reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
5 kuleczek rano na pusty żołądek , po 20 min dopiero jesc, i wieczorem 5 :tak: po odczekanym posiłku ...
to Wy tak bierzecie jeszcze jakies granulki na laktacje? :szok:
ja poza bawarką nic innego nie uzywam..

dzisiaj moja cora mnie zaskoczyla..
dacie wiare ze tak jak Cherie wykapalam małą wczoraj pol godziny wczesniej..i mialam cyrk nie z tej ziemii..
do 23 co chwile płacz.. ale pozniej usnela.. i UWAGA.. obudzila sie o 5 :-D
nie pytajcie w jakim stanie były moje piersi..:eek::eek::eek:
dwa duuuuże kamienie..!
na szczescie głód chyba straaszny Majka miała bo łądnie ściagneła z obu piersi.. :-D
no i na co komu laktator? :-D
a teraz idę spać dalej do perełki .. ; )

no i jeszcze jedno!
mam problem..
Czy któraś z Was dostała tych cholernych hemoroidów po porodzie?
jesli tak to po jakim czasie smarowania maścią przestało boleć..?
bo ja juz siwa sie robie jak mam isc na posiedzenie..
normalnie obłęd , że tak powiem za przeproszeniem żeby człowiek sie wykupkać nie umiał .. ;/

w ciazy to latalam za potrzeba ze 15 razy dziennie.. a teraz to sie boje wchodzic do łazienki..o_O

Jestem zrąbana po dzisiejszym dniu jak koń po westernie :sorry:
Staszek zagilony więc zatrzymałam go w domu. Nie słuchał mnie, stawiał się buntował, masakra. Franciszek marudny, nawet na rękach. M wrócił później, po czym wyszedł z młodym wypożyczyć strój Supermena (na jutrzejszy bal przebierańców). Do Franka się nie dotyka bo twierdzi, że chory i nie chce zarazić. Cwaniak :-p Dziś już drugą noc kładzie się osobno, w salonie. A jutro jeszcze muszę wstać o 6:30 zaprowadzić młodego do przedszkola. Normalnie już mi nogi odmawiają posłuszeństwa.
No to sobie ponarzekałam chociaż.
wczoraj byl chyba taki dzien....
nsz maly tez caly dzien marudzil..
a wieczorem plakal na rekach nawet..nic go nie bolalo tylko taki rozczulony byl...
trzeba bylo tlic pokazywac obrazy gadac az do 21..a potem jak zasnal to spal do 3 zjadl 8ml i zasnal i oudzil mnie dopiero o 7...
teraz jest grzeczniutki lezy i macha do maskotk i gada sobie;-)
no i jeszcze jedno!
mam problem..
Czy któraś z Was dostała tych cholernych hemoroidów po porodzie?
jesli tak to po jakim czasie smarowania maścią przestało boleć..?
bo ja juz siwa sie robie jak mam isc na posiedzenie..
normalnie obłęd , że tak powiem za przeproszeniem żeby człowiek sie wykupkać nie umiał .. ;/

w ciazy to latalam za potrzeba ze 15 razy dziennie.. a teraz to sie boje wchodzic do łazienki..o_O
wspolczuje...ja na sczescie nie mam tego problemu...
ale moj m mial..i ladowalam w niego czopki hemorektal i po 3 tyg stoowania prolem ucichl teraz spoadycznie raz na dwa miesiace mu daje opakowanie...i poki co opokac spokoj...

ja ostatnio nie mm czasu bo moj maz caly czas cos wymysla..a to tu a to tam..
a jak jest to lezy i odpoczywa bo mowi ze jest zmeczony..
i suma sumaru musze robic wszystko sama o maly jak placze to on to ignoruje..;/
dobrze ze Rysiek dal mi dzis pospac...

ale pochwale sie ZDALAM EGZaMINY!! koniec studiow..
no jeszcze obrona ale to juz si enie liczy:-D

i od dzis obiecuje poprawe i czestsze zagladanie...;-)

mea jak dla mnie kazda z was jest inna ale tez od razu wiedzialam ze siostry:tak:

Kasiekkrk gratuluję absolutorium. Obrona to już zapewne tylko formalność. Powodzenia!
Ja dziś wyprawiłam młodego do przedszkola, ma bal, będzie Supermenem :-) Dla mnie super bo dziś od niego odpocznę. Wczoraj tak mnie zdenerwował, że spakowałam do pudła nieposprzątane zabawki i powiedziałam, że wyrzuciłam. Okropna ze mnie matka.
Franuś jak zwykle raczej dał mi się wyspać.

wczoraj byl chyba taki dzien....
nsz maly tez caly dzien marudzil..
a wieczorem plakal na rekach nawet..nic go nie bolalo tylko taki rozczulony byl...
trzeba bylo tlic pokazywac obrazy gadac az do 21..a potem jak zasnal to spal do 3 zjadl 8ml i zasnal i oudzil mnie dopiero o 7...
teraz jest grzeczniutki lezy i macha do maskotk i gada sobie;-)

wspolczuje...ja na sczescie nie mam tego problemu...
ale moj m mial..i ladowalam w niego czopki hemorektal i po 3 tyg stoowania prolem ucichl teraz spoadycznie raz na dwa miesiace mu daje opakowanie...i poki co opokac spokoj...

mea jak dla mnie kazda z was jest inna ale tez od razu wiedzialam ze siostry:tak:

Wielkie Gratulacje:-)ale fajowo;-)a tak sie martwiłas;-)teraz juz jedno mniej na glowie;-)

Kasiekkrk gratuluję absolutorium. Obrona to już zapewne tylko formalność. Powodzenia!
Ja dziś wyprawiłam młodego do przedszkola, ma bal, będzie Supermenem :-) Dla mnie super bo dziś od niego odpocznę. Wczoraj tak mnie zdenerwował, że spakowałam do pudła nieposprzątane zabawki i powiedziałam, że wyrzuciłam. Okropna ze mnie matka.

Ja czesto tak moja corke strasze ze wyrzuce i jakos jeszcze nigdy jej nie schowalam:-Dale kiedys napewno tak zrobie:tak:

U nas ciezka noc:-(maly jakis marudny dzis byl,budzil sie czesciej i sam nie wiedzial co chcial:wściekła/y:nie wyspana jestem:no:

reklama
No ja juz po dentyscie zabek wyleczony.
Widze ze u Was temat kolek my tez to przerabialismy, ale zmienilismy mleko z NAN 1 ACTIVE na Bebilon i nie ma kolek, bo tak to Bobotici itp rzeczy nie pomagaly w ogole.
My wczoraj skonczylismy 3 miesiace juz jestesmy stare byki ;)
Ostatni miesiac wyciety z zyciorysu bo siedzielismy w ksiazkach, teraz mielismy tez tydzien ferii po sesji to bylismy u moich rodziców. Dzisiaj juz zaczelismy nowy semestr.
Chłopaczki wpadli juz w taki rytm, po kapieli ida spac i spia sobie z 5-6 godzin, zjedza i ida od razu spać, generalnie w nocy to tylko zjedza i spanko, ale jak juz wstaną ok 7-8 to juz nie chca spac cwaniaczki wtedy tylko śmichy chichy im w głowie :)
Generalnie jeszcze chyba nie wiedza ze jest ich dwóch, ale juz zaczynaja na siebie spogladać.
Czekam teraz na mojego B jak wroci z siłki i bierzemy sie za kapiel, dzieci lulu i bedziemy mieli wreszcie troszke czasu dla siebie. mam nadzieje ze wreszcie bede mogla troche czesciej zagladać do Was.
No a niebawem znowu zaczynam blok z pediatriii moze sie dowiem cos ciekawego ;)
Fajnie że sie odezwałaś, ciesze się, że egzaminy pozdawane, gratuluje!
a dzis moj M mnie tak wkurzył jak mu przygotowywałam kebaba
ze ten kebab znalazł sie na scianie :crazy::angry:
dobrze ze w kuchni do pewnego momentu sa płytki:laugh2::eek:
ale zebrał go i zjadł:-D
Oj zdarza się;-) a jaki grzeczny, że pozbierał to i jeszcze zjadł;-);-)
Jestem zrąbana po dzisiejszym dniu jak koń po westernie :sorry:
Staszek zagilony więc zatrzymałam go w domu. Nie słuchał mnie, stawiał się buntował, masakra. Franciszek marudny, nawet na rękach. M wrócił później, po czym wyszedł z młodym wypożyczyć strój Supermena (na jutrzejszy bal przebierańców). Do Franka się nie dotyka bo twierdzi, że chory i nie chce zarazić. Cwaniak :-p Dziś już drugą noc kładzie się osobno, w salonie. A jutro jeszcze muszę wstać o 6:30 zaprowadzić młodego do przedszkola. Normalnie już mi nogi odmawiają posłuszeństwa.
No to sobie ponarzekałam chociaż.
Narzekaj ile wlezie, lżej na sercu :-)
:-D:-D:-D:-D:-D

Poryczałam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bratowa zapodała foto Fifola do konkursu !!!!!
Laski jak mozecie please oddajcie glosika ;-);-)

oddaj głos
Tutaj mozecie oddac jeden glos

a tutaj mozecie se luknac !
Imprezy dla Dzieci - Dziecko - Wydarzenia, Atrakcje, Konkursy, Czas Dzieci
Jasne ze zagłosujemy.

Gratuluje!!!!
Ech i ja tak zrobiłam, wcale nie okropna z Ciebie matka, bardzo dobrze zrobiłaś. Ja ciągle walczę z zabawkami a dokłądniej z dziadkami bo mi ciagle dzieciaka rozpuszczają, teraz jak cos mu przynosza chowam to i daję w odpowiednim momencie.
Ja czesto tak moja corke strasze ze wyrzuce i jakos jeszcze nigdy jej nie schowalam:-Dale kiedys napewno tak zrobie:tak:

U nas ciezka noc:-(maly jakis marudny dzis byl,budzil sie czesciej i sam nie wiedzial co chcial:wściekła/y:nie wyspana jestem:no:
No u mnie super nocka, zreszta codziennie się wysypiam, nie narzekam, zreszta moje dziecko i tak dużo śpi, grzecznych mam chłopaków pod tym względem;-)

Do góry