reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Jestesmy po pierwszym spacerku ;)))Moj maluszek spal jak go ubieralam spal na spacerku (45 minut) i spi do teraz juz ponad pol godzinki ale sie ciesze no ale ja sie spocilam jak swinka nic nie odsniezone skamieliny lodowe na drodze Szymka niezle wytrzeslo ale chyba nic nie zauwazyl. Poza tym nie wiem czy to na stale ale w nocy jadl co 4,4 godzinki a w dzien co 3 a tak zawsze chcial po godzinie poltora a ja go przetrzymywalam do dwoch!!!!!!!No i zjadal gora 100 ml a dzis zjadl pierwszy raz 120 fajnie by bylo jakby mu tak zostalo hihi zobaczymy moze to w koncu jakis przelom. Moj maly wczoraj wcale nie chcial spac prawie caly dzien bo babcia przyjechala duzo sie dzialo i on to chyba wyczul hihi za to dzis spi od rana caly czas odsypia wczorajszy dzien :) NO i smieszek mi rosnie bo on sie co chwila mi usmiecha nawet jak mu psikam i odciagam to on sie smieje tak slodko:)

Gratuluję spacerku :) Ja na razie nie wychodze bo u nas -6 stopni, powietrzyłam kilka dni i na tym sie skonczylo.

reklama
Gratuluję spacerku :) Ja na razie nie wychodze bo u nas -6 stopni, powietrzyłam kilka dni i na tym sie skonczylo.
NO u nas na szczescie bylo dzis 0 wiec sie zdecydowalam maly nieraz jeszcze kaszlnie ale pani dr mowila ze moze pare tyg jeszcze mu sie zdarzyc mimo tego ze juz jest zdrowy troche sie balam ale poszlismy:) Najpierw 4 dni werandowalam ale jak bedzie na minusie albo silny wiatr to tez w domku bede siedziala juz ta zima moglaby odpuscic:/

my codziennie mamy spacerki nawet jak jest -2:-)
moja miska towarzyska jest na spacerze rzadko spi ale za to grzecznie lezy i sie rozglada... teraz tez wrocilysmy i mala trzaska dzrzemke:-)

A moja myszka jak w ogóle nie sypia w ciągu dnia, to dzisiaj śpi już prawie 4 godziny :szok:. Normalnie szok. I wszystko zdążyłam zrobić :-).

Dziewczyny po cesarce, macie jeszcze przeczulicę nad cięciem? Ja się dotknąć nie mogę, posmarować, tak mnie to denerwuje. A stosujecie coś na bliznę? Czy np. No-scar pomaga? Ile kosztuje?

Ponawiam pytanie czy mamy tu panią weterynarz?

ja mam... i tez mnie to wnerwia.
co do maści to ja smaruje cepanem, ale drazni mnie jego smród.
a co do zwierzakow to chyba lajtway studiuje weterynarie.

witajcie
mam tak malo czasu i nie wiem co u was czytam "po łebkach"
u mnie roznie maly dzis nie spal w nocy do 3.30 i wstal o 6,30:-(
ZMECZENIA:no:
na kolki zaczol pomagac debridat i wczoraj nie plakal a dzis zrobil kupke :tak:bo od czwartku sie z tym meczyl-a dzis zrobil sam bardzo sie ucieszylam bo myslalam ze juz nie da rady !!!!

nam tez pomaga debridat :tak: już konczymy buteleczke i dobrze, bo nie mozna zawartości trzymac po wymieszaniu dluzej jak 4 tygodnie.

my tez po spacerku :tak: prawie godzinnym. spociłam sie jak swinka - jeszcze kilka takich wypraw i moze zaczne chudnac :laugh2:

cześć dziewczyny!
wpadam tylko zameldować ze u nas wszystko gra, niby tylko Anielka znowu zaczela ostro ulewać, chyba zjadłam coś co jej nie podchodzi.

a druga spawa taka, że jadę na ferie do moich rodziców z dziewczynkami i ciesze sie jak glupia :-) tam mam luz i oprocz karmien Anielke z glowy, bo dziadkowie szaleja na ich punkcie. tutaj calymi dniami sama i troche odpoczynku mi sie przyda.
wracamy w niedziele, bo w pon Rozi juz do przedszkola wkoncu pojdzie.

my w walentynki nic nie organizujemy, ale skoro bedziemy miec opieke nad dziecmi to moze gdzies na kolacje wyskoczymy. mężus przyjedzie akurat w sobote wiec byłoby super.

no to papappa

reklama
Jak byl maz to ja bylam w pologu, potem przyjechal na 5 dni ale byl przeziebiony wiec nie zblizal sie do mnie zeby mnie nie zarazic, a teraz znowu go nie ma i wroci dopiero w niedziele.
ja tez nie choc moj maz jest w domu...
boli mnie i nie da sie/....

ejjjj no co Ty ! przy takim wzroscie to jest ok:tak: ja mam 175cm i waze 56...tyle co przed ciaza i jestem strasznie zawiedziona ,bo myslalam,ze przytyje zeby nie byc takim chudzielcem a tu guzik...jak Gabi sie urodzila to 6kg mniej odrazu bylo a te dwa kg to chyba mleczarnia byla...teraz sie pokarm wyrownal...piersi zmniejszyly i spowrotem waze tyle ile wazylam :eek: bede chudzielcem do konca zycia ;-)

ja mam swira na punkcie wystajacych kosci i blizn..
i nikt mi nie przegada uwielbiam odstajace kosci miednicy i obojczyki:-D

a co do blizn to polecam najtansza masc CEPAN smierdzi ale bardzo pomaga...
wiem bo moj wujek na wyleczyl blizny na buzi po wypadku...

Karnitynko nareszcie sie wyrwalas!! gratulacje ze tak ladnie wam wyszedl ten pierwsze spacerek!!

ja dzis siedze z malym bo cos pokasluje..moj m mowi ze sie krztusi i ze ja panikuje...
ale mi sie wydaje ze co snie tak bo wczesniej tak nie kaszlal i strasznie marudny jest...
zobaczymy najwyzej juro do dr sie udamy...

a ja spadam na egzamin..nic nie umiem..
ostatni egzamin w mojej karierze studentki to moze jakos szczescie dopisze...

trzymajcie kciuki!!

Do góry