reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny jak to jest u Was z pielęgnacją stóp-obcinaniem pazurków albo malowaniem??
Bo ja właśnie zaczęłam malować i muszę przyznać,że jeszcze miesiąc i czarno to widzę:tak::tak::tak:

Ja wczoraj męczyłam się przy pazurkach:-( i już uprzedziłam mojego pana, że natępnym razem będzi mi musiał pomóc:-p:-p:-p

reklama
Hej dziewczyny ciezko sie dzisiaj wkrecic :-)

Dziewczyny jak to jest u Was z pielęgnacją stóp-obcinaniem pazurków albo malowaniem??
Bo ja właśnie zaczęłam malować i muszę przyznać,że jeszcze miesiąc i czarno to widzę:tak::tak::tak:

Boze ja to juz nawet nie moge nog ogolic wszystko robi moj maz a paznokcie to przychodzi do mnie kosmetyczka raz na 3 tyg

ja po pierwsze nie lubie tego robic a po drugie juz sie mecze !!! nie wiem co bedzie potem .. .zostanie i pedicure w salonie kosmetycznym :D

lece do sklepu ,bede robic sałatke gyrosowa reve !!!!!!!
Ostatnio nie mialam kiedy zrobic ....ale dzisiaj tak mnie wziełooooooooooooooooo :szok::-D:-D:-D:-D
bede pozniej :) z miska pełna sałatki oooo !!

Ja sobie też nie wyobrażam mojego z lakierem w akcji:-)
A ja dla odmiany idę robić ryż na mleku-jak mi mąż ostatnio zrobił to sam go nie jadł bo za dużo soli mu się wsypało :-Dmasakra!!!

Dodałam fotki na naszym wątku i zapraszam;-);-);-)

reklama
ehh od mojego wczorajeszego wyjscia do gina prawie 30 stron do nadrobienia hehe...
mialam miec wczoraj USG ale doktor przepisal mnie na za dwa tygodnie bo mowi ze przy blizniakach to trzeba patrzec na termin porodu wg USG wiec mimo tego ze wedlug OM bylo juz 20 tyg, to kazal przyjsc pozniej
wiec zyje jeszcze nadzieja ze chociaz jedna dziewusia jest we mnie :)

no ja to mam zawsze pomalowane wiosna, lato , jesien, zima. A jak juz sobie nie sięgne to moze si edo kosmteyczki wybiore jak bedzie kaska ;)

Ja też mam na 14 grudnia:-)
W sobote mam połówkowe zobacze jaki tam wyjdzie termin, bo brzusiu rośnie:-D
oj mi tez rośnie rośnie :)

Widzę, że większość z Was pokoiki już szykuje. Ja zrobiłam miejsce u siebie,(haha mam tylko ten pokoik) pożegnaliśmy się z biurkiem, zamieast niego będzie łóżeczko, ale jeszcze nie wstawiam, jakoś za wcześnie dla mnie.

ja tez narazie nic nie kupuje nic nie wstawiam, jedynie coo to planuje sobie w głowie, jakos boje sie cokolwiek kupic, choc nie wierze w te wszytskie zabobony a jednak podświadomie...
No mi to zapowiedzialo kilku lekarzy.Ze pod koniec moge lezec w szpitalu no ale zobaczymy

no lepiej byc nastawionym na gorsze, zawsze lepiej miło sie rozczarować niz niemiło :)

Witam wszystkie grudniowe Mamuśki:-)
Ja również mam termin na grudzień dokładnie 01.12.2009.​
Mieszkam w Irl.Północnej i tu lekarz stwierdził ten termin choć jak dla mnie to wypada później,bo wiem kiedy dokładnie było zblirzenie,ale po pierwszym usg podtrzymał ten termin.
Już sama nie wiem jak to sie liczy:confused2:
Jestem teraz w 21 tygodniu i czekam na drugie usg,a pierwsze miałam dopiero w 18 tyg.paranoja...
Tutaj wogóle sie nie przejmują ciążą,,miałam wkońcu badania krwi w 18 tyg.ale nic nie wiem czy jest wszytko ok czy nie mam anemii itp.
Ktoś ma również niezbyt miłe doświadczenia ze służbą zdrowia w UK?

Pozdrowionka

do pierwszego dnia ostatniej miesiączki ODEJMUJESZ 3 MIESIĄCE I DODAJESZ 7 DNI, to jest przyblizony termin porodu

Hejka dziewczyny)
Wczoraj musialam zaprezentowac swojego dziurawego na wylot strasznie bolacego zabka i ... zaaplikowano mi znieczulenie, powiedzieli ze bezpieczne jesli nie ma komplikacji w ciazy i ze lepiej tak niz mialabym cierpiec okrutnie. I zalozyli mi opatrunek z lekarstwem. No i towarzystwo panikarskie w jakim przebywam non stop z rodzina wlacznie stersuje sie i mnie ze to takie niebezpieczne, ze oni by nigdy na znieczulenie sie nie zdecydowali w moim stanie i w ogole... Juz "po ptokach" oczywiscie ale cos zmartwilam sie czy moze maja racje bardziej niz stomatolog...

o widze ze nie jestem sama z zębowymi problemami, ja mam ósemke do wyrwania, robilam juz 4 podejscia i nie wyrwalam ani razu bo sie boje, jednego zaleczyłam ale bez znieczulenia. Wczoraj bylam u ginekologa mowi ze leukocytozy nie ma tzn ze nie ma narazie zakazenia ale nie wiadomo jak bedzie potem, poki co nie boli mnie to sie ciesze

wrybniku też są wyprzedaże w re. ;) ale ja póki co nic tam nie kupuję.. ewentualnie mojemu muszę spodenki zakupić ;-D:-D:-D:-D

JAKBY KTÓRAŚ Z WAS JESZCZE CHCIAŁA 'JĘZYK NIEMOWLĄT' W WERSJI ELEKTRONICZNEJ TO PISAĆ A UDOSTEPNIĘ :-D:-D

to ja też poprosze jesli mozna :)

Dziewczynki z tą 2 ką dzieci to wcale nie jest tak źle. Nie będę kłamać ja mam rok i 7 mieś różnicy i różowo nie było ale teraz jest super!!!

ehh to co my mamy powiedziec, dopiero jestemy po 4 roku studiów, jeszcze przed nami dwa ciężkie lata, i na raz dwójka...

Do góry