reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

KOPCIUSZKU- ja tez nie mam @
:p

No to tylko sie cieszyc;-)
moja pani pediatra mowi ze tylko 20% z orzekanych "skaz bialkowych" jest ta skaza faktycznie :) i ze nie ma sie co spieszyc z kombinowaniem ... a przejscie na mleko bezlaktozowe zazwyczaj zalatwia sprawe bo ono oprocz tego ze nei ma laktozy jest ogolnie hypoalergiczne :)

Moja tez tak twierdzi:tak:dlatego narazie mam sie nie martwic i sprobowac jak maly zareaguje:tak:

Witam się i uciekam odrazu.... dzieląc sie z Wami tym,że dziś mam 'wolny dzień':tak: tylko dla siebie :tak:...mleko ściagnięte i już czekam tylko na mojego Radka i zmykam na zakupki:tak: i przy okazji do urzedu odebrac NIP Małej ...a może i do fryzjera skocze i na jakiś manicure :tak: kto by pomyślał,że tyle radości może sprawiac wyjście z domu ... Miłego dnia Dziewczynki !

Szalej ile mozesz;-)za mnie tez sie odcham;-)

Mea spokojnie:tak:
A swoją drogą to moj Mały przyzwyczaił sie do takich warunków spania i nic go nie budzi;-) w koncu teściową można uciszyć ;-)ale rozbrykanego i pełnego energii czterolatka już nie;-)

Karnitynka kciuki trzymamy.

U mnie tez nie da sie zrobic zeby byla cisza:no:i moim zdaniem jesli dziecko bedzie chcialo spac to zasnie nawet jak beda wrzaski i krzyki:tak:

reklama
Czy wasze dzieci śpią w dzień jak zające pod miedzą? Mój uskutecznia sobie 15min drzemki dopiero popołudniu na dłużej czasem zasypia.

Czy wasze dzieci śpią w dzień jak zające pod miedzą? Mój uskutecznia sobie 15min drzemki dopiero popołudniu na dłużej czasem zasypia.

Mój fajnie śpi, ma swoje godziny spania, powtarza się to cyklicznie, ze starszym też tak miałam;-)
W dzien zawsze sa drzemki od 11 do 12 i od 14 do 17, czasami do18:tak: później zasypia juz na noc:-)

Witam z rana ja tez mam dzis stresa bo idziemy do ortopedy na usg bioderek i sprawdzic malego stopke a potem do nefrologa na usg nerki bo maly mial poszerzona miedniczke trzymajcie kciuki bo az mnie zoladek boli no ale musi byc dobrze:))))

Trzymamy:tak::tak::tak:

Oj to chyba jestes 4:tak:jest jeszcze ktoras karmiaca co nie miala jeszcze@ ???

Ja jaeszcze nie miałam...ale w sumie już się nie liczę bo zaczęłam drugie opakowanie tabletek więc chyba długo jeszcze nie dostanę:-D

w dd tvn pokazali kobiete ktora karmi dalej corke w wieku 8 lat :rofl2::rofl2::rofl2:

jadlyscie juz pączki? :sorry::rolleyes: ja jeszcze nie, ale mam nadzieje, ze maz cos podrzuci

Słyszałam o niej:no: Jak porównuję teraz Hanię i Tomka to nie wyobrażam sobie jak można 2letnie dziecko karmić;-)
A pączka właśnie wszamałam jednego i mam dość;-)

zdjelam malej łapki bo lekarka kazala obserwowac napiecie rączek i skutek taki, ze buzia w kreski podrapana :confused2:

Wiecie że ja ani Hani ani Tomkowi w życiu nic na łapki nie zakładałam:happy:
Zdażyło się że się podrapali ale to naprawdę sporadycznie:tak:

Mea spokojnie:tak:
A swoją drogą to moj Mały przyzwyczaił sie do takich warunków spania i nic go nie budzi;-) w koncu teściową można uciszyć ;-)ale rozbrykanego i pełnego energii czterolatka już nie;-)

Karnitynka kciuki trzymamy.

:tak::tak::tak:
Ale zanim mały twardo zaśnie to Hania czasem mi go obudzi:wściekła/y:

I znów muszę się pochwalić córeczką;-):-)
Postanowiłam znów spróbować z nocnikiem....i od 3 dni moje słoneczko w dzień chodzi bez pieluchy:-):-):-):szok:
Postanowiłam zostawić ją w samych majteczkach...3 razy obsikała mi panele i po prostu zaczęła sikać na nocnik:szok:
Na razie co chwila ją odsadzam ale już kilka razy zawołała sama:-):-)
Tylko niestaty kupę dalej wali do majtek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Schowie się zawsze wtedy jak karmię małego i ciśnie:sorry:
Ale po mału dojdziemy i do tego:tak:

Wogóle to ostatnio te moje dzieciaczki są super:tak:
Wszystko porobię w domu wczoraj zrobiłam dwudaniowy obiad i jeszcze mam czas żeby posiedzieć tutaj;-)

Teraz właśnie mój mniejszy bączek śpi od pół h na macie:-)

A ja idę brać się za prasowanie bo dziś Arek robi placki na obiad:-)

Dzieki wszystkim za kciuki na pewno pomoga:) Ja wlasnie zjadlam 2 paczki w koncu tlusty czwartek hihi a jak z moim skarbem wszystko bedzie dobrze a bedzie to kupie winko na wieczor i wypije z mama za zdrowie naszych maluchow a co:)

Mojego malego tez nie budza odglosy dnia codziennego gadamy sobie glosno i muzyka czesto leci albo tv no chyba ze bym mu walnela nad uchem jakas trabka to pewnie by sie obudzil hihi
Szymek na ogol spi dluzej tak z godzinke 2 albo i 3 w ciagu dnia ale nieraz ma tak ze budzi sie co chwilke jak nie doje i jest glodny a ja mu nei moge dac bo np przed chwilka jadla

Ja mojemu lapki zdjelam juz w 1 tygodniu zycia bo mi babki ze szpitala kazaly a jak nie widzialam to same sciagaly na poczatku sie strasznie drapal i co rusz mial jakas szramke ale szybciutko to znikalo a teraz od jakiegos czasu nie ma nic na buzce :)

Mój fajnie śpi, ma swoje godziny spania, powtarza się to cyklicznie, ze starszym też tak miałam;-)
W dzien zawsze sa drzemki od 11 do 12 i od 14 do 17, czasami do18:tak: później zasypia juz na noc:-)
Zazdroszczę to możesz sobie zaplanować jakieś domowe sprawy mój jakoś tylko noc ma stałą porę i zasypia ok 20. A może masz dla mnie jakąś poradę jak takie godziny u dziecka można "zaprogramować" może ja cos źle robię?

reklama

Jest roznie ale zazwyczaj si miedzy 11-13,14-17:tak:czasami tez ma takie 15 minutowki:tak:

Ja tez zjadlam paczka swojej roboty:tak:choc nie powinnam bo jest przeciez w nim mleczko;-)no ale jednego,zobaczymy co sie bedzie dzialo.

Moj tez nie mial drapek na rękach:no:ani razu,ani on ani corka:no:czasami sie troszke drapnie ale bardzo zadko;-)

Do góry