reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Hej,my dzis standardowo bylismy u moich rodzicow:-)i jak co niedziela jestem w lepszym humorze:tak:po calym tygodniu siedzenia w domu choc jeden dzien sie należy;-)
powiem tak - wyjscie na taka impreze z maluchem i to na dodaek bedac poniekad "funkcyjnym" to masakra jakas !!! w wozeczku mam sklad "rzeczy do zabrania" budzika nastawiony na 7 co by sie zdazyc uczesac i umalowac zanim maluch sie na dobre rozbudzi bo potem to sorry vinetooooo ... mamusia jest jedyna do zajmowania sie coreczka bo inaczej jest wrzask !! staram sie niczego nie zapomniec ale jak sie znam to i tak jak zajade do kosciola to mi sie przypomni czego jeszcze nie zabralam ... najwazniejsze to rzeczy dla malej ... bez innych jakos dam rade ... no i aparat ... mama liczy ze bede nadwornym fotografem :)

Milej imprezki;-)wiem ze bedzie ciezko z takim malym dzieckiem ale dacie rade;-)nie ma jak to sie rozerwac i spotkac z rodzina;-)no i pewnie Agatka bedzie w centrum zainteresowania:-):tak:koniecznie wklej jakies fotki;-)

hej dziewczyny.Pisalam troszke z wami na samym poczatku ciazy, potem pojawily sie problemy, wiec przestalam, ale podczytuje od dawien dawna.Fajnie tu u Was, prawie jak w rodzinie, wiec niesmialo pytam czy przyjmiecie do siebie?
Moja kruszynka urodzila sie 17 grudnia.Daje mi niezle w kosc, ale itak kocham ja najbardziej na swiecie.Gdyby nie forum i to co pidszecie juz dawno wpadlabym w depresje.Pocieszajace jest jednak to, ze wszystkie mamy podobne problemy.Mój ,,diabelek,, oczywiscie nie spi, aa ja padam, no ale cóz zrobic.:angry:

Witamy nowa Grudniuweczke:-)

moje nie sa od rana romantyczne od kad uslyszalam magiczne :SPIER...."!!!!!!!!!!!!!!

Nie no az takie slowa:szok:

no wiesz kochana na nk sa stare zdj gdzie jeszcze bylam piekna i mloda hehehe a to zdj co mam julke na rekach jest widoczna tylko moja twarz i rece hehe reszty bym nie pokazala.. no nie sądze by któraś z was ważyła 80kg!!!!!!!!:wściekła/y:

Jeszcze Mea ma wiecej od ciebie:tak:a jak widac ona tak tego nie przezywa;-)wyluzuj kobieto troche,Julcia jest najwazniejsza;-)

ja sie nie odzywam do niego zabiore julke i walentynki spedzamy osobno.. a nad kara pomysle.. probowal sie przytulic ale go odepchnelam!
macie jakies pomysly by ukarac solidnie faceta???

Ja jak by chcial sie seksowac to powiedzialabym mu tak samo:tak:

Laski od jakiego wieku mozna uzywac
Sterimar ???
Bo ponoc na opakowaniu nie jest napisane a ja kupilam nivea baby i jest od 3 m ;/
ehh
a pilnie potrzebuje!

Mozna smialo uzywac od narodzin:tak:

jezu wiecie jak nas zasypało?! :szok: śniegu po kolana, dosłownie! sąsiedzi już nie nadążają z odśnieżaniem a tu dalej pada!

U nas nie padalo juz jakis tydzien:tak:tak troszke tylko popruszylo.

Mam tez nieotwarte jeszcze opakowanie nystatyny, nie wiem tylko czy wchodzic z antybiotykiem, skoro nie mam pewnosci...

Pediatra niby mu zagladala do buzi, ale zrobila to w sposob tak pobiezny i przy tak fatalnym swietle, ze zwatpilam.
A mieszkam na wsi, wiec to jedyny dla mnie "dostepny" formalnie pediatra.
Chyba sie wybiore prywatnie po prostu.

Lepiej kup Apthin:tak:jest bez recepty:tak:z antybiotykiem nie szalej:no:

Ech, juz sama nie wiem co jest.
Franek godzine temu zrobil masakrycznie wielka kupe, taka typowo musztardowa, ale ogromna! ze 100 gramow na pewno..
Przed chwila zrobil kupe znow, taka jakby bardziej wodnista, ale nie wiem czy to sluzowa kupa, czy normalna, bo tamte zawsze ogladalam na pampersie, a ta mialam okazje na tetrze. Do tego ma w niej jakby twarozek...
Biegunka jakas, czy co do cholery?!

Podalam mu ze trzy razy bebiko w ciagu ostatnich dwoch dni, a kupy zazwyczal robil raz na dwa, trzy dni, porzadniejsze co prawda, ale nie taka ilosc.

Zwariuje zaraz :-/

Moze to po bebiku:tak:wiesz nowe mleczko moze tak spowodowac:tak:

kopciuszku i jak tam wysypka u was?
U nas zupełnie zniknęła :tak: Wprowadziłam kilka dni temu nabiał bo te kozie wytwory jakoś mi nie smakują bleee Póki co buźka jest czysa :tak:
Byłam u pediatry i koleś powiedział mi ciekawą rzecz odnośnie skaz, uczuleń i ogólnie wysypek u niemowlaków... W skrócie kazał mi jeść nabiał w małych ilościach tzn. kubeczek jogurtu podzielić na 3 porcje i jeść rano, w południe i wieczorem, ponieważ nowe metody odczulania polegają właśnie na wprowadzaniu do organizmu alergenów. No i nasze maluszki też muszą się nauczyć walczyć z potencjalnymi alergenami i nie ma co ich zupełnie izolować. Jak się pojawi wysypka mam smarować sudocremem (tu się zdziwiłam) lub linomagiem.

U mnie tez nie ma juz nic:-);-)i tez mam wprowadzic odrobinke nabialu i obserwowac:tak:

reklama
Ma ktoś koncepcje na wysypke w kolorze skóry na kolanach i na barkach ?:eek: jest niewidoczna o tyle o ile się jej nie dotchnie , bardzo malutkie te krostunie, mój facet np. ich nie wyczuwa palcami tylko ...........ustami:eek: uczulenie na proszek, kosmetyki ? taka kaszka ...

No to super :tak: W końcu można jakoś urozmaicić menu ;-)

No ale zaszalec tez nie mozemy:no:

LUUZNA,EMWU to dla waszych malenstw od cioci Sylwi i Patryczka;-)
Ukochane chrzestne dziecię,
Gdy chcesz szczęście mieć na świecie,
Gdy Cię MINąć ma zła droga,
nade wszystko miłuj Boga.
Kochaj swoich rodzicieli,
BY pociechę z Ciebie mieli.
Ale pomnij, że Bóg w niebie
Ma w opiece ciągłej Ciebie.

Lepiej kup Apthin:tak:jest bez recepty:tak:z antybiotykiem nie szalej:no:

Na forum o karmieniu piersia laktacja.pl Doradca Laktacyjny twierdzi, ze Aphtin niekoniecznie, bo zawiera kwas borny ktory moze byc dla dzieciatka toksyczny i wlasciwie sam Aphtin od 11-12 roku zycia mozna bezpiecznie stosowac.
Podobno Nystatyna bezpieczna.

I wez tu czlowieku badz madry :no:

Kopciuszku, to samo w dniu MOJEGO chrztu na karcie napisała chrzestna :-)
Przepiękny tekst. Ty to masz pamięć co u kogo się dzieje :tak:
Pozostaje mi przyłączyć się do życzeń.

no a ja dsis zalatwilam w kosciele chrzciny :D bedzie 7 marca tak jak chcialam :)
U nas 18 kwietnia
Jednego bym tylko nie odpuściła- krytykować wygląd kobiety po ciąży??? Dla mnie to czyste chamstwo i bez wachania dostałby z liścia taki delikwent. Mój A. na szczęście mnie wspiera i ciągle mi mówi jaka to śliczna jestem.
Mi Mój też słodzi ciągle:tak:
zaponialam...

wczoraj gadalam z Wojtysiowa:)

Juleczka troszke chorowala ale juz jest ok...
a co najlepsze Jula juz zabkuje:-Dbyly u dentysty rzeczywiscie ida jej jedynki;-)

Jula jest wysoka i szczupla:) wazy 3500 i mierzy 64cm;-)
bedzie modelka!!:tak:
Wow, już ząbki..;-)
a moj Bąbel byl u wuja na rekach i plakal i plakal i nie wiedzialam o co mu chodzi bo jesc dostal..pupa czysta...a on chcial do mamusi! ojejciu...ale sie fajnie poczulam
Moja też ma czasem takie akcje:-) Są przemiłe:tak:

No to widzę, że mnie czeka ciekawa przeprawa :wściekła/y: Zdziwiłam się bo do tej pory (ponad 2 miesiące!!!!) nic się nie działo :no: eliza80, a te okłady to robiłaś ciepłe czy zimne? Zastanawiam się jeszcze nad nakładkami, ale nie wiem czy Maciejka będzie chciał pić przez nie bo tak naprawdę jeszcze nie pił z butli (no poza szpitalem) :confused2:
stosowałam takie nakładki hydrozelowe medeli...dziewczyny z forum mi polecily...mozna kupic je na allegro:tak: z nakladkami tez karmilam...nic nie pomagalo:no: moze u Ciebie nie bedzie az tak źle...wiem jedno -jak zaczyna boleć to ja juz nie bede karmic i czekac w cierpieniu jak bedzie lepiej tylko poprostu bede odpuszczac pare karmien i sciagac :tak:... choc mam cicha nadzieje,ze ja juz limut bolu cycow na cały czas karmienia wyczerpałam ;-):tak::-D

reklama
Na forum o karmieniu piersia laktacja.pl Doradca Laktacyjny twierdzi, ze Aphtin niekoniecznie, bo zawiera kwas borny ktory moze byc dla dzieciatka toksyczny i wlasciwie sam Aphtin od 11-12 roku zycia mozna bezpiecznie stosowac.
Podobno Nystatyna bezpieczna.

I wez tu czlowieku badz madry :no:
Nam pediatra przepisala Apthin jak corka miala 2 miesiace:tak:

Do góry