reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Daniel mnie z każdym dniem coraz bardziej zaskakuje...
wykąpałam go dziś pół godzinki wcześniej jak zawsze bo zaczął mi zasypiać. w wodzie pofikał nóżkami, pośmiał się, tradycyjnie zaczął wyć przy ubieraniu. i hop na ręce teściowej a ja lecę do kuchni przyszykować mu butelkę Nutramigenu którą zawsze je na noc.
no i co?
i nic... nie będzie jadł. pluje, złości, wścieka się, odpycha rączkami, i szuka piersi :szok:

wycyckał obie. nie zasnął. wzięłam go do odbicia (oczywiście ubrudził mi bluzkę, bo nie mógł ulać kilka milimetrów bliżej na pieluchę...) i się pręży i wścieka... i lamentuje.
położyłam go do łóżeczka i poszłam do kuchni po smoczek i sobie myślę "znowu godzina usypiania na rękach". przychodzę do pokoju a Daniel śpi. :szok:

no ktoś mi podmienił dziecko.

no widzisz jak ci miło moze zskoczyc twoj synus:-)

reklama
dziewczynki odpowiedzcie na moje pytanie,,, jakie pasy neoprenowe macie ,, bo chcialam sobie kupic a nie wiem jaki jest dobry,, nie mialam okazji sprawdzic w zaden sposob.......:-)

A ja kiedyś miałam najtańszy z allegro i też był super...nic się nie strzępiło.."grzał" niesamowicie..pot się ze mnie lał;-):-) I cm w pasie ubywały;-)

A ja dziś cały dzień u teściowej spędziłam...dobra kobita zajęła się dzieciaczkami jak poszłam się obcinać:tak: Z Tomkiem nie miała problemu bo oszust zasnął na 3 h:szok::szok::szok: A w domu nigdy tyle nie śpi:wściekła/y:
A po powrocie do domku farbnęłam sobie włoski na tajemniczy fiolet:-D:-D:-D Co za nazwa:-D
Dzieci szybko zasneły a ja też jakaś słaba jestem więc chyba dołączę do nich:tak:
Dobranoc:-D

dzis piszecie duzo skazie
u nas pierwszy wysyp był po 4 tyg
całe uszy twarz za uszami główka
ale doktorowa kazał czekac
dostalismy masci i wysypka znikła
a moja mała strasznie to swedziało
drapała sie niemiłosiernie
pozniej lekko koło 8 tyg znow wysyp tylko mniejszy
ale pediiatra twierdziła
ze owszem jest to alergia na mleko
ale zbyt mała zeby zmieniac na mleko lecznicze
niedawno zeszło na ramiona i zewnetrzna czesc konczyn dolnych
posmarowalismy mascia i schodzi1
teraz pediatra powiedziała ze daje nam 2 tygodnie
jak znow wyspie to zmiana mleka
bo to ostatni dzwonek
dodam ze mała przy jedzeniu czesto strasznie sie wierci
a podobniesz jakbym nie miała problemów z tolerancja tego mleka to by spokopjnie jadła:sorry:
generalnie nie powinno sie pochopnie diagnozowac skazy
bo pozniej bedzie problem z wprowdzaniem nowych produktow do diety maluszka
ja na poczatku tez byłam niecierpliwa dlaczego ona nie chce nam zmienic tego mleka:eek:
ale sie rozpisałam :zawstydzona/y:
dodam ze mam kolezanke co ma synka 5 miesiecy
i ma skaze
ale on to juz po 2 tyg zycia był cały wysypany i brzuszek go bolał:-(
a chodzimy do tej samej pediatry

no julka czesto zaczyna sie rzucac i wyginac jakby nie chciala pic mleka a wiem ze jest bardzo glodna... i to mnie zastanawialo ale nie wiedzialam ze takie objawy tez sa.. z tym ze nie widze by ja to swedzialo.. jak jest czerwone i jej dotknelam to sie wkurzala bardzo ale sama tego nie dotyka!! no i zaczela rzadko odbijac a czesto ulewac!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja tez ostatnio tak mam ze czytam
co tam kolezanki z bb pisza:zawstydzona/y:
ale pisac nie zawsze mi sie chce albo rak brakuje:eek::laugh2:

a dzis moj M mnie tak wkurzył jak mu przygotowywałam kebaba
ze ten kebab znalazł sie na scianie :crazy::angry:
dobrze ze w kuchni do pewnego momentu sa płytki:laugh2::eek:
ale zebrał go i zjadł:-D

haha no prosze a jeszcze mam w pamieci jak po patryka do szkoly poslal jakas babcinke ktora zabladzila a w efekcie koncowym nie ona go prowadzila do domu tylko on ja!!! toz to tesciu gest zrobil:)

Wiec dlatego bylam w szoku !~Ale mogl powiedziec ze fundnie zakupy wczesnije to bym wiecej nabrala :-D

zwróciłam uwagę na Martyne bo jest uderzajaco podobna do Ciebie:-)

jestes chyba pierwsza osoba ktora mi to mowi ... bo do kogo jak do kogo ale do mnie to ona najmniej jest podobna !!!

dziewczynki odpowiedzcie na moje pytanie,,, jakie pasy neoprenowe macie ,, bo chcialam sobie kupic a nie wiem jaki jest dobry,, nie mialam okazji sprawdzic w zaden sposob.......:-)

najzwyklejszy z allegro zwracalam tylko uwage zeby byl w miare szeroki ... mam taki 30 cm ...

A ja kiedyś miałam najtańszy z allegro i też był super...nic się nie strzępiło.."grzał" niesamowicie..pot się ze mnie lał;-):-) I cm w pasie ubywały;-)

A ja dziś cały dzień u teściowej spędziłam...dobra kobita zajęła się dzieciaczkami jak poszłam się obcinać:tak: Z Tomkiem nie miała problemu bo oszust zasnął na 3 h:szok::szok::szok: A w domu nigdy tyle nie śpi:wściekła/y:
A po powrocie do domku farbnęłam sobie włoski na tajemniczy fiolet:-D:-D:-D Co za nazwa:-D
Dzieci szybko zasneły a ja też jakaś słaba jestem więc chyba dołączę do nich:tak:
Dobranoc:-D

no to moja tez tak oszukuje jak jest w gosciach:cool:
chyba czesciej musze ja wywozic:laugh2:

jestes chyba pierwsza osoba ktora mi to mowi ... bo do kogo jak do kogo ale do mnie to ona najmniej jest podobna !!!

najzwyklejszy z allegro zwracalam tylko uwage zeby byl w miare szeroki ... mam taki 30 cm ...

mea wszytskie jestescie do siebie podobne
odrazu wiedziałam ze to twoje siostry:tak:

reklama
Do góry