reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

jaka wspaniala historia... smiac mi sie chcialo jak czytalam o tym mleku!!!! twoj maz jest bombowy powiedz mu ze go lubie ahahaha a moj to powinien brac z niego przyklad!
chyba zrobie tak jak ty... mala separfacja ja sie wyprowadze i moze przemysli.... jak mialam isc kilka razy z julka do mamy na noc to blagal bym nie szla..a teraz to zrobie!
ja kwiaty dostalam na zareczyny! ahahhahah i tyle moje gały widziały! ]ale historia cudowna taka romantgyczna ze łza sie w oku kreci!

No fantastyczny jest Maz Aski. Ale dziewczyny nie przejmujcie sie tak bardzo kwiatami. Ja od swojego dostaje kwiaty tylko na urodziny i walentynki. Czyli dwa mega bukiety na rok. Mimo braku kwiatow bez okazji nadrabia wieloma innymi rzeczami. Moj facet poprostu nie jest romantykiem. Jest za to najkochanszym miskiem na swiecie , ktory dba o rodzine. Kazdy chlop ma w sobie cos i kazdemu czegos brak. To tak jak nam , nie? :)

Przepraszam ze spamuje i cytuje sama siebie ;-) ale wlasnie zrobilam fotke tego czegos na moich plecach.

A mi to wyglada na.....
Golisz sie pod pachami maszynka meska? Moze maszynka zajechala kiedys mocniej. Moglas nawet nie zauwazyc. Podraznilo i nie moze sie wygoic bo wciaz po tym jezdzisz. A mozesz tez byc uczulona na loes w maszynce (te takie niebieskie paseczki w Mach3. Jak podniesiesz reke do gory to mi to wyglada wlasnie na linie w jakiej przesuwa sie maszynke (bardzo zamaszyscie). Proponuje odpuscic golenie na jakis tydzien. Jak juz musisz to moze uzyj kremu. I zobacz czy sie zaczyna goic. Jesli bedzie sie robilo ciemniejsze i bardziej suche to to jest jak strupek naskorka. Odczekaj i zobacz czy po jakims czasie zacnie schodzic.
Jak nie to do lekarza.

kurcze nie pomoge bo sama nie wiem..
zapomnialam wam nappisac.... od jakiegos czasu wpachwinie robil mi sie duzy guzek ktory strtasznie bolał.. nie daj boshe majtki na to nacisnely to zwijałam sie z bolu.. okazalo sie ze mam tam żylaka!!!!!!!!!!
jesli ktoras to przerabiala to wie jaki to bol...to znika mi chwilami i znow sie pojawia!!!!!!!!
z poczatku balam sie ze ten guzek to moze sprawy nowotworowe!!!!!

Ja mialam. Dostalam taki krem antybiotyk i przeszlo. Oczywiscie zylaki sie nawracaja. Przede wszystkim jak sie zalatwiasz to nie siedz za dlugo na kibelku, podczas wyprozniania pochylaj sie do przodu zeby nie blo za duzego parcia na kiszke stolcowa, no i tego pewnie ni emusze pisac bo z pewnoscia tak robisz i wiesz ale podmywaj sie kilka razy dziennie (szczegolnie jak tak boli bo to znaczy ze zrobilo sie zapalenie).

A może spróbuj delikatnie natłuścić?Albo np linomagiem albo ciekła parafiną?
no moze tego wlasnie sprobuje.

Odkurzylam pol ieszkania, sprzatnelam jedna lazienke i juz mi sie nie chce. wrrrr. To wlasnie mnie denerwuje. Nie mam kiedy sprzatnac calego mieszkania od gory do dolu. Zawsze tylko troche z wierzchu albo dokladnie ale do polowy. Jezu jak mnie to denerwuje. No i okna trzeba by umyc. Chlopakow musze pogonic.

reklama
Daffi, nie przesadzaj. Więcej wiary w siebie. Ja niby szczupła, ale skóra na brzuchu wisi, nie wchodzę w spodnie sprzed ciąży, na ramionach nawet mi skóra wisi. Ostatnio mi M zrobił fotkę nago jak po kąpieli pazurki u nóg robiłam, a tam takie fałdki, że aż mi się głupio zrobiło. Nie wspomnę o piersiach wiszących. Ty jesteś w o tyle lepszej sytuacji niż ja, że jesteś młodiutka i twoje ciało lepiej z tobą współpracuje.

:tak::tak::tak:To samo u mnie:no: niby wróciłam do wagi sprzed ciąży ale brzuch wisi, ramiona wiszą...cycki wiszą...CAŁA WISZĘ:-D:-D:-D
A tak na marginesie co do naszej niedawnej rozmowy o zmniejszaniu i podnoszeniu biusty...widziałyście wczoraj rozmowy w toku? Jak usłyszałam jakie mogą być komplikacje..to mi się odechciało! Na całe niestety nie patrzyłam bo musiałam Tomka uśpić:no:

No wlasnie wiem ze dziwnie - jakby mnie maz zelazkiem przypalil (bo zupa byla za slona ;-)) Straszycie mnie tym lekarzem :-D ale jeszcze mam nadzieje ze ktos mi podpowie co to moze byc i sama sie ulecze ;-)

Sama się nie lecz tylko do dermatologa:tak:

a czym sie przejmuja ??? przeciez jest udownodione ,ze osoby leworeczne sa bardziej uzdolnione ...ja tam bym sie cieszyla :tak:

też o tym słyszałam:-)

Ja mialam. Dostalam taki krem antybiotyk i przeszlo. Oczywiscie zylaki sie nawracaja. Przede wszystkim jak sie zalatwiasz to nie siedz za dlugo na kibelku, podczas wyprozniania pochylaj sie do przodu zeby nie blo za duzego parcia na kiszke stolcowa, no i tego pewnie ni emusze pisac bo z pewnoscia tak robisz i wiesz ale podmywaj sie kilka razy dziennie (szczegolnie jak tak boli bo to znaczy ze zrobilo sie zapalenie).
robie dokladnie jak piszesz a od tego pochylania na wc to juz mnie plecy bola...ale jakbym sie nie pochylila to bol straszny...co do dlugosci przebywanai to ja szybka jestem raz dwa i mnie nie ma... nie lubie toalet pod tym wzgledem ahahahahah

:tak::tak::tak:To samo u mnie:no: niby wróciłam do wagi sprzed ciąży ale brzuch wisi, ramiona wiszą...cycki wiszą...CAŁA WISZĘ:-D:-D:-D
A tak na marginesie co do naszej niedawnej rozmowy o zmniejszaniu i podnoszeniu biusty...widziałyście wczoraj rozmowy w toku? Jak usłyszałam jakie mogą być komplikacje..to mi się odechciało! Na całe niestety nie patrzyłam bo musiałam Tomka uśpić:no:
ja ogladalam... ale zal mi dizewczyn bo to nie jest mile...same odparzenia a takie cycki nosic to przerabane..... plecy bola itp... moja szwagierka ma DD i tez chciala by zmniejszyc bo ja meczy to i boli... a jaki problem z kieckami na okazje.. bo piersi ogromne a reszta drobna i kiecki jak w piersiach sa ok to w reszcie wisza jak worki jakies... no ale bez przesady stracic 4kg na piersiach to bardzo duzo!!!!

Ja też zawsze byłam przeciwna chodzikom. Ostatnio byli u nas znajomi z 8-miesięcznym szkrabem i przywieźli chodzik. Jeśli chodzi o dziecko to super sprawa bo się przemieszcza i nie jest taki "upierdliwy" dla rodziców, ale . . . mały np. nie raczkuje, a wydaje mi się, że raczkowanie jest potrzebne do prawidłowego rozwoju. Dlatego ja się raczej na chodzik nie zdecyduję. Przy Stasiu nie używałam.
Co mnie zainteresowało w tym skoczku, on jest dla dziecka do 81cm. Szybkie do osiągnięcia. No i teraz dziecko nie skorzysta bo wygląda na to, że powinno umieć siedzieć. Tak więc na taki bajer też się nie skuszę.

Emira, idź z tym do lekarza.
masz racje -dziecko powinno raczkowac...jak bylismy u pani neurolog to powiedziala,ze jest to bardzo wazne dla dziecka, poniewaz podczas raczkowania wzmacnia miesnie, ktore pozniej sa bardzo potrzebne aby nie mialo problemow z kregoslupem itd. Jedym słowem jest to bardzo wazny etap w zyciu dziecka !

Emwu dzieki za sugestie. Wolalabym zeby to bylo to o czym piszesz ale to chyba jednak nie bedzie spowodowane goleniem. Z drugiej strony nic nie mam a przy uczuleniu na jakis srodek wydaje mi sie ze reakcja bylaby z dwoch stron. Napewno nie zaszkodzi sprobowac i zmienie maszynki na jakis czas.

Aga po Twoim dopingu i innych dziewczyn chyba jednak wybiore sie do dermatologa :)

reklama
a dala bys jakiegos linka z ciekawosci o jakie ci chodzi te bezpieczne a krzywde nie robiace hehe??

idziesz do pracy a kto z malym zostanie??????????
Nio ja już nianke mam zaklepaną;-)
I jak na zlośc nie moge tego znaleźć, widziałam kiedyś w sklepie taki pompowany chodzić w którym dziecko nie siedziało tylko stało;-)
ale do nauki chodzenia jest kilka fajnych rzeczy:
930562823

610721-1.jpg

Ale czy to potzrebne to nie wiem.... z doświadczenia wiem, że najfajniejsze są zawsze meble ;-)

Do góry