o porodzie naturalnym :).
Faktycznie tamta dziewuszka wyglada przerazajaco . Sie nameczyla bidulka ale taki efekt jest raczej bardzo, bardzo rzadko.
Moj Max urodzony silami natury, z waga 4160 mial problem zeby sie przcisnac. Krocze zostalo naciete ale zanim to zrobili byl scisniety okolo pol minuty w polowie drogi i chyba az tak strasznie nie wygladal.
2) 5 minut pozniej
3) 30 minut pozniej
4) 12h pozniej
slodziak!!!!!!!!! moja julka wygladala zupelnie normalnie... nie mam zdj jak wyskoczyla na swiat bo m nie byl w stanie zrobic ale to co dalam do listy to bylo zdj z 2 h po porodzie... na poczatku byla lekko sina na ciele ale buzka miala kolor normalny i jak kazdy noworodek lekko rozowy....

to i tak jestesmy jednymi z najmodszych...ahahhhahahaha
boshe az wstyd.. dziewczyny po kilku ciazach starsze od nas a maja piekne ciala a my takie podlotki i taki obciach ehhhhhhh
nooo :wściekła/y:

google -specjalista od wszystkiego :-)
:-D:-D:-D zebys wiedziala :-D

Nio ja już nianke mam zaklepaną;-)
I jak na zlośc nie moge tego znaleźć, widziałam kiedyś w sklepie taki pompowany chodzić w którym dziecko nie siedziało tylko stało;-)
ale do nauki chodzenia jest kilka fajnych rzeczy:
.................
Ale czy to potzrebne to nie wiem.... z doświadczenia wiem, że najfajniejsze są zawsze meble ;-)

Pytam z ciekawosci nie szkoda Ci go zostawiac?
an niania jakas sprawdzona??

ja moze po tych kolkach malego i jakos nie moglabym go zostaic niani poki co ...
wiadomo ze to sprawa indywidualna...

a swoja droga ciekawe ktor z nas najpozniej wroci do pracy ............

Mnie w tym chodziku od znajomych podobał się właśnie fakt, że pełnił od funkcję ochronną, tzn. okrąg był na tyle szeroki, że zbliżył się do mebla, ale nie mógł sięgnąć tego co na nim stało. I np. przewrócić coś na siebie. Więc idealnym rozwiązaniem byłby chodzik bez mozliwości siedzenia :-)
Ale z drugiej strony sobie myślę, że to może być frustrujące dla dziecka być tak blisko czegoś upragnionego i nie móc sięgnąć :-)
To fakt hehe
2) 5 minut pozniej
3) 30 minut pozniej
4) 12h pozniej
Super fotki!!! A Ty Emwu wygladasz jakbys na wczasach była a nie świezo po porodzie;-)
Pytam z ciekawosci nie szkoda Ci go zostawiac?
an niania jakas sprawdzona??

ja moze po tych kolkach malego i jakos nie moglabym go zostaic niani poki co ...
wiadomo ze to sprawa indywidualna...

a swoja droga ciekawe ktor z nas najpozniej wroci do pracy ............

Wielka szkoda mi go zostawiać ale wracać do pracy muszę:-( nie chce ale musze, mam dobrą prace o którą tez muszę dbać....
A Niańke mam z polecenia, sparwdzona kobieta, ma 40 lat, z wyglądu atrakcyjna, dużo wie na temat dzieci, opiekowała sie juz trójka takich 5 miesięcznych maluszków więc wie co z czym się je;-)
Poza tym kilka kastingów na nianie w życiu miałam hehe, zawsze z koleżankami jak któras szuka nianki to razem, wspólnie przesłuchanie kandydatek robimy, bo co dwie , trzy opinie to nie jedna;-)

Ja OD Wrzesnia do szkoly zaocznie na studium ;)
a jak igorek skonczy 2 lata wreszcie do pracy ;p bo w domu siedziec niedobrze za dlugo bo swira mozna dostac:-D moim zdaniem ;-)

:-)zgadzam sie marta ze emwu jak z wczasow zdjecie :-) super wygladasz emwu na fotach

a pozatym to jakbym miala niani zaplacic to bym pracowala tylko na to zeby niani oddac kase hehe bezsens ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a u mnie zima nastala... normalnie juz bylo sucho a tu now tyle sniegu i ciagle pada!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U mnie tez jest bialo:tak:ale jak narazie przestalo padac.

noto ja sie nie dziwie ze ludzie przychodza do ciebie ogladac mieszkanie! ale ja najpierw wbieglabym do domu wziela piotrusia i wysciskala z kazdej strony a pozniej z nim bym chodzila i ogladala to wasze cudo! az szczerze mowiac zazdroszcze i kopara mi opadla jak zobaczylam te zdjecia!!!!!!!!!!

Tez chce zobaczyc to mieszkanko:tak:

A ja sie poryczalam ze smiechu przez mojego meza !

Wczoraj mnie zdenerwowal,przyjechal z pracy mowie ,jedz do skelpu zrobisz dziecku zakupy bo mi sie nie chce szykowac ,przebierac itp !
Napisalam mu na kartce ,dluga liste zakupow do domu i kilka rzeczy dla Filipa
w tym mleko , smoczki silikonowe mowie z LOVI do kaszek ( bo chce mu na noc zaczac dawac) ,no i smoczek powyzej 3 miesiecy ale mowie nie biez kulki tylko ten profilowany z kauczuku !

Zakupy zrobil ,zadowlonony wraca itp !
Patrze smoczek kulka !!!!!!!!!!!!!!!! Mowie czlowieku taz mowialam ze nie kulke bo tego on nie coka a mam juz 3 takie !
Ok przelknelam ale zakipialam mysle boze taz mowialm mu !!!!!!!!!
wyciaga smoczki do butelki patrze silikonowe ok ,ale do canpola a nie do LOVI of kors nie pasuja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mowie ,czlowieku po cholere bierzesz kartke jak i tak z niej nie korzystasz ,przeciez ci mowilam jakie maja byc !

Ok wszystko fajnie ,nerw mi przeszedl ,kaszki nie wprowadzilam z braku smoczka !
No ale przychodzi do karmienia mowie ,trzymaj malego ide robic mleko ,otwieram puszke i mysle a w sumie wsypie se juz do puchy bo troche juz tam malo ! szukam Nanu ,pytam gdzie jest mleko dla dziecka a on sie gada no w lodowce ,otwieram a tam 2 mleka KROWIE W KARTONIE ,to jzu mnie zabilo normalnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mowie miales mleko kupic dla Patryka w kartonie i NAN dla Filipa bo sie konczy !

No czy nie zabic !

powiedzial "ajjj niunia no przepraszam ,myslalem ze Filip mleko jeszcze ma trzeba bylo napisac NAN" -LITOSCI !!!!!!

napisalam - mleko dla filipai pod spodem ,mleko dla Patryka ahahahha nie zakumal o co chodzi !

Trzeplam fochem lekkim ,mielismy sie seksix ale mi sie odechcialo i mowie dobranoc !

No a wlasnie przezd chwila ,przyzjedza kolega Jarka z kwiaciarni i co ?
zapindala z kwiatami - hahahahah

a w srodku kartka "przepraszam nie gniewaj sie"

ja pierdziele stwierdzam ze moj maz chyba ma uroz psychiczny po tej separacji i co lekki zgrzyt to sie boi ze go zostawie znowu ahahahhaha
NO czy nie biedny !!!!!!!!!!!!! taz ja sie az tak nie gniewalam co by z kwiatkiem musial leciec !

Ale masz fajnie:tak:ciesz sie;-)

Zobacz załącznik 221408Zobacz załącznik 221407Zobacz załącznik 221406
Dzewczyny pomocy.
Maxowi zrobilo sie takie cos na posladku
Myslalam ,ze sie otarl od pieluszki ale ma to juz 4 dzien i sie powieksza .
Zaznaczam ,ze od urodzenia nie mial ani jednego ryszczyka , babelka ani odparzenia. Co to sie zrobilo, buuu? I jak to leczyc.??
Sudocream to raczej nie bo to strasznie na suche wyglada wiec cynk wysuszylby jeszcze bardziej. Jakis liszaj to chyba jest.

Tez mi to wyglada na liszaj:tak:nawilzaj to czesto a jak bedzie sie powiekszac to idz do lekarza:tak:

Witam Dziewczynki :tak:

Ja od razu z grubej rury: HELP!!! Mam taki maly skorny problem (tym razem u siebie nie u maluszka ;-)). Co jakis czas pojawia mi sie takie dziwne cos na plecach, z lewej strony kolo pachy. Ma to taki ksztalt jakby pociagniecia sredniej grubosci pedzlem. Skora jest wyraznie sucha, czerwona i chropowata. Jak sie pojawi to nawilzam, nawilzam i jeszcze raz nawilzam i stopniowo znika. Jak zniknke calkiem to nie pojawia sie przez jakis czas (miesiac, dwa - roznie) a po jakims czasie znow jest w tym samym miejscu :baffled: No cuda juz sprawdzalam w internecie i do niczego mi ten opis nie pasuje. Jesli macie pomysl co to jest albo z czyms podobnym sie spotkalyscie to pliiiiiiiis podpowiedzcie mi bo juz nie mam wiecej opcji co to moze byc :blink:

Wiesz co ja obstawiam ze to przez hormony:tak:ja na piersiach mam tez takie malutkie plamki:tak:i tez raz gina i za siie pojawiala:tak:a ty karmisz piersia?Bo ja w pierwszej ciazy mialam tak samo:tak:

EMWU ty po tym porodzie to wygladasz pieknie:tak:jakbys wcale bolu i wysilku nie miala:tak:pozatym rodzilas w bluzce czy macie takie piekne koszule?

reklama

Załączniki

• Obraz 016.jpg
    Obraz 016.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 50
  • Obraz%20019.jpg
    Obraz%20019.jpg
    7,1 KB · Wyświetleń: 65
  • Obraz 021.jpg
    Obraz 021.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 50
  • Obraz 028.jpg