D
daffodill
Gość
upsss....
trzeba cholerka uwazac teraz...;/
ale bez nerwow mamuska!!niech maz sie tym zajmie;-)
na szczescie ject mechanikiem samochodowym!
ale to juz 2 stluczka mojej mamy z jej nie ostroznosci!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
upsss....
trzeba cholerka uwazac teraz...;/
ale bez nerwow mamuska!!niech maz sie tym zajmie;-)
EEE bez przesady;-) my juz do Wawy z Piotrusiem jezdzilismy, 4 godz drogi i git;-)
oj to troche masz na glowie!!!
ten tort bardzo ladny fajny pomysl.
dobrze ze alus ladnie tyje:-)
co do uczenia to wspolczuje! zmobilizuj chlopa jakos by ci pomagal! ja mojemu zawsze mowie "caly dzien cie nie ma a ja sprzatam gotuje i dziecko wychowuje tak ty wieczorem mozesz troche mnie wyreczyc i dac mi odpoczac" i jakos dziala!
a teraz HIT dnia u mnie!!!! moja mamuska dzowni ze jak wyjezdzala to zakopala sie pod blokiem... ehh tyle sniegu jest!!!! wiec moj maz wlasnie wychodzil do pracy i podskoczyl wypchnac ją!!! i co?? wypchnal ją a nią tak zarzucilo ze spadla na samochod mojego meza!!! niepotrzebnie skrecila kierownica ehhh... i reflektor plus zderzak do wymiany!nie wiem tylko jakie ona uszkodzenia miala!
![]()
Luuuzna torcik extra![]()
dziewczyny jakiego rozmaru pampersow uzywacie??
moj wazy 5,2kg i mamy 2 ale czesto je przesikuje... czesto juz po godz sa zapelnione tyle siura..
nie wiem czy zmienic na 3.;/czy bedzie z nich wyciekac jak dzieco jest za male??
Na niego to nie działa, bo mówi, że on TEŻ ciężko pracuje i chce odpocząć, a ja jstem matka i wiem lepiej, co dziecku dolega i jak go uspokoićA ja to co? Nie mówię o wstawaniu, ale o usypianiu małego! Koszmar...jak nie jest na maxa zmęczony, to nie zaśnie
albo suszarkę włączam i jakoś zasypia często albo noszę go 2-3 h karmię znów i wtedy zasypia ze zmęczenia...
to witaj w klubie.., mój M też naprawdęsporadycznie zajmie się Filipem, mówi że jest zmęczony po pracy, że chceodpocząć, itp, a co a mam powiedziec jak moja "praca" trwa 24 h na dobęi nie mam czasu pożądnie wypocząć bo jak mały śpi to muszę ogarnąć dom, itp..., mam nadzieję że mu się to zmieni bo inaczej będzie spięcie...
Dziewczyny, ja dchodze juz od zmysłów., mój synek ciągle płacze...!!! i nie są to kolki, bo akurat to potrafę odgadnąc.., mu ewidentnie coś dolega a ja nie wiem co to
w jednej chwili jest radosny, uśmiechnięty a za chwile zaczyna tak żałośnie płakać... we wtorek znowu wybieram się z nim do lekarza, bo to wszystko już mnie przytłacza..., nie wiem czy to chodzi o to mleko (teraz podaje mu Nan 1 HA) bo myślałam że może jest uczulony na normalną mieszankę (lekarka też tak podejrzewa ale nie zapisała mi konkretnego mleczka
), czy oże ten ciągły płacz jest spowodowany czyms innym..., a w dodatku coraz częściej mi się "zanosi", już nawetspac w nocy nie moge bo boję się że przestanie mi oddychać..a co na to moja lekarka- "prosze nie kłaść mu poduszki pod głowe to wszystko będzie dobrze"
- no jak będzie dobrzeskoro on mi się może udusić
czy któras z Was ma ten sam problem? Błagam o radę bo z tych nerwówi zmartwieńto ja się niedługo wykończę...
![]()
hej laseczki..
ne bylo mnie w weekend bo mialam sie uczyc do ez..
ale oczywiscie moj maz znajdywal tone zajec taze za duzo sie nie pouczlam bo musialam ze malym zajmowac...
wczoraj sie ucze...a oni razem lezeli..
i maly si eobudzil i placze a ten spi dalej...
wiec juz nawet si enie prosilam tylko go wzielam...;/
dzis nei spi juz od 4....i steka czaly czas...mam wrazenie ze kupa nadchodzi ale nie moze nadejsc...
kupilam te granulki na laktacje i powiem wam ze wydaje mi sie ze moze pomoga..
rzeki mleka moze nie ma..ale nie zanika bardziej i sciagam na dobe ok 900ml..
takze maly je tylko moje;-)
powiedzcie mi 3 miechy karmienia to nie jest malo prawda??
bo juz nie mam sily z tym sciaganiem kilka razy na dzien i w noc..
i myslalam zeby po drugich szczepieniach pokarmic z tydzien dwa a ppotem juz pzestac...
czyli tak do konca 14 tygodnia...
a z drugiej strony szkoda mi dawac go na sztuczne jak bede jeszcze miala...
ale naprawde moj dzien wygada tak: ciagam przewijam karmie usypiam/ a czasami bawie jak nie chce spac i parze botle i zdarzy sie ze miedzy tym mam z pol godz wolnego czasu a czasami nie...
i ciagle z dzieckiem na rekach...
na wadze zostalo otatnie 5 kg i nie chce isc juz w dol;/
w dodatku jakby ktos potrzebowal skory t oddam...
wisi mi na brzuchu tylko i nawet na rekach;/
lece troszke was nadrobic...
KOPCIUSZKU po zdj na NK ktore dodałaś stwierdzam ze jestes szcuplą kobieta! to jest twoje 2 dziecko a wygladasz lepiej niz ja po 1!!!! jestes szczuplejsza ode mnie!!:-) wiec mi tu nie kłam że bluzka bedzie na mnie dobra heheh
dziewczyny jakiego rozmaru pampersow uzywacie??
moj wazy 5,2kg i mamy 2 ale czesto je przesikuje... czesto juz po godz sa zapelnione tyle siura..
nie wiem czy zmienic na 3.;/czy bedzie z nich wyciekac jak dzieco jest za male??