reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ponoć po 8h, tak mi powiedziała położna środowiskowa. Dlatego nowości najlepiej wprowadzać rano, żeby sobie na noc przebojów nie zafundować.

Dziewczyny po cesarce, macie jeszcze przeczulicę nad cięciem? Ja się dotknąć nie mogę, posmarować, tak mnie to denerwuje. A stosujecie coś na bliznę? Czy np. No-scar pomaga? Ile kosztuje?

Zgadza sie, po 6-8 godzinach.
Ja nie mam przeczulicy nad cięciem, a do blizny niczego nie używam więc nie pomogę.

reklama
Jestesmy po pierwszym spacerku ;)))Moj maluszek spal jak go ubieralam spal na spacerku (45 minut) i spi do teraz juz ponad pol godzinki ale sie ciesze no ale ja sie spocilam jak swinka nic nie odsniezone skamieliny lodowe na drodze Szymka niezle wytrzeslo ale chyba nic nie zauwazyl. Poza tym nie wiem czy to na stale ale w nocy jadl co 4,4 godzinki a w dzien co 3 a tak zawsze chcial po godzinie poltora a ja go przetrzymywalam do dwoch!!!!!!!No i zjadal gora 100 ml a dzis zjadl pierwszy raz 120 fajnie by bylo jakby mu tak zostalo hihi zobaczymy moze to w koncu jakis przelom. Moj maly wczoraj wcale nie chcial spac prawie caly dzien bo babcia przyjechala duzo sie dzialo i on to chyba wyczul hihi za to dzis spi od rana caly czas odsypia wczorajszy dzien :) NO i smieszek mi rosnie bo on sie co chwila mi usmiecha nawet jak mu psikam i odciagam to on sie smieje tak slodko:)

witajcie
mam tak malo czasu i nie wiem co u was czytam "po łebkach"
u mnie roznie maly dzis nie spal w nocy do 3.30 i wstal o 6,30:-(
ZMECZENIA:no:
na kolki zaczol pomagac debridat i wczoraj nie plakal a dzis zrobil kupke :tak:bo od czwartku sie z tym meczyl-a dzis zrobil sam bardzo sie ucieszylam bo myslalam ze juz nie da rady !!!!

Co do herbat to ja tylko owocowe piję i koperek.

Ja mam faze kawy inki :tak: Pije tez rumianek, melise zanim mi sie skonczyla, czasem zwykla czarna. Musze sobie urozmaicic zapasy herbat owocowych bo chwilowo mam tylko z dzikiej rozy, z maliny i z owocow lesnych a zadnej z nich nie lubie.

Jestesmy po pierwszym spacerku ;)))Moj maluszek spal jak go ubieralam spal na spacerku (45 minut) i spi do teraz juz ponad pol godzinki ale sie ciesze no ale ja sie spocilam jak swinka nic nie odsniezone skamieliny lodowe na drodze Szymka niezle wytrzeslo ale chyba nic nie zauwazyl. Poza tym nie wiem czy to na stale ale w nocy jadl co 4,4 godzinki a w dzien co 3 a tak zawsze chcial po godzinie poltora a ja go przetrzymywalam do dwoch!!!!!!!No i zjadal gora 100 ml a dzis zjadl pierwszy raz 120 fajnie by bylo jakby mu tak zostalo hihi zobaczymy moze to w koncu jakis przelom. Moj maly wczoraj wcale nie chcial spac prawie caly dzien bo babcia przyjechala duzo sie dzialo i on to chyba wyczul hihi za to dzis spi od rana caly czas odsypia wczorajszy dzien :) NO i smieszek mi rosnie bo on sie co chwila mi usmiecha nawet jak mu psikam i odciagam to on sie smieje tak slodko:)

Wspolczuje spacerow w takim sniegu. Ja wyszlam raz jak troche posypalo, rozjezdzaly mi sie nogi a ze musialam wpychac wozek pod gore to sie poddalam :-p Zrobilam kolko dookola domu i wrocilam. Dzis u nas ma padac, narazie tylko lodowa na dworze. Tylko ten londynski snieg nijak sie ma do naszej polskiej zimy :-D

Wlasnie mam chwile dla siebie bo moja mama zabrala naszego robaczka na spacer ;-)

mam pytanko do mam karmiacych butla:
dokarmiam mojego malego butelka i chcialam zmienic mu mleko z bebiko na nan active, i chcialam sie zapytac czy moge od razu podac nan active czy musze je jakos powoli wprowadzac..np.mieszac z bebiko, czy podac raz bebiko a raz nan active? bo lekarka mi mowila zeby mieszac a moj K mowi ze nie mozna mieszac bo tak jest napisane na opakowaniach...co Wy myslicie??

ja sie nie znam ale z nan przeszlam od razu na bebilon i bylo ok a pediatra nic nie mowila tylko doradzila zeby juz nie zmieniac mleka bo brzuszki dzieci tego nie lubia!

witajcie
mam tak malo czasu i nie wiem co u was czytam "po łebkach"
u mnie roznie maly dzis nie spal w nocy do 3.30 i wstal o 6,30:-(
ZMECZENIA:no:
na kolki zaczol pomagac debridat i wczoraj nie plakal a dzis zrobil kupke :tak:bo od czwartku sie z tym meczyl-a dzis zrobil sam bardzo sie ucieszylam bo myslalam ze juz nie da rady !!!!

A wiesz dlaczego nie spal? Cos go bolalo czy tak tylko marudzil? U nas jesli to jest tylko kwestia marudzenia to bardzo pomocny jest szum. Oczywiscie najwygodnieszjasza w uzyciu jest suszarka (albo jej nagrany dzwiek z komputera). Maluszek (tfu, oby nie zapeszyc :-p) szybko sie wycisza i spi. Oczywiscie jesli widze ze problem lezy w czyms innym to szumu nie uzywam.

Ja Walentynki spedze sama z Szymusiem walniemy sobie jakas komedie romantyczna i napiszemy mailika do taty juz 3 rok z rzedu wypadaja mu walentynki w morzu co zrobic odbijemy sobie jak wroci;)

reklama
Do góry