reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kasiekrk 3 miesiące to i tak długo...pomyśl że czasem kobiety choć mają pokarm i dzieci umią pić z piersi to rezygnują bez powodu:no: A w twojej sytuacji jak nie możesz liczyć ani na męża ani na teściów to pewnie dużo trudniej wszystko w domku robic i jeszcze odciągać:no:
Przyznam się szczerze ze jeżeli Tomek by odmówił picia z cyca na początku to chyba od razu dawałabym sztuczne mleko...nawet nie przez to że jest Hania...i mąż DUZO mi pomaga...ale po prostu nie chciałoby mi się:no: Dlatego bardzo cię podziwiam że wytrzymałaś tak długo:tak:
A za przeprowadzkę trzymam kciuki:tak:

Tez tak mowie:tak:przyklad:moja bratowa:tak:mimo mleka w piersiach nie karmila malego:no:na poczatku troche sciagala a potem tlumaczyla sie ze kolezanka jej powiedziala ze nie wolno karmic mlekiem z piersi i sztucznym:-D:-D:-Dchyba jej takie slowa pasowaly bo trwalo karmienie moze z tydzien:tak:

reklama
dziien dobry!

noc rewelacja Anielka spala od 22.30 do 6! no i mam problem wyspalam sie oczywiscie ale czy tyle godzin przerwy w karmieniu to nie za dlugo, powinnam ja budzic? my caly czas na samym cycku.
Rozalka zazyczyla sobie zielonych kopytek z kolorowym gulaszem :-) na obiad i chyba musze sie wziazc za gotowanie ziemniarów.

my tez pampersow 2 jeszcze uzywamy mam jeszcze 1,5paki i jest ok ale ostatnio zakupilam juz na zapas 3.Anielka 5,5kg wazy.

a ktora odda core Ryskowi??:-D
ja ja jestem Ryśkiem zachwycona :)

Ostatnia edycja:
A ja sie muszę pochwalić jaki wczorak komplement usłyszałam:-)
Szwagier..brat mojego Arka zawsze się naśmiewał ze mnie że od tyłu mozna mi na policzki napluć:-):-):-) A wczoraj mi powiedział że jak jeszcze schudnę to sie stracę:-):-):-)
Wierzcie mi że w jego ustach to jest mega komplement;-)

I muszę się trochę pochwalić moją córeczką:sorry2::-)
W styczniu skończyła dwa latka a oto co umie:
-nazywa wszystkie kolory
-zna prawie wszystkie literki alfabetu:-) teraz uczymy się cyferek:tak:
-zna na pamięć modlitwę "Aniele Boży"
-zna na pamięć swoje ulubione książeczki które muszę jej czytać 100 razy dziennie;-) i kilka wierszyków
-jak napiszę mama, tata, baba, dada, Hania,Tomek to wie co jest napisane

Oczywiście wszystko to opanowała w czasie zabawy...nie myślcie że zamęczam biedne dziecko:-):-):-)
Ale książki mogłaby czytać cały dzień i uwielbia rysować i literki z danonków też się przydają:-)

Koniec chwalenia:tak::-D

Szwagier..brat mojego Arka zawsze się naśmiewał ze mnie że od tyłu mozna mi na policzki napluć:-):-):-) A wczoraj mi powiedział że jak jeszcze schudnę to sie stracę:-):-):-)

-nazywa wszystkie kolory
-zna na pamięć swoje ulubione książeczki które muszę jej czytać 100 razy dziennie;-) i kilka wierszyków

Oczywiście wszystko to opanowała w czasie zabawy...nie myślcie że zamęczam biedne dziecko:-):-):-)
Ale książki mogłaby czytać cały dzień i uwielbia rysować i literki z danonków też się przydają:-)

madra masz coreczke;-)

a co do komplementow..
to ja chodze po domu i sie uzalam mowie np "ale mam wielka dupe" a moj maz mi przytakuje....
:-D
ja mu jeszcze pokaze!!:-)

-nazywa wszystkie kolory

Ślicznie:-) Nic tylko chwalić:tak::tak:

dziien dobry!

noc rewelacja Anielka spala od 22.30 do 6! no i mam problem wyspalam sie oczywiscie ale czy tyle godzin przerwy w karmieniu to nie za dlugo, powinnam ja budzic? my caly czas na samym cycku.
Rozalka zazyczyla sobie zielonych kopytek z kolorowym gulaszem :-) na obiad i chyba musze sie wziazc za gotowanie ziemniarów.

my tez pampersow 2 jeszcze uzywamy mam jeszcze 1,5paki i jest ok ale ostatnio zakupilam juz na zapas 3.Anielka 5,5kg wazy.

ja ja jestem Ryśkiem zachwycona :)

Nie budź i ciesz się snem:-D:-D Aluś nawet na cycu nie był budzony i było ok:tak: JEżeli ładnie przybiera na wadze, to nie musisz:-)

Co do pampersów, to na noc zakładam 3, bo Alus długo śpi i czasami się budzi, bo mu siku przeszkadza...

zazdroszczę...ja się ze swoim nie potrafię dogadać... w ogóle nie zajmuje się Danielkiem, raz na czas go nakarmi i ponosi. wykręca się pracą ale cholera jasna obowiązki rodzicielskie też ma! sama sobie dziecka nie zrobiłam...
no i zaczyna się coś psuć :sad:
Ja pod tym względem byłam pewna,że nie będe miała problemu ,bo mój bardzo lubi dzieci, zawsze wszystkie lgneły do niego a on do nich:tak:ale wiem,że niestety nie każdy facet czuje ten klimat:no::baffled:

reklama
madra masz coreczke;-)
a co do komplementow..
to ja chodze po domu i sie uzalam mowie np "ale mam wielka dupe" a moj maz mi przytakuje....
:-D
ja mu jeszcze pokaze!!:-)

no właśnie! mi mój mężuś wczoraj strzelił komplement ze się postarzałam!!! :wściekła/y:
kuźwa pewnie że tak mam sińce pod oczami, zawsze mi wyłaża z przemęczenia, a że teraz o regularny sen trudniej to mam makijaz modny fiolet smoky eyes 24na dobe!

Do góry