reklama
emwu76
Fanka BB :)
Juz (dopiero) odpowiedzialam.Emwu nie wiem czy zauwazylas ze w watku piwerwsze wakacje zadalam pytanie które bardzo mnie ciekawi...... bo sama sie zastanawiam i chce odpowiedzi od doswiadczonej mamy... jak mozesz looknij tam.....
Ja mam 26 tyg macierzynskiego ale biore jeszcze 16 bezplatnego. Wroce wiec do pracy w polowie wrzesnia. Tak na upartego to jeszcze urlop moglabym odebrac i wrocilabym w listopadzieJa zamiarzam wykorzystać 22 tyg. macierzyńskiego, 2 dni okolicznościowe, 25 dni urlop za zeszły rok i 1 dzień już z tego roku. Powrót wypadnie mi na 14 czerwca czyli Franek będzie miał 6,5 miesiąca.
Maxdo wszystkiego wyciaga prawa raczke i tez juz stwierdzilam ,ze jest praworeczny no ale opis Marty zbil mnie z tropu. A tak na marginesie to co to za roznica !Witamy
Mamy newsy!! Aluś będzie najprawdopodobniej leworęcznyPo raz pierwszy bawił się wczoraj grzechotką
:-)
I teraz pięknie trzyma w rączkach małe rzeczy:-) A już myślałam, że coś nie tak z nim....nawet rano przy przebieraniu dałam mu zabawkę i jak musiałam odebrać, żeby body przebrać, tak wrzasnął, że pół bloku pewnie obudził
a jak go musiałam przepraszać!!!! zrobił obrażone usteczka i już
Co do leworęczności, to on po wszystko wyciąga lewą rączkę, jak daję mu swoją rękę, to też najpierw lewą wyciąga do mojej hehe
niom... widocznie bardzo im zalezy a nie maja nikogo do dziecka.... co wiecej... ona nie ma prawka tylko jej maz a jej maz pracuje w wiosce gdzie oni mieszkaja.. takze niezle sie fatyguja...ale widocznie musi im sie to oplacac bo jakby sie nie oplacalo to na pewno nikt by sie na to nie zdecydowal.
Ty Daffi, a moze Ci przywioza i zostawia . hi hi hi. Podobno "pech " to Twoje drugie imie.
Bidulko Ty nasza.
A ja od rana też sprzątam (jak Mea;-)) Dzisiaj przychodzą do mnie współpracownicy;-) Na kawkę i ciacho;-) Wczoraj upiekłam jedno ciacho ze śliwkami a dzisiaj robie drugie, te co Daffi przepis dała, pyszne jest.
Mąż się śmieje że oni nie przychodzą zobaczyć Piotrusia tylko z ciekawości żeby dom obejrzeć hahaha i pewnie ma rację;-)
A ja Ci sie pochwale ,ze jak bylismy ostatnio w Polsce to tez juz na swoim mieszkalismy. I tez gosci bylo co nie miara
Jak tylk sniegi zejda to sie za garaz, ogrodzenie i ogrod bedziemy brac. Ciekawe czy do czerwca wyrobimy bo chrzciny chcialam robic w ogrodzie.
Teraz mam mamę u siebie:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Mogę odpocząć i się polenić troszkę![]()
A ja mam mame od jutra
I sie ciesze i sie martwie.
Martwie sie zeby mi Maxa nie rozlegulowala.
W
wika_20
Gość
Czesc dziewczyny
my wlasnie po placzu jestesmy hmmm tym razem niewiem o co chodzilo.......
teraz drzemie to wskoczylam do was
no a jak bylismy z malym tydzien u mamy tez myslalam ze mi Igorka rezleguluje no ale jakos sie to przetrwalo,,,
teraz Igorek spi co raz dluzej ostatnio jak zje o 21 spi do prawie 6 wiec cale nocki mamy przespane zobaczymy jak bedzie dalej
i tez juz chałupke posprzatalam ogarnelam i herbaty wypilam jeszcze tylko sniadanka nie jadlam i cos jestem glodna ..
obiadek gotowy pozostalo bawic igorka i bb
my wlasnie po placzu jestesmy hmmm tym razem niewiem o co chodzilo.......
teraz drzemie to wskoczylam do was
no a jak bylismy z malym tydzien u mamy tez myslalam ze mi Igorka rezleguluje no ale jakos sie to przetrwalo,,,
teraz Igorek spi co raz dluzej ostatnio jak zje o 21 spi do prawie 6 wiec cale nocki mamy przespane zobaczymy jak bedzie dalej
i tez juz chałupke posprzatalam ogarnelam i herbaty wypilam jeszcze tylko sniadanka nie jadlam i cos jestem glodna ..
obiadek gotowy pozostalo bawic igorka i bb

Nienormalne wariatki !
Nadrabialam zas ! czy wy nie macie innych zajec tylko drukujecie na bb hahahahaha
NO ale jak by was nie bylo to bym sie nudzila cholernie z moim spiacym krolewiczem !!!!!!!!!!!!!
my sos kremu zuwamy od urodzenia juz kiedys wam go reklamowalam ! Jest swietny i maly ani razu nie mial nic z dupka !Nawet jednej krosteczki !
jak mu syfek na buzi wyskoczy to mu zasmaruje i zaraz go nie ma
niezle przyspamowalam nie ahhahaah !
Ale dziewczynka jakias bardzo duza chyba co ?no i rzeczywiscie zmeczona bidulka !
Ja jestem bardzo zadowolona z hustawki ! tylko ze my kupilismy ja wczesniej ! i juz dlugo maly w niej urzeduje !Mysle ze jeszcze troche moze jakis miesiac lub 2 i bede ja sprzedawac
Chociaz kto to wie ! Zobaczymy ! lezaczek 3in 1 jest fajny ,ale znajac moje dziecko pewnie by mu sie znudzil szybko ! On musi miec urozmaicenia !
Jak sprzedam hustawke to kupimy wlansie ten skoczek
Maly bedzie mial w nim fajde mysle ,ale dziecko wsadze wniego opiero jak bedzie sztywny stawal na nozki !Musisz pomyslec co bedzie twojej niuni odpowiadalo ,znasz ja wiesz czy jest spokojna ,czy sie interesuje takim rzeczami itp ,ja wiedzialam ze Filipowi sie bedzie ta hustawka podobac ,on lubi zywe kolory ,muzyczki itp ! Do tej pory siedzi w niej i wcale nie musze go kolysac on poprostu ja lubi ,a ze wcale taki wielki nie jest jeszcze troche nam posluzy!Jest raczej drobnym dzieckiem !
To wszystko zalezy od maluszka co lubi itp ! 3in1 jest super i napewno pozluzy dluzej ! Ja sie tylko obawailam ze malemu sie znudzi i wcale z tego tak dlugo nie bede korzystac ! wiec ja tam urozmaicam zabawy malego ahahahah bo on poprostu taki jest wciaz cos nowego potrzebuje !
Moja znajoma ma skoczka i jest bezpieczny ! Tak sa gumki regulowane i dziecko wcale nie musi byc calym ciezarem na nozkach! No ale czy kazde dziecko to bedzie lubiec ? niewiadomo !
no chyba Bog mi wynagrodzil grzecznym dzieckiem ,marudnego Patrysia !
ja tam piec nie umiem ,normalnie nawet ciasta z proszku mi nie wychodza czasmi - talent mam ja ta lala jahahahahaha !zazdroszcze wam bo nawet dziecku nie moge upiec ciasta a on tak lubi i jak moja mama przyjezdza to piecze mu normalne co 3 dzien !!!!!!!!!!
ja tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja od siebie tez ja wygonilam i teraz swieci slonceeeeeeeeeeeee
a ja wsadzalam Patryka do chodzika i byl zadowolony a ja mialam chwile dla siebie a z nozkami nigdy ani z kregoslupem nie mial problemu ,pewnie Filip tez pokosztuje swobody i bedzie smigal z pokoju do pokoju w chodziku !
NO ale jak by was nie bylo to bym sie nudzila cholernie z moim spiacym krolewiczem !!!!!!!!!!!!!
dziewczyny jesli ktorejs z was dzieciatko ma taka szorstka skore na buziuni po tych wysypkach... to polecam:
Krem S.O.S. NUTRI SENSITIVE NIVEA BABY - NIVEA
ja posmarowalam niedawno Julce nim buziunie i normalnie znika w oczach.....
moze znalazl sie sposob na ta jej wysypke by jakas ja redukowac....
my sos kremu zuwamy od urodzenia juz kiedys wam go reklamowalam ! Jest swietny i maly ani razu nie mial nic z dupka !Nawet jednej krosteczki !
jak mu syfek na buzi wyskoczy to mu zasmaruje i zaraz go nie ma
no zaparcie to ja mamAsia widze ze w albumi kazdego posta jeszcze cytowalas ahahaha a myslalam ze bedzie cos w stylu ze w 1 poscie ogolnie to ujmiesz.... podziwiam cierpliwosc Twa!!!!!! mnie sie wszystkie dzieci podobaja kazde tworzy cos innego szczegolnego co je wyroznia sposrod wszystkich malenstw.. juz czasami braknie mi slow by napisac to co czuje gdy je ogladam! na sa boskie te nasze dzieci wszystkie po kolei!:-)
tak - ta opuchnięta, czerwona dziewczynka jest z porodu sn, obok niej Daniel.
różnica jest kolosalna.
Ale dziewczynka jakias bardzo duza chyba co ?no i rzeczywiscie zmeczona bidulka !
Ja się strasznie bałam że moje dziecko urodzi się brzydkie- jakąś fobie miałam. A Lidka po 14-godzinnym porodzie sn była ładniutka- trochę opuchnięta owszem ale nawet czerwpona mocno nie była więc byłam w szoku.
Asia- czy myślisz że jest sens kupowac mojej małej hustawkę taka jak ma Fifi? Lidka jest dość drobna- na szczepieniu w 6 tyg miala 4320g wiec do tych 11 dobije pewnie dosc pozno. A moze cos innego bys doradzila? Zastanawiam sie nad:
FISHER PRICE SKOCZEK M8930 NOWOŚĆ!!! s_k (936470489) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE HUSTAWKA KOLYSKA DREAMSICLE P9236 s_k (936454417) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE HUSTAWKA LEZACZEK DELUX 3w1 (929880172) - Aukcje internetowe Allegro
Huśtawka leżaczek fisher price k6077 Rainforest (930812067) - Aukcje internetowe Allegro
A moze wypowiedza sie tez inne mamusie?
Mam karuzelke tiny love i zainteresowanie jest. Zastanawia mnie ten skoczek- moze jakas Wasza znajoma taki ma?
Ja jestem bardzo zadowolona z hustawki ! tylko ze my kupilismy ja wczesniej ! i juz dlugo maly w niej urzeduje !Mysle ze jeszcze troche moze jakis miesiac lub 2 i bede ja sprzedawac
Jak sprzedam hustawke to kupimy wlansie ten skoczek
To wszystko zalezy od maluszka co lubi itp ! 3in1 jest super i napewno pozluzy dluzej ! Ja sie tylko obawailam ze malemu sie znudzi i wcale z tego tak dlugo nie bede korzystac ! wiec ja tam urozmaicam zabawy malego ahahahah bo on poprostu taki jest wciaz cos nowego potrzebuje !
Natalko ja decydowałabym się na wersję 3w1 deluxe - na długo posłuży. ja sama żałuję, że nie kupiłam tej huśtawki tylko gniazdko aquarium - teraz muszę dokupić leżaczek do 18 kg.
a co do tego skoczka to ja chyba bałabym się o nóżki Danielka...
Kopciuszku wolę nie jeść kapusty bo Daniel ma problemy żołądkowe. a co do sukienek to chcę prostą klasyczną małą czarną i za cholerę żadna mi się nie podoba. a jak już to albo za duża, albo za mała, albo za droga![]()
Moja znajoma ma skoczka i jest bezpieczny ! Tak sa gumki regulowane i dziecko wcale nie musi byc calym ciezarem na nozkach! No ale czy kazde dziecko to bedzie lubiec ? niewiadomo !
Ty to masz dobrze fuksiaro hehe. Mój też spi po tyle w ciągu dnia, ale w przeciwieństwie do Fifiego mój więcej narzekaNo i na mleczu dalej żyjemy...ehhh te pieprzone alergie!!!!
no chyba Bog mi wynagrodzil grzecznym dzieckiem ,marudnego Patrysia !
A ja od rana też sprzątam (jak Mea;-)) Dzisiaj przychodzą do mnie współpracownicy;-) Na kawkę i ciacho;-) Wczoraj upiekłam jedno ciacho ze śliwkami a dzisiaj robie drugie, te co Daffi przepis dała, pyszne jest.
Mąż się śmieje że oni nie przychodzą zobaczyć Piotrusia tylko z ciekawości żeby dom obejrzeć hahaha i pewnie ma rację;-)
ja tam piec nie umiem ,normalnie nawet ciasta z proszku mi nie wychodza czasmi - talent mam ja ta lala jahahahahaha !zazdroszcze wam bo nawet dziecku nie moge upiec ciasta a on tak lubi i jak moja mama przyjezdza to piecze mu normalne co 3 dzien !!!!!!!!!!
za to ja sie dzis obijam!~!!:-)
ja tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie była zima godzinę temu, ale porozmawiałam z Nią od serca z patelnią w ręku, się wystrachała i poszła dalej![]()
ja od siebie tez ja wygonilam i teraz swieci slonceeeeeeeeeeeee
Witam się z rana
Co do wyboru rączki..to Hania na razie jest oburęczna..z naciskiem na lewoTeściowa już panikuje tak jakby to miało być coś gorszego jak wybierze lewą ręke..ale ja się nie przejmuję...niech pisze którą chce
A u nas w nocy był mały kryzys...małemu zachciało się kupki o północy i zanim ją wycisł..zanim popił i zanim w końcu zasnął to była 1.30
Ale przynajmniej odebrałam telefon od koleżanki która w końcu urodziłaW porównaniu z pierwszym porodem szybko się uwinęła..o 23 odeszły wody a Karolek urodził się o 0.50
Dobra muszę iść bo mały znowu kupkuje![]()
a ja wsadzalam Patryka do chodzika i byl zadowolony a ja mialam chwile dla siebie a z nozkami nigdy ani z kregoslupem nie mial problemu ,pewnie Filip tez pokosztuje swobody i bedzie smigal z pokoju do pokoju w chodziku !
W
wika_20
Gość
U mnie tez świeci słoneczko 
A ja sie poryczalam ze smiechu przez mojego meza !
Wczoraj mnie zdenerwowal,przyjechal z pracy mowie ,jedz do skelpu zrobisz dziecku zakupy bo mi sie nie chce szykowac ,przebierac itp !
Napisalam mu na kartce ,dluga liste zakupow do domu i kilka rzeczy dla Filipa
w tym mleko , smoczki silikonowe mowie z LOVI do kaszek ( bo chce mu na noc zaczac dawac) ,no i smoczek powyzej 3 miesiecy ale mowie nie biez kulki tylko ten profilowany z kauczuku !
Zakupy zrobil ,zadowlonony wraca itp !
Patrze smoczek kulka !!!!!!!!!!!!!!!! Mowie czlowieku taz mowialam ze nie kulke bo tego on nie coka a mam juz 3 takie !
Ok przelknelam ale zakipialam mysle boze taz mowialm mu !!!!!!!!!
wyciaga smoczki do butelki patrze silikonowe ok ,ale do canpola a nie do LOVI of kors nie pasuja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mowie ,czlowieku po cholere bierzesz kartke jak i tak z niej nie korzystasz ,przeciez ci mowilam jakie maja byc !
Ok wszystko fajnie ,nerw mi przeszedl ,kaszki nie wprowadzilam z braku smoczka !
No ale przychodzi do karmienia mowie ,trzymaj malego ide robic mleko ,otwieram puszke i mysle a w sumie wsypie se juz do puchy bo troche juz tam malo ! szukam Nanu ,pytam gdzie jest mleko dla dziecka a on sie gada no w lodowce ,otwieram a tam 2 mleka KROWIE W KARTONIE ,to jzu mnie zabilo normalnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mowie miales mleko kupic dla Patryka w kartonie i NAN dla Filipa bo sie konczy !
No czy nie zabic !
powiedzial "ajjj niunia no przepraszam ,myslalem ze Filip mleko jeszcze ma trzeba bylo napisac NAN" -LITOSCI !!!!!!
napisalam - mleko dla filipai pod spodem ,mleko dla Patryka ahahahha nie zakumal o co chodzi !
Trzeplam fochem lekkim ,mielismy sie seksix ale mi sie odechcialo i mowie dobranoc !
No a wlasnie przezd chwila ,przyzjedza kolega Jarka z kwiaciarni i co ?
zapindala z kwiatami - hahahahah
a w srodku kartka "przepraszam nie gniewaj sie"
ja pierdziele stwierdzam ze moj maz chyba ma uroz psychiczny po tej separacji i co lekki zgrzyt to sie boi ze go zostawie znowu ahahahhaha
NO czy nie biedny !!!!!!!!!!!!! taz ja sie az tak nie gniewalam co by z kwiatkiem musial leciec !
Wczoraj mnie zdenerwowal,przyjechal z pracy mowie ,jedz do skelpu zrobisz dziecku zakupy bo mi sie nie chce szykowac ,przebierac itp !
w tym mleko , smoczki silikonowe mowie z LOVI do kaszek ( bo chce mu na noc zaczac dawac) ,no i smoczek powyzej 3 miesiecy ale mowie nie biez kulki tylko ten profilowany z kauczuku !
Patrze smoczek kulka !!!!!!!!!!!!!!!! Mowie czlowieku taz mowialam ze nie kulke bo tego on nie coka a mam juz 3 takie !
wyciaga smoczki do butelki patrze silikonowe ok ,ale do canpola a nie do LOVI of kors nie pasuja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mowie ,czlowieku po cholere bierzesz kartke jak i tak z niej nie korzystasz ,przeciez ci mowilam jakie maja byc !
Ok wszystko fajnie ,nerw mi przeszedl ,kaszki nie wprowadzilam z braku smoczka !
No ale przychodzi do karmienia mowie ,trzymaj malego ide robic mleko ,otwieram puszke i mysle a w sumie wsypie se juz do puchy bo troche juz tam malo ! szukam Nanu ,pytam gdzie jest mleko dla dziecka a on sie gada no w lodowce ,otwieram a tam 2 mleka KROWIE W KARTONIE ,to jzu mnie zabilo normalnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mowie miales mleko kupic dla Patryka w kartonie i NAN dla Filipa bo sie konczy !
No czy nie zabic !
powiedzial "ajjj niunia no przepraszam ,myslalem ze Filip mleko jeszcze ma trzeba bylo napisac NAN" -LITOSCI !!!!!!
napisalam - mleko dla filipai pod spodem ,mleko dla Patryka ahahahha nie zakumal o co chodzi !
Trzeplam fochem lekkim ,mielismy sie seksix ale mi sie odechcialo i mowie dobranoc !
ja pierdziele stwierdzam ze moj maz chyba ma uroz psychiczny po tej separacji i co lekki zgrzyt to sie boi ze go zostawie znowu ahahahhaha
NO czy nie biedny !!!!!!!!!!!!! taz ja sie az tak nie gniewalam co by z kwiatkiem musial leciec !
Mama Stacha
&Franka&Janka
Za pierwszym razem poszłam do pracy jak Staś skończył 11 m-cy. Ale wtedy miałam inną sytuację. M chciał żebym jeszcze została z dzieckiem, ale pieniążków zaczęło brakować, no i kto by mnie potem zechciał. Nie było łatwo, ale chyba bardziej mnie niż Stasiowi, szybko jednak przystosowaliśmy się. Taka kolej rzeczy.A ja wlasnie jestem na etpie rozmyslan czy i kiedy i jak to zorganizowac. A po pierwszym dziecku kiedy wrocilas do pracy? Jak bylo? Nie zalowalas ze wrocilas?
Z tą leworęcznością to jest tak, że nie chodzi tylko o rękę. Należy zwrócić uwagę również na nogę i oko. U mnie Staś preferował lewą rękę jeszcze przed 2 urodzinami, ale teściowa wbrew mnie go przestawiła na prawą. Piłkę też kopał lewą nogą, więc byłam zła, że mu zaburzyła jego własny wybór. Ostatnio jednak zauważyłam, że robiąc zdjęcie przykłada prawe oko, więc sama jestem skołowana. W każdym razie teraz używa prawej ręki. Tak jak Marta napisała nie ma co oceniać za wcześnie, pozwólmy jedynie dziecku samemu wybrać nie ingerując. Ja do tej pory jak mu daję łyżkę, to nie do ręki tylko kładę na stole i on sam ją podnosi którą ręką zechce.Witamy
Mamy newsy!! Aluś będzie najprawdopodobniej leworęcznyPo raz pierwszy bawił się wczoraj grzechotką
:-)
I teraz pięknie trzyma w rączkach małe rzeczy:-) A już myślałam, że coś nie tak z nim....nawet rano przy przebieraniu dałam mu zabawkę i jak musiałam odebrać, żeby body przebrać, tak wrzasnął, że pół bloku pewnie obudził
a jak go musiałam przepraszać!!!! zrobił obrażone usteczka i już
Co do leworęczności, to on po wszystko wyciąga lewą rączkę, jak daję mu swoją rękę, to też najpierw lewą wyciąga do mojej hehe
emwu76
Fanka BB :)

Dzewczyny pomocy.
Maxowi zrobilo sie takie cos na posladku
Myslalam ,ze sie otarl od pieluszki ale ma to juz 4 dzien i sie powieksza .
Zaznaczam ,ze od urodzenia nie mial ani jednego ryszczyka , babelka ani odparzenia. Co to sie zrobilo, buuu? I jak to leczyc.??
Sudocream to raczej nie bo to strasznie na suche wyglada wiec cynk wysuszylby jeszcze bardziej. Jakis liszaj to chyba jest.
Ostatnia edycja:
hehe dobre!! faceci...A ja sie poryczalam ze smiechu przez mojego meza !
No czy nie zabic !
ale sie ciesz ..ja np. zazdroszcze ci tych kwiatko....mojemu to musze powiedziec sama ze chce kwiata...yh...
dziewczyny nie zdolam Was nadrobic....tyle piszecie!
ja tak patrze na mojego Olka i podziwiam i sie zastanawiam:
Jak długo mozna sie zachwycac tymi samymi zabawkami..?(w sumie dobrze bo tak to bym ciagle nowe musiala kupowac
maly lezy w bujaczku i na przemian:gada z Żółtym kurczaczkiem..potem się do niego śmieje a potem krzyczy i tak caly czas...hehe
reklama
W
wika_20
Gość
Joanna - AHHH FACECI .... Ty to masz faceta normalnie nie dziwie Ci sie ze Ci go szkoda hehe moze mu jakos uświadomisz ze nie zostawisz go hehe
ale fakt faktem po co ma miec ta pewnosc
tak to kwiatami jestes chociaz obsypana ... a tak było by tylko przepraszam...
hehe no a mleczka mozna mu wybaczyc pomyłke hehe
Emwu ja niestety pomoc nie moge bo niewiem co to ale moze jak to pojedyncze to narazie nic strasznego.... w sumie jakby bylo wiecej to wygladalo by na jakas wysypke.... uczulenie czy cos...
hmm moze inne dziewczyny cos pomoga...

hehe no a mleczka mozna mu wybaczyc pomyłke hehe
Emwu ja niestety pomoc nie moge bo niewiem co to ale moze jak to pojedyncze to narazie nic strasznego.... w sumie jakby bylo wiecej to wygladalo by na jakas wysypke.... uczulenie czy cos...
hmm moze inne dziewczyny cos pomoga...