reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Wow zazdroszczę. Moja ani się nie uspokaja na bujaczku, ani smoczkiem, więc zazdroszczę tym z was, których dzieci lubią smoczki i lubią się bujać ;-).

Moja praktycznie codziennie tak ma :wściekła/y:. A wczoraj to już pobiła rekord i za cały dzień przespała może z godzinę- oczywiście drzemki po 5 minut- najdłuższa to pół godziny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Moja ma w powazaniu smoka, wypluwa go ze zloscia,
Wyczytalam, ze dzidki spia:

w 1. miesiacu ---> ok 16-20 godz
w 2. i w 3.---> ok. 16
w 4-6 ---> ok .14

moja juz nie spi dluzej i wtedy trzeba ja zabawiac, zajac czyms
musze sie w mate wyposazyc
chociaz 'najfajniejsze' zabawki znalazla w domu - czerwona szmatka kuchennia, swoje odbicie w drzwiach piekarnika :-D

reklama
kurcze a moja coreczka zalapala rytm 3 godziny snu przerwa na pieluche i karmienie i znowu, jak sie zaczelam cieszyc ze juz sie dogralysmy to przyszlo szczepienie i sie wszystko schrzanilo - spi najdluzej 15-20 minut a tak to trzeba zabawiac panienke no i najchetniej by cyca meczyla caly czas, po takim intensywnym karmieniu przerobilam juz dwie kupy po szyje, jedna za druga :-D
myslalam, ze sie poplaczee

Jestem ,wrociłam !:-D:-D

Teraz bede nadrabiac zaleglosci ! Pewnie zaraz bedza same moje posty ahhahah !

hej Asiu,
no gdzie ten spam :)

dzieki za info o bobotic bo mi dzidzia sie uspokoila
aa no i cyce rozbujalam, karmimy sie,
chociaz cholery czasem nawala i ratuje sie nanem
ale duzo mi pomoglas moralnie:tak:
dzieks.

Ja znalazłam chyba sposób na moją czujkę dzienną :-D.
Kładę przewijak na łóżko i małą na nim brzuszkiem. Najpierw trochę pełza a jak się zmęczy, klepię ją troszkę po dupce i usypia :-D. Normalnie jestem w szoku :szok:. Już 2 razy to zadziałało :tak:. Obym nie przechwaliła :eek:.

Ja znalazłam chyba sposób na moją czujkę dzienną :-D.
Kładę przewijak na łóżko i małą na nim brzuszkiem. Najpierw trochę pełza a jak się zmęczy, klepię ją troszkę po dupce i usypia :-D. Normalnie jestem w szoku :szok:. Już 2 razy to zadziałało :tak:. Obym nie przechwaliła :eek:.

smiesznie:)
ja tez codziennie klade niunie na brzuszku, lubie tez ja tak polozyc na swoim brzuchu ale wkurza sie troche mam nadzieje ze polubi bo mamusia lubi :-D
no ale nie zasypia wogole ;/ tylko sie rozkreca ;-)

Daniel dziś marudny jak nigdy... nic mu nie pasuje. w łóżeczku źle, na huśtawce źle, na rączkach też...
a jeszcze się pożarłam z mężem. w ogóle nie zajmuje się Małym, nie zwraca na niego uwagi... dziś kazałam mu wyjść z domu bo miałam go już dość. krew mnie zalewa :angry:

Daniel dziś marudny jak nigdy... nic mu nie pasuje. w łóżeczku źle, na huśtawce źle, na rączkach też...
a jeszcze się pożarłam z mężem. w ogóle nie zajmuje się Małym, nie zwraca na niego uwagi... dziś kazałam mu wyjść z domu bo miałam go już dość. krew mnie zalewa :angry:

ja tak amm codziennie ale po pol godz mi przechodzi i mezowi tez hehhehe

reklama
Czy wasze dzieci śpią w dzień jak zające pod miedzą? Mój uskutecznia sobie 15min drzemki dopiero popołudniu na dłużej czasem zasypia.
moj nieee:eek:zazwyczaj walnie kime max godzinke! a tak spi po pol godziny, dzis nie wiem co mu sie stalo i od 13 spi i budzi sie tylko an cyca...ja nie wiem boje sie ze w nocy bedzie wariowal:confused2:

Hmmm u mnie sprawdza się metoda ze codziennie wszystko o stałej godzinie robię;-) spacer, kąpiel itd., no a reszta ;-)to chyba juz indywidualnie do dziecka zależy;-)Antos lubił taki poukładany cykl dnia, mam nadzieje ze Piotruś tez polubi.
tez sie tak straam ale spacer nie zawsze sie uda ze wzgledu na pogode:wściekła/y:dzis znowu zasypalo sniegiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
smiesznie:)
ja tez codziennie klade niunie na brzuszku, lubie tez ja tak polozyc na swoim brzuchu ale wkurza sie troche mam nadzieje ze polubi bo mamusia lubi :-D
no ale nie zasypia wogole ;/ tylko sie rozkreca ;-)
ja tak robie i maly to bardzo polubil

aha bo tak piszecie o tych szczepionkach i o reakcjach dzieci...naprawde moga sie rozregulowaac po szczepieniach?? bo zaczynam sie bac:sorry:myslalam ze bedzie troche placzu i po strachu...:szok:

Do góry