reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Martuś- przyszła chusta ale przyznam Ci prawdę za Prawdę, że ja nie mam bladego pojęcia co z Nią zrobić, jest tak cholernie gruba i długa, że mogę z niej zrobić do pokoju zasłony, obrus i jeszcze mi materiał na bluzkę zostanie :eek: chyba niedokładnie doczytałam co biorę ...po obwiązaniu zostaje mi jakieś 1,5 metra na ziemi tkaniny:szok:

No padlam z tego opisu Twojego ostatniego zakupu! :laugh2::laugh2::laugh2: Az mezowi przeczytalam :-)

reklama
zaponialam...

wczoraj gadalam z Wojtysiowa:)

Juleczka troszke chorowala ale juz jest ok...
a co najlepsze Jula juz zabkuje:-Dbyly u dentysty rzeczywiscie ida jej jedynki;-)

Jula jest wysoka i szczupla:) wazy 3500 i mierzy 64cm;-)
bedzie modelka!!:tak:

czesc dziewczyny:) przepraszam ze juz prawie do was nie wpadam ale po prostu przy moim antosiu to zupelny brak czasu na jakiekolwiek rozrywki!!!
wczoraj bylismy u pediatry bo malemu wyskoczyly jakies chrosteczki na buziulce przepisala jakas masc robiona i dzis juz widze poprawe:) ale najlepsze jest to ze maly rosnie jak na drozdzach masakra!!! przez mies przybral 1,5kg!!! :))) juz wazy 5,210kg szokkk:) ale co sie dziwic jak on wciaz amciu wola. a za jednym razem 160ml zjada a jak chce go oszukac i dac mu wody lub wody z glukoza to pluje i robi smieszne minki! CWANIAK!!!! dzis konczy miesiac jak ten czas szybciutko leci... moze troszke was teraz p[oczytam,choc tak na prawde w to watpie,bo maly do poludnie wcale spac nie chce...teraz zasnal wyjatkowo ale mysle ze nie na dlugo i zaraz oczka otworzy. w kazdym badz razie musicie wiedziec ze choc tu rzadko zagladam to i tak jestem z wami myslami i bardzo tesknie kochane wy moje...

zaponialam...

wczoraj gadalam z Wojtysiowa:)

Juleczka troszke chorowala ale juz jest ok...
a co najlepsze Jula juz zabkuje:-Dbyly u dentysty rzeczywiscie ida jej jedynki;-)

Jula jest wysoka i szczupla:) wazy 3500 i mierzy 64cm;-)
bedzie modelka!!:tak:

wow szybko.... ja mam nadzieje ze moja julka nie bedzie miala tak szybko!!!!
lepiej dla niej bo moze zyt szybko ich nie zgubi i nie beda narazone szybko na prochnice!

kurcze Rysiu skonczyl 2 mce i wyczynem bylo zjesc 120 ml a ona za 6 dni konczy 2 mce a je jak dziecko 4-6miesieczne!
mojej bratwoej synek tyle nie je a ma 8mcy!!!!

kochana mi wczoraj lek pow ze jesli tyle je to widocznie tyle potrzebuje i nie nalezy odstawiac butelki zanim nie skonczy:tak: a to co teraz w nadmiarze przybierze zgubi jak tylko zacznie chodzic:tak:tak ze nic sie nie denerwuj gorzej by bylo gdyby jesc nie chciala!!!

Dzisiaj mi płakusiał od 4:00, to ja wpadałam do pokoju, pogłaskałam ,pocałowałam i wychodziłam ... i tak 7 razy aż w końcu mały sam grzecznie- W KOŃCU- lezy w swoim łóżeczku :happy: tak więc od rana byłam w stanie spokojnie zjesc śniadanie, ogarnąć chaŁupe ...i wstawić zupe :)
Nessi jak przez kilka dni się nie wyłamiesz to będziesz miała w końcu spokój. Dzieci szybko się uczą. Powodzenia:-)
Mamo Stacha dopiero doczytałam co napisałaś na temat Stasia;-) Powiem Ci ze to normalne;-) Dzieci w tym wieku całkiem inaczej zachowują sie w domu i w przedszkolu. A ile potrafią zmyslać, wymyslać, kłamać. Mój np skarżył sie babci ze tata go bije:szok: A nigdy w zyciu klapsa nawet nie dostał;-) Taka to dziecięca wyobraźnia.

No i fajnie ze w grupie jest lubiany;-) mój Antek tez taki mały przywódca, Panie z przedszkola chwala go bo rozsądny chłopczyk, sam nigdy z nikim pierwszy nie zadziera, nie zaczepia ale jak ktos mu zajdzie za skóre to potrafi przyłożyć i się obronić, wiec już nikt mu nie podskakuje:-D Nie wiem po kim on to ma.;-)
Jeśli chodzi o Stasia to agresja /chyba/ niestety 0 zero. Kilka razy już widziałam jak go dzieci z piąstki w buzię biły a on nic, tylko się barkiem zasłaniał i wrzeszczał na pomoc. Dobrze, że mam drugiego syna, może się w domu nauczy bronić, wiadomo rodzeństwo zawsze się :pierze". Wyedukują się sami. :-D

Ja na ślubnego narzekać nie mogę, pomaga mi we wszystkim, a czasami też wyręcza. Jak widzi, że padam na twarz to sam proponuje pomoc i mnie odciąża. Tak jak pisze Aga nasz czas poświęcamy dzieciom, ale nie ubolewamy, że dla siebie czasu nie mamy. Po tylu latach nasze relacje mocno ewoluowały i inaczej wszystko odbieramy, jesteśmy bardziej tolerancyjni i kompromisowi.

A ja znowu z dwójeczką w domu, Stasiek ledwo wrócił do przedszkola już nową infekcję rozkręca. Zamówiłam wizytę, ubrałam dzieci, wsadziłam do auta, odśnieżyłam a auto .......:-p nie zapaliło, chyba padł mi akumulator. Szybko w taxi wsiadłam i zdążyłam, ale znowu bez samochodu jestem. Czuję się jak bez ręki, i to prawej :-)

reklama
czesc dziewczyny:) przepraszam ze juz prawie do was nie wpadam ale po prostu przy moim antosiu to zupelny brak czasu na jakiekolwiek rozrywki!!!
wczoraj bylismy u pediatry bo malemu wyskoczyly jakies chrosteczki na buziulce przepisala jakas masc robiona i dzis juz widze poprawe:) ale najlepsze jest to ze maly rosnie jak na drozdzach masakra!!! przez mies przybral 1,5kg!!! :))) juz wazy 5,210kg szokkk:) ale co sie dziwic jak on wciaz amciu wola. a za jednym razem 160ml zjada a jak chce go oszukac i dac mu wody lub wody z glukoza to pluje i robi smieszne minki! CWANIAK!!!! dzis konczy miesiac jak ten czas szybciutko leci... moze troszke was teraz p[oczytam,choc tak na prawde w to watpie,bo maly do poludnie wcale spac nie chce...teraz zasnal wyjatkowo ale mysle ze nie na dlugo i zaraz oczka otworzy. w kazdym badz razie musicie wiedziec ze choc tu rzadko zagladam to i tak jestem z wami myslami i bardzo tesknie kochane wy moje...
no to pieknie rosnie!!
fajnie ze u was bez wiekszych problemow!!!

Do góry