reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Dziewczynki co Wy o tym myślicie, bo....

od paru dni Malutka wkłada sobie całe piąstki do buzi (nie z głodu, na pewno), od wczoraj jak ma lalę Zuzię to i jej nóżka powędrowała do buzi Małej, Mała też obśliniła kapelusik laleczki. W ogóle ostatnio jakby się ślini troszkę.
Na dolnej szczęce w jej pysi ujrzałam kreskę białą, 'igiełkę', ale ona nie jest przebita, jest tylko widoczna. To początek narodzin ząbka??

Niestety nie mam doświadczenia ząbkowania, nie pamiętam w ogóle jak było u moich bratanków bo to szmat czasu temu, więc może mnie któraś oświeci.

Na pewno jak się wyrżnie to będę wiedziała, że to TO:D

Tak w ogóle Moja Córa mówi 'ge', 'ga', 'aga' i to słynne 'ejo ejo':D

ja tego tak nie odebrałam ale u was może się zaczyna:-)... pani dr we wtorek przed szczepieniem trez nam powiedziała ze w jej buzce starsznie duzo sliny zaczelo sie gromadzic... wszystko co chwyci wedruje do buzi a piastki juz od dawna! z tm ze ostatnio zauwazylam jak kciukiem masuje sobie u góry dziąsło gdzie są jedynki ale czy to to ?? hmm nie wiem i mam nadzieje ze nie!
teraz w lozeczku ma 2 maskotki z dlugimi uszami i jak zlapie ktoregos z krolikow to ich uszy ląduja w jej buziuni!

moge sie pochwalić moge? :-D
20 marca bierzemy Ślub :-D NARESZCIE!!

No super!!! moje gratulacje! obyscie zawsze byli szczesliwi!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A my z samego rana bylismy na USG bioderek.... udało nam sie byc drugimi w kolejce:-) normalnie nie moglam w to uwierzyc!
lekarz stwierdzil ze jest dobrze ale moze byc lepiej ze ten jej rozkrok jak podgiął nożki jest troszkę nie do końca i że on by po pieluszkwał na anszym miejscu mała przez 6 tyg! tak wiec zaczynamy pieluszkowanie i za 6tyg do kontroli..ale na usg jak oglądał stawy to mówił ze jest ok...:-)
no i corcia zaczepiala 2 starszych kolegow od siebie!
a oni sie jej bali!! ahahaha

Dziewczyny wiecie co mojego malegodzis mocno wysypalo:wściekła/y::-(ma takie krostki nad siusiakiem,na udach,nogach i recach:-(najgorzej to wyglada pod pieluszka:-(normalnie jest tam caly czerwony:-(smaruje mu sudokremem,bepanthenem,pudrem i nic nie pomaga:-(odparzenie to chyba nie jest bo to sa krosteczki takie jakby z woda w srodku:-(co robic?Do dermatologa to ciezko sie dostac na NFZ a prywatnie to sama nie wim gdzie:-(tam gdzie maz byl to nie chce bo to glupawy facet:-(
moze to jakies uczulenie na pieluszke??
idz i bezczelnie sie wbijaj kazdy o normalnym umysle Cie przepusci i kazdy lekaz z powolania nie powinien Ci odowic porady..

GRATULACJEEEE!!!

ja bylam troszke powerandowac malego bo dr nam zezwolila na spacery...
i myslalam ze pospi a ten wstal 5 minut po wejsciu do domu i koniec..
znow mu sie wlaczyl maruder..
a nie mam sily wniesc wozka na pietro to takich waskich schodach bo trzeba go wysoko podniesc;/ a tak bym pobujala i moze by zsanal na troszke...

fifi ma 41 glosow!

dziewczyny mam prosbe! na smyki.pl musze uzbierac 200pkt by moc glosowac.. zostalo mi jeszcze do uzbierania 118....
jesli ktoras z was zaloguje sie z mojego polecenia linkiem ktory bedzie czekal na was na waszej poczcie moge dostac 10 pkt!!!
jesli ktoras chetna do pomocy niech podesle w PW swoj adres e-mail a ja zapodam tego linka! z góry bardzo dziękuję!

Moja Psióła daje te czopki dziecku codziennie.. Ale ja osobiście bym nie dawała.. Szczególnie jak nie ma potrzeby.

i bardzo dobrze ze bys nie dawala ,dziecko moze sie uzaleznic od czopa ! i kupy nie bedzie samo umiala zrobic :tak: i bol brzucha murowany !ciekawe jak dlugo tak pociagnie :eek::confused2:

Dziewczynki co Wy o tym myślicie, bo....

od paru dni Malutka wkłada sobie całe piąstki do buzi (nie z głodu, na pewno), od wczoraj jak ma lalę Zuzię to i jej nóżka powędrowała do buzi Małej, Mała też obśliniła kapelusik laleczki. W ogóle ostatnio jakby się ślini troszkę.
Na dolnej szczęce w jej pysi ujrzałam kreskę białą, 'igiełkę', ale ona nie jest przebita, jest tylko widoczna. To początek narodzin ząbka??

Niestety nie mam doświadczenia ząbkowania, nie pamiętam w ogóle jak było u moich bratanków bo to szmat czasu temu, więc może mnie któraś oświeci.

Na pewno jak się wyrżnie to będę wiedziała, że to TO:D

Tak w ogóle Moja Córa mówi 'ge', 'ga', 'aga' i to słynne 'ejo ejo':D

moga to byc zabki ale nie musza , pistaki wklada bo zajarzyla ze ma raczki ,slini sie bo na tym etapie sie dzieci slinia zaczely pracowac slinianki czy jak to sie tam nazywa.! ale sa tez i dzieciaczki ktore szybka zabkuja ! patryk dostal pierwsze jakos kolo roczku

wlasnie tk opisala mi zabkowanie Julii Wojtysiowa:-)
wiec moze to to:-)

ale z drugiej strony moj tez sie slini i wkladapiastki do buzi...
i wiem ze jak dziecko sie kapnie zema rece to wlasnie pcha je do buzki..
bo dziecko ma najczulsze usta i tak wlasnie wkladajac do buzi probuje poznawac ksztalty i struktury..na zkole pampersa o tym mowili:-)

a my znow ciezka nocka po masakrycznej klotni z mezem jak zwykle nic nie pomogl w nocy nawet nie zapalil lampki nocnej ktora jest po ego stronie lozka...
ja sie ku..a tu wykoncze!! jak sie nie wyprowadzimy to sie rozwiedziemy...

mozemy juz w ten weekend ale on przeciaga do nastepnego...nie wiem po co...:wściekła/y:

kurde wspolczuje mam nadzieje ze wkoncu ta przeprowadzka dojdzie do skutku bo sie nam wykonczysz:-(

Masz szczescie ze masz takie dwa skarby;-)no i ty masz fajnie bo Patryk tez moze przypilnowac Filolka:tak:a moja Julcia to by mogla mu na zlosc jeszcze zrobic:tak:

no ,patryk juz jest na tyle duzy ze mi go zabawi ,poglaska po glowce jak sie obudzi i zasypia znowu ,pobawi sie z nim - dobre serducho ma i jest bardzo delikatny zauwazylam .on taki uczuciowy chlopak jest czasami latwo go zranic jak sie cos powie :eek:
no ale na dyskoteki razem juz chodzic nie beda 8 lat roznicy to troche duzo :-D:-D

No jestem w szoku. Daniel znowu zasnął o 20:30, obudził się o 2:45 a później o 6:15 :szok: zasnął po jakiejś godzinie i spał do 9:20. Ależ jestem wyspana :laugh2:

super !

no tak, jabłuszko można podawać od 4 m-ca, a czwarty miesiąc zacznie Rysio juz za 3 tyg;-)
Tylko pamiętaj ze sok ma być klarowany, bez cukru albo ze słoiczka;-)

o kurcze :szok::szok::szok:
wiec ja moge juz wprowadzac nowe pokarmy ?
ja myslalam ze musimy skonczyc 4 miesiace

o kurde toz to moje dziecko bedzie teraz rarytaski kosztowac a jest tyle rzeczy teraz w sloiczkach od 4 miesiaca ze masakra!
patryk mial do wyboru jablko i marchewke na starcie a teraz kosmos jest normalnie :szok::szok::szok::szok:

Dziewczyny wiecie co mojego malegodzis mocno wysypalo:wściekła/y::-(ma takie krostki nad siusiakiem,na udach,nogach i recach:-(najgorzej to wyglada pod pieluszka:-(normalnie jest tam caly czerwony:-(smaruje mu sudokremem,bepanthenem,pudrem i nic nie pomaga:-(odparzenie to chyba nie jest bo to sa krosteczki takie jakby z woda w srodku:-(co robic?Do dermatologa to ciezko sie dostac na NFZ a prywatnie to sama nie wim gdzie:-(tam gdzie maz byl to nie chce bo to glupawy facet:-(

kurcze nie fajnie :no: moze lepiej isc do dermatologa ?

gratulacje anka ,ho ho ho to sie masz czym cieszyc :tak: super

A my z samego rana bylismy na USG bioderek.... udało nam sie byc drugimi w kolejce:-) normalnie nie moglam w to uwierzyc!
lekarz stwierdzil ze jest dobrze ale moze byc lepiej ze ten jej rozkrok jak podgiął nożki jest troszkę nie do końca i że on by po pieluszkwał na anszym miejscu mała przez 6 tyg! tak wiec zaczynamy pieluszkowanie i za 6tyg do kontroli..ale na usg jak oglądał stawy to mówił ze jest ok...:-)

o nie ladnie taka z niej flirciara ?:szok::szok: nu nu nu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

my też dziś byłysmy i wszystko na szczęście jest OK :tak::-)

reklama
Do góry