reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Musze zamowic dzis ten pas tylko wlasnie nie wiem czy lepszy ten czy taki obciskajacy nie grzejacy jak np za 2 miesiace bede szla na wesele do znajomych a ten flak na bank nie zejdzie hihi e to najwyzej kupie sobie jakies galoty jak bridget jones;)
Musze sie pochwalic zaliczylam pierwszy trening na orbitreku na razie pol godzinny wiecej bym nie dala rady tak sie zmachalam a ustawilam i tak najprostszy program cienka jestem jak nic a maly cwaniak chyba chce zeby mama schudla bo jak ide cos zjesc to sie budzi a jak poszlam cwiczyc to zasnal i obudzil sie w sekunde po tym jak skonczylam cwiczyc;)

reklama
Tak w ogole to stwierdzam ze moj maly woli lezec na kanapie na przewijaku na foteliku albo na brzuchu niz byc noszony albo trzymany na rekach bo wtedy jak go lulam albo nosze to jest ryk a jak tylko go odloze to cisza i sie zajmie dluzsza chwilke czyms no i wtedy moge do niego gadac on sie smieje albo oglada sobie np zyrandol albo polki no albo karuzela dzis 45 minut do niej gadal:szok:

Dziewczyny po cc, czy boli was czasami w miejscu cięcia, ale w środku? Ja chyba ostatnio za duże ciężary nosiłam bo odczuwam trochę ból. No i od kiedy można stosować ten pas neoprenowy, bo mi taki flak wisi, że chyba nijak sie tego nie pozbędę, skóra jak u 80-ciolatki :-(

mnie nic nie boli:no:

6 godzin ..........

Rety ..........

Dla mnie nie osiagalne :crazy::-p

Ja chcę spać 6 godzin! i nie muszę butli dostawać! mój najdłuzszy sen od porodu to 3 godziny (nie licząc w szpitalu, na drugą dobe jak miałam gorączke i zle się czułam to dałam pielęgniarce czekoladę i mi na noc małego zabrała na noworodki :zawstydzona/y:) to była moja ostatnia przespana noc ehh .......
u mnie tez 5-6 godzin Mała w nocy śpi:tak:

Bylam ostatnio u ortopedy, a ona powiedziala, ze nie ma pośpiechu. Każde dziecko inaczej sie rozwija, no to czekam spokojnie, ćwiczę i liczę, że w końcu uniesie głowę troche wyżej niż na centymetr i na dłużej niż sekundę :)
A co do zrzucania kilogramów to mogłabym sie założyć, że największym grubasem jestem ja :p Ale z powodu oczu nie wolno mi zadnych cwiczen wykonywac, wiec moge co najwyzej duzo chodzic i tyle:-(

Tak to prawda:tak:kazde dzieckio inaczej sie rozwija:tak:moj synus np bardzo malo grucha w porownaniu do innych i wcale mnie to nie martwi;-)przyjdzie czas i na to;-)za to pieknie unosi głowke i trzyma ja dosc dlugo:tak:ale dopiero teraz zaczął:tak:wczesniej tez byl leniuszkiem:tak:

Kopciuszku, boli go brzuszek (jest twardy) i kupki zrobił już dwie takie rzadkawe. i w ogóle taki jakiś śmieszny. :sad: a podejrzewam że to po pączkach bo nie były już pierwszej świeżości.

no i nie wiem czy odciągać mleko i wylewać? czy karmić dalej.

Ja bym karmila...to ze zrobil dwie kupki nie znaczy ze cos mu jest.Spokojnie,czasami dzieciaszki maja takie dni.

Dzisiaj dalszy dzień edukacji mojego malucha :) od 4:00 wychodziło kiepsko ale widze poprawę .... dowód ? - piszę teraz na forum i zjem w końcu śniadanie :)

Powiedzcie mi jak nie chudnąć karmiąc cycolem ? :/ z 56 kg zrobiło mi się 52,8 :/ wcinam sporo ale chudne :/ nie chcę mieć wagi początkowej 47 :/
Nessi widze,że problem mamy ten sam...ja juz waze tyle co przed ciaza i boje sie ,ze zaraz bedzie mi waga w dol leciec przez karmienie...nie wiem co robic...:eek::no:

reklama
Hej długo mnie tu nie było:zawstydzona/y: no ale wpadam z nowymi zdjęciami i wieściami. No więc my już po szczepieniu wybrałam 6 w 1 i nie żałuje bo Aleks taki koncert w przychodni urządził, że chyba aż na zewnątrz było go słychać,
Boje się pomyśleć co by było gdyby był kłuty 3 razy a nie jeden:-(-zapłaciłam 170 więc nie tak źle. Aluś w dniu szczepienia czyli 10 lutego ważył 5530! czyli baaardzo ładnie:-D:-D:-D:-D
Co jeszcze? Jestem w szoku bo mały zjadł wczoraj wieczorem 150 ml! mleka z zagęszczonego Nutritoem i smacznie przespał 11!!!!!!:szok::szok::szok::szok: godzinek i dziś jest taki wyspany i spokojny, że szok.
Mój mąż znalazł nową pracę na miejscu więc już nie musimy się rozstawać:tak::tak::tak:
No a co u mnie brzuch już nie wisi-tzn skóra prawie się wciągęłą pozostał tłuszczyk, a i jeszcze coś podjęłam walkę z cyckami i laktatorem a Aleks na nowo uczy się ssać pierś, przeżywam znow hartowanie się sutków ale dla niego wszystko!:happy::happy:

Do góry