reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam popołudniowo. Dojechałam do domku:-) Ponad 4 godziny jechałam bo na drodze masakra:confused2: Za to A. i Lidka smacznie spali prawie cała drogę. Teraz zresztą też obioje spią a ja nas rozpakowałam, wstawiłam pranie, wzięłam z A. walentynkowy prysznic;-) i zamiast się też położyć to siedzę na bb...
Cherie, wika, Karnitynko- do ginekologa! Co Wy się wygłupiacie? Przecież po połogu lekarz musi zobaczyć jak się wszystko goi. Ja się nie mogłam doczekać wizyty bo chciałam o antykoncepcji pogadać i teraz jak to mówi mój mąż możemy się bzykać jak króliczki;-) A tak poważnie to jestem dużo spokojniejsza bo mam tabletki

Witam popołudniowo. Dojechałam do domku:-) Ponad 4 godziny jechałam bo na drodze masakra:confused2: Za to A. i Lidka smacznie spali prawie cała drogę. Teraz zresztą też obioje spią a ja nas rozpakowałam, wstawiłam pranie, wzięłam z A. walentynkowy prysznic;-) i zamiast się też położyć to siedzę na bb...
Cherie, wika, Karnitynko- do ginekologa! Co Wy się wygłupiacie? Przecież po połogu lekarz musi zobaczyć jak się wszystko goi. Ja się nie mogłam doczekać wizyty bo chciałam o antykoncepcji pogadać i teraz jak to mówi mój mąż możemy się bzykać jak króliczki;-) A tak poważnie to jestem dużo spokojniejsza bo mam tabletki

hheehe ja tez jeszcze nie bylam a juz 8 tyg po:)

kazde dziecko rosnie inaczej! julka ma pyzate poliki i wielki brzuch a raczki i nozki drobniutkie ale 7kg to chyba duzo!!! ale co ja sie dziwie jak ona dzis juz drugi raz zjadla 180ml mleka!!!!
moj chrzesniak ma 8 mcy i wazy 10 kg a wyglada tak:
Moja Myszka ma też pyzole niezłe, drugą brodę, ale tak to figura istna Laska:-)
Co do wymniotow to nie mam pojecia.. też karmie tylko piersia i poza tym ze małej sie uleje jak nie zdarzy sie jej odbić i zasnie.. to nie wymiotuje..

a co do smoczka moja chyba go potrzebowala bo nie raz płakala - a byla najedzona .. no i jak dalam jej smoczka to byl spokoj i zasypiala..
teraz smoczek dostaje tylko do spania - wlasnie uspokajający no i przy nim momentalnie zasypia.. ; )
Ja już wiele razy pisałam - smoczek uratował nam nocki!!:-):-)
a uśmiechają się już wasze dzieci świadomie ? mój jak mnie widzi to już się cieszy :D ale pewnie na tym etapie to normalne :p
Moja też już świadomie a od 3 lutego głośno się śmieje. Wreszcie bo się martwiłam, że mam jakieś nieszczęśliwe dziecię..
aa i jeszcze one more question - kiedy bobaski już same głowę trzymają ? w którym m-cu ? mój już nieźle wywija tą głową, jak pionowo go trzymam to sam się od mojego ramienia odpycha i głowę pionowo sam już trzyma :rofl2: ale żeby już sam tak na zawsze trzymał, to kiedy ? :rofl2:
Moja też już coraz sztywniej główkę trzyma, ale do perfekcji jeszcze brakuje.
moj ma 70 cm dlugości
od wczoraj przekonuje go do wozka i jakos w miare mi sie to udaje jestem twarda nie daje sie zrobic w "konia".nasze dzieci sa sprytniejsze od nas

wczoraj moj maly mial znowu silny atak kolki 5godz bylam tak spocona ze bluzke mozna bylo wyciskać .po takich przzyciach moj maly wstal o3 w nocy (zasnol o 23) i koniec spania:-(jest twardy tyle ze mnie tym wykonczy i tak wygladam jak ZOMBIE przez te kolki:confused:

nie wiem czy wy tak macie ale ja otarlam sie o depresje teraz juz jest o wiele lepiej ale bylo ze mna zle, teraz mam jeszcze tak ze po kolkach musze sie wyplakac(wyladowac) ale bylo naprawde kiepsko wiec dziewczyny uwazajcie na siebie badzcie twarde :tak::tak:
Nie miałam depresji na szczęście.

reklama
moja perelka tez zakochana w bujaczku, uspokaja sie w nim i czesto 'odjezdza' i jest chwila spokoju dla mamy :happy:
Mam nadzieję, że u Martynki też tak będzie. Bo zamierzamy zakupić.
zdjelam malej łapki bo lekarka kazala obserwowac napiecie rączek i skutek taki, ze buzia w kreski podrapana :confused2:
Moja też się drapie jak nic na łapkach nie ma, dlatego często obcinamy jej pazurki.
U mnie tez nie da sie zrobic zeby byla cisza:no:i moim zdaniem jesli dziecko bedzie chcialo spac to zasnie nawet jak beda wrzaski i krzyki:tak:
Ano pewnie:tak:
Mojego malego tez nie budza odglosy dnia codziennego gadamy sobie glosno i muzyka czesto leci albo tv no chyba ze bym mu walnela nad uchem jakas trabka to pewnie by sie obudzil hihi
Szymek na ogol spi dluzej tak z godzinke 2 albo i 3 w ciagu dnia ale nieraz ma tak ze budzi sie co chwilke jak nie doje i jest glodny a ja mu nei moge dac bo np przed chwilka jadla
Moja od zawsze ma tak, że zasypia w hałasie a jak jest cicho to za chiny nie umie zasnąć;-)
moja agatka dzis postanowila zaprotestowac i nie spi w poludnie !!! zaraz mnie cos trafi bo zmeczona jest jak cholera ale spac nie !!!
Moja wieczorami ma fazy. Uparta i mega śpiąca, ale spać nie chce:-)
Witam sie tlustawo:-D hehe
Wczoraj bylam u dentysty no i 500zl niema :-( :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
:rofl2::rofl2::rofl2::-);-)
Sorry, że pytam, ale całą szczękę Ci wymieniali, że taka cena????:-):-):-D:-D
ale ty ogolnie chyba mlodziutka jestes :confused2: 19? 20? lat ...sie ciesz ze tak ladnie wygladasz:tak:
15 marca skończę 22:-)

Do góry