reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
przeprosiłam się z laktatorem. dziś ładnie ściągał - co prawda tylko 60ml (ale godzinę temu, może trochę więcej, mój ssaczek mnie wycyckał) ale już bezboleśnie.

no i kurcze - z lewej piersi się leje i leje... a z prawej tak niewiele, chyba Aga miała ten sam problem? co Kochana zrobiłaś?

Nic nie zrobiłam:sorry:
W dzień jak wypije z tej "gorszej" i ma mało to daję mu drugą...a w nocy zawsze daję tą gorszą jak go już biorę do łóżka bo wtedy przy niej zasypia...ale też dłużej possie:-) I jakoś mu starcza:tak: A że super przybiera to widocznie wszystko jest w porządku...
Tylko zauważyłam że on tak ogólnie nie lubi pić z prawej(gorszej piersi...jak mu już nie "sika" mleko to sam nie pociągnie...za to z lewej pije i pije:no:

a tak w ogóle to jestem w szoku bo.. chyba dostałam okres... i NIC mnie nie boli i czuję się znakomicie!!! nie do wiary! :szok::laugh2:

U mnie teraz tez byl taki ze w zyciu nie powiedzialabym ze to @:no:;-)teraz napewno juz nie beda tak bolesne jak wczesniej;-)

No ja właśnie tę maść używam, bo jak kupowałam to Cepan'u nie było i farmaceutka powiedziala,ze ta jest super.

A ja mam smutny nastrój potwornie. Oprócz problemów z laktacją byłam dziś na fotokoagulacji moich nieszczęsnych oczu przez które miałam cc i usłyszalam,ze zadnego dziecka juz nie urodzę SN, bo mam w tak tragicznym stanie siatkówki ;-(((
No ale co zrobić, całuje Was serdecznie i w wolnych chwilach wszystko nadrabiam czego nie czytałam od dawna ;)

Fajnie ze jestes:-)a porodem SN sie nie martw:no:niektore dziewczyny az sie prosza o CC:tak:najwazniejsze ze mozesz jeszcze w ciaze zachodzic;-)moja ciocia nie mogla:no:

Tisane ! :) Najlepsza tisanka i dla dzieci i dorosłych :-) Do kupienia w aptece :)

Tez Tisane polecam:tak:

przeprosiłam się z laktatorem. dziś ładnie ściągał - co prawda tylko 60ml (ale godzinę temu, może trochę więcej, mój ssaczek mnie wycyckał) ale już bezboleśnie.

no i kurcze - z lewej piersi się leje i leje... a z prawej tak niewiele, chyba Aga miała ten sam problem? co Kochana zrobiłaś?

U mnie tez jest podobnie:tak:z prawej leci samo a w lewej jest zdecydowanie mniej:tak:i w poprzedniej laktacji tez tak mialam:tak:zawsze mam mniej mleczka w tej piersi:tak:ale malemu jakos starcza a jak nie to ma dwie;-)

A tak wogóle to mój Tomek dziś też pięknie zasnął:szok::szok::szok:
Trochę marudził przy mleku..ale wtrąbił w końcu 140 ml..i potem góra pół godzinki jak się przebudzał i trzeba było go kołysać...a to u niego naprawdę mało:tak:
A daję mu od kilku dni pieluszkę przy buzi..tak że się do niej tuli a dół może sobie do rączek chwytać:happy:
Tylko boję się żeby się w nią nie owinął czasem...dlatego co chwilę zerkam do sypialni..a jak go biorę do łóżka to już pieluszkę zabieram:baffled:
Pamiętam że moja mama tak robiła przy najmłodszej siostrze....

Sposób z pieluszką jest dobry ;) Mojej córci też jak już widze, że zaraz uśnie, przykładam pieluszkę to policzka, tak, żeby smoczek lekko przytrzymywała. Wtedy Julka od razu zamyka oczka i zasypia, chyba czuje ciepło i pewnie jakies swojskie zapachy z tej pieluchy ;P

Sposób z pieluszką jest dobry ;) Mojej córci też jak już widze, że zaraz uśnie, przykładam pieluszkę to policzka, tak, żeby smoczek lekko przytrzymywała. Wtedy Julka od razu zamyka oczka i zasypia, chyba czuje ciepło i pewnie jakies swojskie zapachy z tej pieluchy ;P

A nie boisz się że machając rAczkami zawinie się jakoś w tą pieluszkę:sorry:
Czy to ja jakaś przewrażliwiona jestem:sorry:

Troszkę się obawiam ale zawijam ją tak żeby tworzyła bardziej taki rulonik tak, że musiała naprawdę by się namachać, żeby ją rozwinać i się nią nakryć....Póki co jeszcze się nie zdarzyło, żeby Julka się zawinęła w pieluchę, także chyba nie ma co się tak tym stresować....Myślę, że gdyby miała pieluchę na głowie pewnie by płakała i się szamotała więc w razie takiej awarii zawsze można szybko interweniować ;)

czesc laseczki:0 ja tak na chwilke.... widze ze nie tylko ja mam w prawej piersi wiecej niz w lewej:):):) no ale wazne ze sie mala najada:)... jakos nie bardzo mam czas zeby zagladac,... a moja oanna nawet jak chce w dzien zajrzec-doskonale to czuje-i juz po spaniu........:-):-) jutro ide do gina.... niech sprawdzi mi
"""podwozie""":szok::-D mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku:),,, pozdrawiam serdecznie:)

czesc laseczki:0 ja tak na chwilke.... widze ze nie tylko ja mam w prawej piersi wiecej niz w lewej:):):) no ale wazne ze sie mala najada:)... jakos nie bardzo mam czas zeby zagladac,... a moja oanna nawet jak chce w dzien zajrzec-doskonale to czuje-i juz po spaniu........:-):-) jutro ide do gina.... niech sprawdzi mi
"""podwozie""":szok::-D mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku:),,, pozdrawiam serdecznie:)

czesc :tak: moj misiek tez ma jakis szosty zmysl w tej kwestii - jak robie cos szybko bo mam wrazenie ze zaraz wstanie to on uparcie spi a jak tylko wygodnie sie rozsiade w ramach relaksu wzywa mnie natychmiast :laugh2: Milego "przegladu" jutro zycze :rofl2:

reklama
Do góry