reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Piszecie i piszecie... Człowiek zrobi jeden dzień przerwy i już cały następny dzień z głowy ;-)

Faktycznie, zupełnie zapomniałam o e-bookach... Dzięki za przypomnienie.Chociaż te 20 zł to też nie maja ątek przecież:)
Co do odpowiedzialnego rodzicielstwa, to ta ciąża była raczej planowana- tzn planowaliśmy za 3-4 miesiące, najpierw chciałam zrobić badania, zacząć brać kwas foliowy... Ale maluszek nas wyprzedził. Tylko planując ciążę zakładałam, że nie będę kupować nowych rzeczy a teraz jak Was czytam to mam wrażenie że nasza kruszynka będzie jakaś poszkodowana bo nic jej nie kupimy, nie remontujemy dla niej pokoju, żadne z nas nie zamierza też rezygnować ze studiów... Nie mówiąc już o perspektywie własnego domu czy chociażby mieszkania. I co z nas będą za rodzice??:-(Dobrze, że chociaż udało mi się zrobić kilka przedmiotów "wprzód" na studiach i przyszły rok akademicki zapowiada się raczej lekko

Nie martw się, my też mamy wszystko używane i jakoś nam nie przeszkadza :-) Łóżeczko też będziemy kupować używane, tylko materacyk i pościel kupimy nową. Tu przecież nie jest najważniejsze czy dzieciak ma nowe rzeczy, bo i tak założy kilka razy i wyrośnie. Najważniejsze to żeby było kochane! :-)

reklama
Laski ktore prosiły o zaproszenia ,prosze o akceptacje :) powysyłałam :)

A czy ja też mogę prosić o zaproszenie? Co prawda zdjęć żadnych nie mam, ale może uda mi się poprosić mojego to mi jakieś zrobi (takie żebym nie wyglądała totalnie jak wieloryb a jak kobieta w ciąży ;-)). Na razie mogę wkleić zdjęcie Misiulki z zeszłego tygodnia ;-) O ile ktoś mi powie jak się wkleja zdjęcia....

Tylko planując ciążę zakładałam, że nie będę kupować nowych rzeczy a teraz jak Was czytam to mam wrażenie że nasza kruszynka będzie jakaś poszkodowana bo nic jej nie kupimy, nie remontujemy dla niej pokoju, żadne z nas nie zamierza też rezygnować ze studiów... Nie mówiąc już o perspektywie własnego domu czy chociażby mieszkania. I co z nas będą za rodzice??
Ja tez nic nie kupuje tylko mi sie dostaje cale szczescie... i jak male wyrosnie oddam dalej komu trzeba ). I pokoju nie bedzie osobnego - wystarczy nam remont lazienki... brrr kiedy to sie skonczy? M postanowil sie nie przemeczac i ostatnio stwierdzil, ze jedna dziura dziennie wystarczy (potrzebne 4). Dzis sufit, jutro (moze jednak te 4 dziurki - jesli skutecznie przekonalam) i sciany 2 razy no i szafeczki sie powiesza. A potem mycie ... :baffled:

Witajcie dziewczynki:-)
Po wczorajszym usg znam plec:-)
Bedzie dziewczynka:-)
Ciesze sie bardzo choc od poczatku mialam przeczucie,ze chlopiec.
Dzidzia ma 19 cm,ale fotki nie dostalam bo ruszala raczkami i nozkami jak szalona-hihi
Ruchow jeszcze niestety nie czuje...

Dzidzia ma 19 cm,ale fotki nie dostalam bo ruszala raczkami i nozkami jak szalona-hihi

Jejciu, wspaniale, że córcia:-)!! Gratki!! Na razie chyba dziewczynek więcej?:-)

Gratulacje! Fajnie, że taka ruchliwa :-) Moja się ożywia dopiero gdy zasypiam :-( Na USG kobieta musiała ją szturchnąć żeby się ruszyła ;-) Taki leniuch... pewnie po rodzicach :-D

O i w ten sposób nadrobiłam dwa dni zaległości :-) Hura! Teraz mogę spokojnie wstać z kanapy i zacząć się zastanawiać nad jutrzejszą imprezą. Może któraś z Was ma pomysł na typowo polskie dania dla wegetarianina? Robimy pożegnalną imprezę dla kolegi Hindusa i zażyczył sobie dań polskich ;-) Bigos odpada... ;-( Pierogi ruskie? Placki ziemniaczane? I tu się kończą moje pomysły... Poratujcie!

I ja różnie ruchy odczuwam:tak: Czasmai bardzo wysoko a czasmi nisko:tak:
A jak się maleństwo rozbryka to az brzuch cały się rusza:-D
no wlasnie ja tez tak ,roznie przewaznie okolice peka ,ale czasmi i calkiem nisko a ostatnio i calkiem wysoko ,wiec moja dzidzia przejela moj cały brzuszek ahahah :)

reklama
A czy ja też mogę prosić o zaproszenie? Co prawda zdjęć żadnych nie mam, ale może uda mi się poprosić mojego to mi jakieś zrobi (takie żebym nie wyglądała totalnie jak wieloryb a jak kobieta w ciąży ;-)). Na razie mogę wkleić zdjęcie Misiulki z zeszłego tygodnia ;-) O ile ktoś mi powie jak się wkleja zdjęcia....
Zaproszenie wysłane :)

Do góry