reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

W Polsce bylo super - zima poczekala :)

Co do lotu samolotem to Max spisal sie swietnie. Spal prawie caly lot. Ale za to w drodze powrotnej mielismy numer.
Zlapalam Maxa i polecialam do schodkow. Wozek oczywiscie zostawilam tuz przy luku bagazowm. Jak juz usiedlismy to mi sie przypomnialo ze zapomnialam torby , ktora byla przy wozku a w torbie pampersy.
I co jak se Max skupka?? A nie supka sie bo on robi kupe co 2 dni.
Samlot ruszyl. W powietrzu Max zaczal stekac:szok:. I co teraz???
Michael polecial z nim do kibla . Dlugo nie wracal. Jak wrocil to mina mi juzprzedstawila dramatyzm sytuacji . Pampers nie do uratowania. Max obsrny caly az pod lopatki.. w body ma powtykane......papierki toaletowe i papierowe reczniki:eek:.

Wiec mama musiala zaimprowizowac w tempie ekspresowym. Kanapki wyskoczyly z jednorazowej reklamoweczki. Reklamoweczka zostala rozerwana i posluzyla za ceratke. Sliniak zeskoczyl z klaty i robil za pieluche. Reczniki papierowe tez sie przydaly. Byly miekka warstwa miedzy sliniakiem a ceratka. Wszystko spielismy bodziakiem i ukrylismy w dzinsach ;-). Max dolecial do Dublina szczesliwy. Pseudo-pielucha sie sprawdzila. Siuski pozostaly wewnatrz.
:-D:-D:-Dno to mnie rozbawilas do lez:-D:-D:-D

to super :) a czemu masz przyjść za 6 tyg ? bo mi powiedzieli że juz nie mam przychodzić..
nie wiem czemu:no:myslalam ze tak musi byc:tak: pewnie dlatego kazal zeby kase sciagnac skoro wszystko z malym prawidlowo.

reklama
nie lubie jak mariusz ma druga zmiane bo nie dosc ze sie nie mam do kogo odezwac /do tesciowej wole nie/ to jeszcze na okraglo z dziekiem ... a ona po poludniu raczej spac nie chce ... no i jakos musze sobie radzic ... kapiel juz przygotowana tylko musze poczekac az sie lazienka nagrzeje ...

Czesc mamuski - to ja EMWU76 - zaginiona w akcji ;-)
Co sie wydarzylo jak mnie nie bylo.??

tak - zarezerwowalam sobie maxia jako kawalera dla mojej agatki - swiatowy gosc nie ma to tamto :) i multijezyczny ... dla mojego dziecka tylko najlepsi faceci :D

W Polsce bylo super - zima poczekala :)

Co do lotu samolotem to Max spisal sie swietnie. Spal prawie caly lot. Ale za to w drodze powrotnej mielismy numer.
Zlapalam Maxa i polecialam do schodkow. Wozek oczywiscie zostawilam tuz przy luku bagazowm. Jak juz usiedlismy to mi sie przypomnialo ze zapomnialam torby , ktora byla przy wozku a w torbie pampersy.
I co jak se Max skupka?? A nie supka sie bo on robi kupe co 2 dni.
Samlot ruszyl. W powietrzu Max zaczal stekac:szok:. I co teraz???
Michael polecial z nim do kibla . Dlugo nie wracal. Jak wrocil to mina mi juzprzedstawila dramatyzm sytuacji . Pampers nie do uratowania. Max obsrny caly az pod lopatki.. w body ma powtykane......papierki toaletowe i papierowe reczniki:eek:.

Wiec mama musiala zaimprowizowac w tempie ekspresowym. Kanapki wyskoczyly z jednorazowej reklamoweczki. Reklamoweczka zostala rozerwana i posluzyla za ceratke. Sliniak zeskoczyl z klaty i robil za pieluche. Reczniki papierowe tez sie przydaly. Byly miekka warstwa miedzy sliniakiem a ceratka. Wszystko spielismy bodziakiem i ukrylismy w dzinsach ;-). Max dolecial do Dublina szczesliwy. Pseudo-pielucha sie sprawdzila. Siuski pozostaly wewnatrz.

chuck norris i mc giver maja przy tobie na noc !!! rewelka :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny karmiace piersia czy wszystkie podajecie swoim dzieciaczkom witamine D?

Moj maluszek caly czas (z jedna mala przerwa na karmienie, prawie nic nie zjadl) odkad wrocilismy ze szczepienia spi :eek: (od 15 juz) Czy ktoras z Was tak miala?

Purchawko, pisałam wcześniej o przypadku mojego starszego synka. Po wielu podejrzeniach (trwało to lata) dermatolog postawiła diagnozę, że jest to nadmierne rogowacenie przymieszkowe. Jest ono genetyczne (u mnie M ma na ramionach), a objawia się właśnie krostkami pojawiającymi się najpierw na twarzy (Staś ma w miejscu zarostu), potem na ramiona i uda i może zniknąć. Więc może to właśnie ma twój maluszek.
U nas przeszło na ramiona, na uda nie. Ale z twarzy niestety nie zniknęło i nie wiadomo czy zniknie :-(

No u mnie i u męża nikt czegoś takiego nie miał, i to wcale tak tragicznie nie wyglada. Tylko jak Lolek płacze to w zasadzie jest widoczne, po nocy w ogóle ciezko to zobaczyc. Na udach to jest z pewnoscia od pampersa, bo testowalismy znow rozne rodzaje i niektore byly potwornie plastikowe. A na ramionkach czesto sie poajwiało. Myślę, że to zbieg okoliczności :-)

My wlasnie wrocilismy od dermatologa:tak:pani doktor powiedziala ze to nie jest skaza:tak:jest to wysypka alergiczna,pozatym takie dzieciatko nie ma jeszcze uksztaltowanej warstwy skornej i bardzo szybko reaguje na roznosci:tak:kremy,odziez,proszki:tak:pozatym wiadomo ze jest w naszym spozywanym jedzionku duuuzo konserwantow ktore moga uczulac:tak:Przepisanych mamy kilka masci robionych,kremy,Baileum do kapieli bo Emolium jest zbyt silne,mam zakladac mu tylko bawelniane ubranka,nie smarowac kremami ani oliwkami:no:jak cos to kazala kupic krem do twarzy Nutritic i emulsje do ciala CETAPHIL MD i szampon do włoskow z Biodermy NODE lub Pharmaceris:tak:niczym wiecej mamy go narazie nie smarowac:no:wydalam 200 zl ale ma podobniez zejsc:tak:i nabial moge jesc spokojnie:tak::-)za tydzien mam przedzwonic lub sie pokaza ale powiedziala ze napewno zejdzie:tak:

No czyli głowa do góry, nie ma co się katować dietą. Skóra maluszka faktycznie jest bardzo delikatna. Mi przyszła na myśl nadwrażliwość właśnie na proszek do prania albo twardą wodę. Ja osobiście od małego mialam wysypki po każdej kąpieli. Ja robie kąpiele w Baileum raz-dwa razy w tygodniu. Może dlatego Lolka aż tak nei wysypało jak Twojego szkraba :)

Dziewczyny karmiace piersia czy wszystkie podajecie swoim dzieciaczkom witamine D?

Moj maluszek caly czas (z jedna mala przerwa na karmienie, prawie nic nie zjadl) odkad wrocilismy ze szczepienia spi :eek: (od 15 juz) Czy ktoras z Was tak miala?

Tak, witamine D podaje sie az ciemiączko się nie zrośnie praktycznie (jak sie karmi piersią oczywiscie tylko).
Mój bobas spał masakrycznie po szczepieniach :) A jak po dobie mineło to aż tęskniłam za tym :p

Tak, witamine D podaje sie az ciemiączko się nie zrośnie praktycznie (jak sie karmi piersią oczywiscie tylko).
Mój bobas spał masakrycznie po szczepieniach :) A jak po dobie mineło to aż tęskniłam za tym :p

To troche mnie uspokoilas z tym spaniem :happy: Ja podaje wit D ale wczoraj troche spanikowalam ze Maly dostaje jej za duzo. Daje krople Vigantolu dziennie ale biore tez witaminy dla karmiacych i dopiero wczoraj spojrzalam na sklad i jest tam pokazna dawka tej witaminy. Teraz glowkuje co zrobic i czytam o objawach przedawkowania :confused2:

Spokojnie, takim głównym objawem jest zbyt szybko zrastające się ciemiączko. Jak Cie to bardzo niepokoi to idz do lekarza, albo zadzwoń do jakiegoś jeśli masz taką możliwość:) Ale napewno nic się nie stało :) Ta dawka w witaminach jest pewnie malutka i albo wcale nei przedostaje sie do mleka albo w sladowej ilosci :) Przeciez musieliby napisac specjalne ostrzezenie gdyby bylo jej duzo ;)

reklama
A jest ktoś kto nie podaje wit K ? :eek:

mój na cycu, daje mu wit K i wit D, doktorek powiedział żeby jednej z nich nie podawać w sobote i w niedziele :confused2: heh, nie wiem której to w wikend mu nie zakrapiam obydwóch :] nie wiem co ma sob i niedz do witamin :rofl2: no ale niech mu będzie :]

kurde mój mały strasznie szybko rośnie :szok:
ma dopiero miesiąc i 17 dni, a już ma 70cm i 6,5 kilo hahah, ubranka ma rozmiary od 3-6 m-cy :D przerażające to jest

Do góry