reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

:-DCZesc Dziewczynki :-):-D
Ale mnie nogi bola no a wiec poszlismy z mezem i ze znajomymi najpierw na bilarda i piwko a skonczylo sie ze wyladowalismy na disco :-D

I tak mnie nogi bola ze hej malego zostawilismy u moich rodzicow i worciclsmy w sumie na 12 bo tesknilam za malym juz hehe ale wybawilam sie nawet nawet :tak: i jestem z malym teraz tez u mamy wzielam laptopa :)

a moj u nas na stancji robi remont lazienki takze niewiemy kiedy do domku wrocimy poki co moj maz wzial TACIEZYNSKI;-):-) hehe buzka pzdrowionka spadam bo maly nie spi i obiad ;-)

reklama
kasiuch tak to bywa z naszymi mezczyznami:sorry:
i hormony tez swoje robia:zawstydzona/y:
dziekuje:sorry:

Nie przejmuj sie nie ty jedna masz takie dni ! trzeba sobie czasami pobeczec !
Tule mocno!
dziekuje kiochana
Laski !!!
Patrzecie jaka zarabista strone znalazlam !!!!!!!!!
:szok::szok::szok:

BabyRadio.pl Pierwsze Radio Dzieci - Strona główna

Radio tylko dla dzieci ,toz to jutro jak zapuszcze Fifolowi to bedzie sluchal all day !
w tv o tym ogladalam
:-DCZesc Dziewczynki :-):-D
Ale mnie nogi bola no a wiec poszlismy z mezem i ze znajomymi najpierw na bilarda i piwko a skonczylo sie ze wyladowalismy na disco :-D

I tak mnie nogi bola ze hej malego zostawilismy u moich rodzicow i worciclsmy w sumie na 12 bo tesknilam za malym juz hehe ale wybawilam sie nawet nawet :tak: i jestem z malym teraz tez u mamy wzielam laptopa :)

a moj u nas na stancji robi remont lazienki takze niewiemy kiedy do domku wrocimy poki co moj maz wzial TACIEZYNSKI;-):-) hehe buzka pzdrowionka spadam bo maly nie spi i obiad ;-)
o jak Ci zazdroszcze!!:tak::tak::tak:
jua dzis w lepszym humorku...wlasnie siedze u tesciowej.....narazie nie jest zle...

Kopciuszku-Twoj maly switnie wyglada....i ten kombinezon..!

Witam sie z wami laski na chwilek kilka !
Filip wali kupala w skupieniu wiec moge napisac cos do was.
Bylismy na spacerku ,super fajnie na dworze :) maly spal jak zabity !
Zrobilam se zakupki ,ogarnelam mieszkanie , ugotowalam sobie obiad ,zrobilam salatke z zupek chinskich , zrobilam pranie i 2 wsady wyprasowalam a wieczorem upieke se ciasto czekoladowe oooo ! Toz to dzisiaj zadzialalam !

A do tego idziemy zaraz do mojej przyjaciolki - znamy sie od podstawowki a teraz jeszcze mieszka na przeciwko mnie bo sie chajtnela z moim sasiadem :-D.
W niedziele po 22 urodzila sliczna coreczke termin mialam na 4 lutego ! 3 dni poznije urodzila ,mala wazyla 3600 i 58 dluga.No i ma zlamany obojczyk :-( tak sie biedna cisnela ! masakra!
Dzisiaj spotykam sasiada a ten mi mowi co bym zajrzala dzisiaj do nich bo Justyna se biedna nie radzi ,maleka nie ma wogole ,mama sie drze a oni nie wiedza co robic ,malo tego Justyna zamyka sie i placze po katach bo z cycek nic nie leci a tak sie nastawila na karmienie itp ...:zawstydzona/y:
No i ide z bolem bo niewiem jak im pomoc ,ale chociaz cos moze poradze co do malej ! Obym cos zaradzila bo smierdzi mi to depresja poporodowa !:-(

Ja większość obowiązków i przyjemności ;-) dzielę z mężem. Więc mam pytanie czy z pasa i chusty on też mógłby korzystać? Czy są to rozmiary jedynie nadające się dla kobiet?

my uzywamy pasa neoprenowego oboje ... ja wiecej ale znaczenia to nie ma ...

Musze zamowic dzis ten pas tylko wlasnie nie wiem czy lepszy ten czy taki obciskajacy nie grzejacy jak np za 2 miesiace bede szla na wesele do znajomych a ten flak na bank nie zejdzie hihi e to najwyzej kupie sobie jakies galoty jak bridget jones;)
Musze sie pochwalic zaliczylam pierwszy trening na orbitreku na razie pol godzinny wiecej bym nie dala rady tak sie zmachalam a ustawilam i tak najprostszy program cienka jestem jak nic a maly cwaniak chyba chce zeby mama schudla bo jak ide cos zjesc to sie budzi a jak poszlam cwiczyc to zasnal i obudzil sie w sekunde po tym jak skonczylam cwiczyc;)

po weekendzie tez przywioze orbitreka !!!

Co jeszcze? Jestem w szoku bo mały zjadł wczoraj wieczorem 150 ml! mleka z zagęszczonego Nutritoem i smacznie przespał 11!!!!!!:szok::szok::szok::szok: godzinek i dziś jest taki wyspany i spokojny, że szok.

moja agatka zjada 5 razy dziennie porcje po 150 ml i wlasciwie je co 5h ... rano czesciej ...

Zrobilam se zakupki ,ogarnelam mieszkanie , ugotowalam sobie obiad ,zrobilam salatke z zupek chinskich , zrobilam pranie i 2 wsady wyprasowalam a wieczorem upieke se ciasto czekoladowe oooo ! Toz to dzisiaj zadzialalam !

A do tego idziemy zaraz do mojej przyjaciolki - znamy sie od podstawowki a teraz jeszcze mieszka na przeciwko mnie bo sie chajtnela z moim sasiadem :-D.
W niedziele po 22 urodzila sliczna coreczke termin mialam na 4 lutego ! 3 dni poznije urodzila ,mala wazyla 3600 i 58 dluga.No i ma zlamany obojczyk :-( tak sie biedna cisnela ! masakra!
Dzisiaj spotykam sasiada a ten mi mowi co bym zajrzala dzisiaj do nich bo Justyna se biedna nie radzi ,maleka nie ma wogole ,mama sie drze a oni nie wiedza co robic ,malo tego Justyna zamyka sie i placze po katach bo z cycek nic nie leci a tak sie nastawila na karmienie itp ...:zawstydzona/y:
No i ide z bolem bo niewiem jak im pomoc ,ale chociaz cos moze poradze co do malej ! Obym cos zaradzila bo smierdzi mi to depresja poporodowa !:-(
Obyś coś pomogła:tak:

laska moja imienniczka.. zal mi jej jak przeczytalam tych kilka slwo co napisalas!!!! i smutne ze obojczyk polamany ja sie balam bo u julki tez bylo podejrzenie z tym ze u nas zakonczylo sie wszystko dobrze!!! ale na szczescie lekarze mowia ze u takiego malego dziecka to nie jest nic groznego i szybko sie zrosnie... mam nadzieje Asiu ze jakos ja wesprzesz i choc troche dziewczyna sie usmiechnie i bedzie choc ta chwile zadowlona z zycia.. z czasem bedzie lepiej ale kwestia poradzic sobie na poczatku... no i wsparcie bliskich jest najwazniejsze...
mi tez to smierdzie depresja poporodowa!!!!

Hej długo mnie tu nie było:zawstydzona/y: no ale wpadam z nowymi zdjęciami i wieściami. No więc my już po szczepieniu wybrałam 6 w 1 i nie żałuje bo Aleks taki koncert w przychodni urządził, że chyba aż na zewnątrz było go słychać,
Boje się pomyśleć co by było gdyby był kłuty 3 razy a nie jeden:-(-zapłaciłam 170 więc nie tak źle. Aluś w dniu szczepienia czyli 10 lutego ważył 5530! czyli baaardzo ładnie:-D:-D:-D:-D
Co jeszcze? Jestem w szoku bo mały zjadł wczoraj wieczorem 150 ml! mleka z zagęszczonego Nutritoem i smacznie przespał 11!!!!!!:szok::szok::szok::szok: godzinek i dziś jest taki wyspany i spokojny, że szok.
Mój mąż znalazł nową pracę na miejscu więc już nie musimy się rozstawać:tak::tak::tak:
No a co u mnie brzuch już nie wisi-tzn skóra prawie się wciągęłą pozostał tłuszczyk, a i jeszcze coś podjęłam walkę z cyckami i laktatorem a Aleks na nowo uczy się ssać pierś, przeżywam znow hartowanie się sutków ale dla niego wszystko!:happy::happy:

Trzymam kciuki;-)moze sie uda;-)

ASKA idz pogadaj,doradz:tak:to naprawde wiele znaczy dla mlodej matki:tak:;-)

reklama
Tylko jak długa powinna być chusta żebyśmy mogli używać jej oboje? M ma ze 110cm w klatce.
Jak dla Was oboje to musi miec ta chusta 5 m:tak:
A tak w ogole to dzis Natalka bierze slub koscielny i chrzci małą Lenkę!!!
Wszystkiego Najlepszego dla was:

Ślub to piękne wydarzenie,
Bo następuje wspólnych marzeń spełnienie!
Bóg złączył Was, bo widocznie
Taki zamiar miał by sprawdzić naocznie,

Że Natalia i Mariusz

Na szczęśliwe życie się spotkali.
Małżeństwo to wielkie wyzwanie
Małżeństwo to bezgraniczne kochanie!
To też obiadu gotowanie,
Pranie mycie okien i sprzątanie.
Bycie razem to zrozumienie,
Że wspólne istnienie
Do obowiązków sprowadza się nie tylko,
Ale do cieszenia się każdą wspólną chwilką.
To jacy będziecie – od Was zależy
Dlatego zastanowić się należy
Czy Twoje to Moje zarazem.
I tak za każdym razem.
Nie czyjaś ważniejsza racja
Tylko w praktyce stosowana dyplomacja.
Nie jesteście tacy sami
Ale możecie żyć tak samo
Bo życie to fakt normalny
I niestety proces nieodwracalny
Nic nie jest tak silne jak delikatność
Nic tak delikatne jak prawdziwa siła
Jeżeli chcecie być szczęśliwi
To bądzcie!!!
Życzymy Wam tego
Z serca całego!

A to dla Lenki:

Kochane maleństwo! Przez sakrament
chrztu św. przynależysz do Dzieci Bożych,
dlatego jak najlepsze życzenia by za
pośrednictwem matki Najświętszej
dobry Bóg błogosławił wszelkim
działaniom całego Twojego życia.
I ja się dołaczam do zyczen!!!
A co do chusty to mam pytanie jaka różnica jest między tkaną a elastyczną, która lepsza? Nessi jak ci bardzo chusta nie pasuje to mogę ewentualnie pomyśleć o odkupieniu, bo na dzień dzisiejszy skłaniałam się właśnie ku takiej samej. Jestem wyższa i szersza, jeszcze nie podjęłam decyzji, ale jak mnie Marta przekona to cię chętnie uwolnię od problemu :-) Tylk czy dla mnie nie będzie z kolei za krótka, skoro inne dziewczyny mają długie 5,2m. :confused2:
Chustomamy bardziej polecają tkane chusty, są trwalsze od elastycznych.

Oj poradz coś... biedactwo....:-(
Ja dzisiaj tez byłam u koleżanki, urodziła 5 lutego i tez biedna, zagubiona, uspokoiłam ją ze tam na początku wszystkie mamusie mają;-):-)

Do góry