reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

A mozesz wkleic jakas fotke z ta wysypka?I kto ci powiedzial za to skaza?Jesz nabial czy maly jest na butli?
wkleje jutro bo teraz mały spi ;) a powiedziała mi to moja pediatra, stwierdziła to po tych wypryskach na buce ale przede szystkim po kupkachmałego (akurat mi się na przychodni wypróżnił :-D) i powiedziała że tak przeważnie pachną i wyglądaja kupki dzieci ze skazą:tak:a poza tym problemy z wypróznianiem, gazami itp mimo iż kupki nie satwarde a wodniste świadczą o nietolerancji białka krowiego :tak: a karmię niiestety już tylko butlą..:-(

reklama
mnie dzis caly dzien nie bylo ale byl to bardzo intensywny dzien !! sporo zalatwilam ... sporo zrobilam ... moge byc z siebie zadowolona ... na koniec dnia jeszcze scielam sie z tesciowa i to dwa razy ... dobrze ze moj marousz pracuje w tym tygodniu tylko 3 dni bo po 5 bym ja juz chyba zabila ...

uwaga dzis pierwsza proba samodzielnego zasypiania w swoim lozeczku !! trzymajcie kciuki !! ja znowu siedze na ziemi z laptopem i naslu****e :)

daj znac jak Ci poszło ;) my dalej śpimy z małym...:zawstydzona/y:jak Tobie się uda to ja tez podejme próbe żeby Fili sam spał :tak:

Kurczę...,moje dziecię śpi od 4 godzin a przeważnie o tej porze był baardzo aktywny...,już boję się co będzie mi w nocy wyprawiał :szok: mam do Was pytanie - jakim cudem udało się Wam wprowadzic stały plan dnia ? bo moje dziecko jest niereformowalne ;) za nic nie chce zasypiac o stałych porach, a o jedzeniu nie wspomnę, budzi sie kiedy chce a wtedy to za nic nie idzie odmówic mu jedzoka przekupując np cherbatką, a bardzo chciałabym zeby miał stałe porykarmienia,kąpania a przede wszyskim kładzenia spać..

Możliwe:tak: mój ma pierzynkę więc śpi pod pierzynką ale ma na sobie tylko grubszego pajaca i rączki ma ciepłe i karczek
Aż tak dużo na dzieci zakładacie? Kurcze, to może Lolek jest jakiś inny, bo on śpi w body z krótkim rękawkiem i w skarpetkach - tylko! ;) Przykrywam go pieluszką, albo ostatnio śpi w cieniutkim śpioworku ale bez skarpetek. W innym wypadku jest marudny i robią mu się potówki :)

Kurczę...,moje dziecię śpi od 4 godzin a przeważnie o tej porze był baardzo aktywny...,już boję się co będzie mi w nocy wyprawiał :szok: mam do Was pytanie - jakim cudem udało się Wam wprowadzic stały plan dnia ? bo moje dziecko jest niereformowalne ;) za nic nie chce zasypiac o stałych porach, a o jedzeniu nie wspomnę, budzi sie kiedy chce a wtedy to za nic nie idzie odmówic mu jedzoka przekupując np cherbatką, a bardzo chciałabym zeby miał stałe porykarmienia,kąpania a przede wszyskim kładzenia spać..
Spokojnia głowa, u mnie też nie ma żadnego stałego planu dnia i nocy. Jedynie to kąpiel jest o w miarę stałej porze, ale to co jest po kąpieli to zawsze wielka improwizacja :D

:szok::szok::szok::szok::szok:
Właśnie przeglądałam przyszłe mamusie listopadowe;-)i doczytałam że jeddna z mamuś z listopada 2009 znów może być mamusią listopadową..tylko rok później:szok::-)

Ciekawe która z nas pierwsza się pochwali że znów jest w ciąży:-)
No mam nadzieje ze po cos mam ta spiralke:-D

wkleje jutro bo teraz mały spi ;) a powiedziała mi to moja pediatra, stwierdziła to po tych wypryskach na buce ale przede szystkim po kupkachmałego (akurat mi się na przychodni wypróżnił :-D) i powiedziała że tak przeważnie pachną i wyglądaja kupki dzieci ze skazą:tak:a poza tym problemy z wypróznianiem, gazami itp mimo iż kupki nie satwarde a wodniste świadczą o nietolerancji białka krowiego :tak: a karmię niiestety już tylko butlą..:-(
A jakie maja byc niby kupki przy skazie?Pierwsze slysze zeby po tym mozna bylo stwierdzic skaze:szok:

reklama
Aż tak dużo na dzieci zakładacie? Kurcze, to może Lolek jest jakiś inny, bo on śpi w body z krótkim rękawkiem i w skarpetkach - tylko! ;) Przykrywam go pieluszką, albo ostatnio śpi w cieniutkim śpioworku ale bez skarpetek. W innym wypadku jest marudny i robią mu się potówki :)

Ale to chyba macie bardzo ciepło w sypialni?
Albo całą noc stałą temperaturę?
Ja małemu zakładam body z dł rękawkiem i śpioszki..albo body z kr. rękawkiem i pajacyk...a na to kołderka
Jak idziemy spać to jest koło 20 st ale już koło północy grzejniki są zimne więc temperatura spada
I jeszcze mi się nie zdażyło żeby miał potówki albo zeby mu było za ciepło

Do góry