reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
tak w ogole witam sie:-)
wczoraj po przespaniiu calego dnia przez julke nie mialam problemow by zasnela w nocy toż to takie kochane dziecko zaczyna sie robic!! niegrzeczna jest tylko gdy jest glodna co jest zrozumiale! jedyne co to o 5 dala dzis pobudke ale zjadla i zasnela wstala o 8:30 i teraz znow spi po jedzonku:-)
KOCHAM MOJĄ CORECZKE!!!
ANIOŁEK WCIELONY:-)
Fajnie:-) Moja za dnia nie bardzo lubi spać, dobrze, że nocki są fajne. Chyba odróżnia dzień od nocy i wie kiedy się śpi:-) Mądra Córuchna:-)

Aaaaaa zapomnialam sie pochwalic!!! dokonalam wczoraj wyczynu i kupilam na allegro wage!!! bede tez siebie wazyc i zobacze jak mi to zrzucanie kg marnie idzie hehehe:-)
Mój mi zabronił się odchudzać bo powiedział, że nie chce chłopaczka a kobietę hehehe:-) No ale fakt, że ja w ciąży mały brzuszek miałam to i teraz mam OK figurę. No i ważę mniej niż przed ciążą, jest spoko. Tylko te jeeee**** rozstępy:-(

Fajnie:-) Moja za dnia nie bardzo lubi spać, dobrze, że nocki są fajne. Chyba odróżnia dzień od nocy i wie kiedy się śpi:-) Mądra Córuchna:-)

Mój od kad wyszlismy ze szpitala po 8 dniach rowniez nocki mi ladnie przesypia tyle ze przez pierwsze 3 tyg budzil sie co 2,5 godzinki co 3 bo byl na mleczku z cyca a teraz budzi sie raz w nocy kochany zje odbije mu sie i dalej sobie śpi :-) mimo iz my mamy problemy jeszcze troche z kolkami i zaparciami a mielismy duze to on zawsze w nocy spi :-)i budzi raz na jedzonko :-)

Jeju jak ja się cieszę, że nauczyliśmy Perłę spać u siebie:-):-) I w dodatku we własnym pokoiku.

He moj tez przez pierwsze 2 tyg w wozku w gondoli kolo nas a teraz w lozeczku caly czas ale moj
Facet to normalnie nies 100% facet zero wybredny jest jaka herbatke mu sie nie da wypije jakie mleczko mu sie nie da wypije z jakiej butelki mu sie nie da wypije czy duzy smok czy maly itd jaki smoczek mu sie nie da ssie he gdzie sie go nie polozy jest dobrze hehe kapac sie lubi i z materaykiem i bez nic mu nie przeszkadza :-) bylby aniołkiem gdby nie ból brzuszka tylko to mu przeszkadza ale juz jest powoli oki:tak:

Mnie jeszcze brakuje 2 kg, ale tak sobie myśle, że to przez mleko w piersiach ;-) Natomiast brzuch nadal duży, ale chyba ciezko bedzie mi wrócic do tego co było wcześniej (64 cmm).
A przy okazji brzuchów to kiedy zniknie ta ciemna kreska?
Moja już ledwo widoczna
moja hania raczej jeszcze nie zabkuje, chociaz slini sie okrutnie ;-) wiec to moze byc to slabe przyswajanie pokarmu, tym bardziej ze brala antybiotyk. Musze sie dokladnie przyjzec jej kupce, jak w koncu zrobi :baffled:
Moja ostatnio też się ślini:-)
Czesc Dziewczyny!!! Że tak powiem żyjemy bo dawno mnie nie było... ciagle probujemy walczymy z kolkami i zaparciami ale juz jest lepiej w sobote mały miał taki szał ze ryczał caly dzien ... w niedziele juz mu dalismy plantex cherbatke na wzdecia i kolki dalismy mu na wieczor maly caly dzien byl grzeczny i usmiechniety i pogodny itd :) wiec super no i wczoraj rano dalam mu ostatni raz hemofer -(zelazo na anemie) i odstawilam go od nana1 bo tez jest wzbogacone w zelazo i dalam bebiko maly ładnie zjadl i ogolnie ok i czekalam do rana na rekacje bo maly moj caly ostatni miesiac dzien w dzien od 5 rano do jakiejs 9 rano probowal robic kupe czasami w ruch szedl termometr ... jak juz dlugo plakal i sie prezyl no i okolo 9 wychodzila... i ulga.... a wiem ze zelazo powoduje zaparcia itd... no i wiecie co??? MOJ MISIEK OD MIESIACA po raz pierwszy sie nie prezyl zjadl zrobil kupke i sie usmiechnal hehe ... hmm niechce zapeszac zobaczymy co bedzie jutro ... ale skoro od miesiaca tak bylo a dzis nie... hmm ale sie ciesze no i tak z dnia na dzien widac poprawe:)

CO ROBICIE W WALENTYNKOWY-OSTATKOWY weekend??? macie jakies plany?

Bo my z okazji tego ze moja mama idzie na impreze w sobote, w piątek idziemy do niej na noc spac i na jakies 3 -4 godzinki zostawiamy malego idziemy ze znajomymi na "małe piwko" i bilarda sie zrelaksowac i odpoczac od tych płaczków :):):) takze maly relaks bedzie ale juz wiem ze bede tesknic za malym hehe:-D:-D:-D
My kupujemy czerwone jak miłość winko i będziemy sobie sączyć:-) Jakieś filmidełko może też:-)
Zapomnialam dopisac ze maly po bebiko spał od 22 do prawie 5 :szok: he i sie wyspalam:-D:baffled:
Ładnie:-)
ja mam 176cm i ważę 82 kg...
Jeśli już o wadze to ja mam niecałe 160cm i ważę 47 kg
Mój od kad wyszlismy ze szpitala po 8 dniach rowniez nocki mi ladnie przesypia tyle ze przez pierwsze 3 tyg budzil sie co 2,5 godzinki co 3 bo byl na mleczku z cyca a teraz budzi sie raz w nocy kochany zje odbije mu sie i dalej sobie śpi :-) mimo iz my mamy problemy jeszcze troche z kolkami i zaparciami a mielismy duze to on zawsze w nocy spi :-)i budzi raz na jedzonko :-)
Moja do prawie drugiego miesiąca budziła w nocy co 2 godziny, czasem co godzinę. Odkąd ma smoczka to budzi średnio co 3h na jedzonko. Więc w nocy to raz budzi bo późno chodzimy spać a 6 rano to już rano a nie noc:-)

u mnie brzuch to tez teraz najwiekszy problem bo caly czas jest taki jak w 3msc i na dodatek mam ciemna kreche i rozstepy i :-( na pocztku smarowalam je kremami ale niedawno pisalyscie ze jak sie karmi pirsia to nie nie wolno i przestalam :-(
mi brzuszek zaczal sie zaokraglac w 6mc dopiero:-D a smarowac mozesz ,tylko,ze kremami dla kobiet w ciazy i karmiacych...np. perfecta mama albo pharmacerisu (do kupienia w aptece)...ja używalam cala ciaże kremow do pielgnacji biustu i do pielgenacji brzucha ,uda itd i uzywam nadal...rozstepow zadnych, jedrna skora...ogolnie nie mam do czego sie przyczepic naprawde...no ale swoja droga to chyba tez geny:tak:

acha jeszcze jedno...ja przy smarowaniu balsamami omijam brodawki, bo trzeba byloby je zmywac przed karmieniem...smaruje je za to mascia medeli..

Ostatnia edycja:
reklama
mi brzuszek zaczal sie zaokraglac w 6mc dopiero:-D a smarowac mozesz ,tylko,ze kremami dla kobiet w ciazy i karmiacych...np. perfecta mama albo pharmacerisu (do kupienia w aptece)...ja używalam cala ciaże kremow do pielgnacji biustu i do pielgenacji brzucha ,uda itd i uzywam nadal...rozstepow zadnych, jedrna skora...ogolnie nie mam do czego sie przyczepic naprawde...no ale swoja droga to chyba tez geny:tak:

No coż, ja nie uzywałam niczego i pojawiły mi się dopiero dwa dni przed porodem :-( Jakbym urodziła dwa dni wcześniej to pewnie bym ich nie miała :-(

Do góry