reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
KOPCIUSZKU po zdj na NK ktore dodałaś stwierdzam ze jestes szcuplą kobieta! to jest twoje 2 dziecko a wygladasz lepiej niz ja po 1!!!! jestes szczuplejsza ode mnie!!:-) wiec mi tu nie kłam że bluzka bedzie na mnie dobra heheh

hej Laski ;-)
nocka ładnie przespana, Daniel budził się dwa razy na cyca, wygarnęłam mężowi że się Małym nie zajmuje i nawet wstał w nocy i mi go dał do łóżka na karmienie a później wziął do odbicia...
a dziś znowu cały dzień sama, do północy...

dziewczyny jakiego rozmaru pampersow uzywacie??
moj wazy 5,2kg i mamy 2 ale czesto je przesikuje... czesto juz po godz sa zapelnione tyle siura..

nie wiem czy zmienic na 3.;/czy bedzie z nich wyciekac jak dzieco jest za male??

oj to troche masz na glowie!!!
ten tort bardzo ladny fajny pomysl.
dobrze ze alus ladnie tyje:-)
co do uczenia to wspolczuje! zmobilizuj chlopa jakos by ci pomagal! ja mojemu zawsze mowie "caly dzien cie nie ma a ja sprzatam gotuje i dziecko wychowuje tak ty wieczorem mozesz troche mnie wyreczyc i dac mi odpoczac" i jakos dziala!

Na niego to nie działa, bo mówi, że on TEŻ ciężko pracuje i chce odpocząć, a ja jstem matka i wiem lepiej, co dziecku dolega i jak go uspokoić:confused: A ja to co? Nie mówię o wstawaniu, ale o usypianiu małego! Koszmar...jak nie jest na maxa zmęczony, to nie zaśnie:no: albo suszarkę włączam i jakoś zasypia często albo noszę go 2-3 h karmię znów i wtedy zasypia ze zmęczenia...

a teraz HIT dnia u mnie!!!! moja mamuska dzowni ze jak wyjezdzala to zakopala sie pod blokiem... ehh tyle sniegu jest!!!! wiec moj maz wlasnie wychodzil do pracy i podskoczyl wypchnac ją!!! i co?? wypchnal ją a nią tak zarzucilo ze spadla na samochod mojego meza!!! niepotrzebnie skrecila kierownica ehhh... i reflektor plus zderzak do wymiany!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem tylko jakie ona uszkodzenia miala!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ehhh no nieszczęśliwie się stało,a zima już mnie dobija!
Luuuzna torcik extra:tak:

Dzięki dziewczyny:tak: Taki też zamówię. Bo w cukierni koło mnie można zlożyć zamówienie na tort jaki dusza zapragnie:-) Tylko cena ehem lepiej nie wspominać:-D:-D

A chrzciny jednak u teściów organizujemy, bo w naszym mieszkanku cięęęężko by było pomieścić 13 osób plus Aluś ze wszystkinm no i prezenty bym chyba w łazience trzymała:-D

moj wazy 5,2kg i mamy 2 ale czesto je przesikuje... czesto juz po godz sa zapelnione tyle siura..

nie wiem czy zmienic na 3.;/czy bedzie z nich wyciekac jak dzieco jest za male??

my już trójeczki, ale mój waży ponad 6 kg. a wyciekać nie powinno :tak:

Na niego to nie działa, bo mówi, że on TEŻ ciężko pracuje i chce odpocząć, a ja jstem matka i wiem lepiej, co dziecku dolega i jak go uspokoić:confused: A ja to co? Nie mówię o wstawaniu, ale o usypianiu małego! Koszmar...jak nie jest na maxa zmęczony, to nie zaśnie:no: albo suszarkę włączam i jakoś zasypia często albo noszę go 2-3 h karmię znów i wtedy zasypia ze zmęczenia...

ehhh, doskonale Cie rozumiem :hmm:
idę się pobawić z Danielkiem, może mi zaśnie na jakąś godzinę bo mam masakryczny bajzel w kuchni!

to witaj w klubie.., mój M też naprawdęsporadycznie zajmie się Filipem, mówi że jest zmęczony po pracy, że chceodpocząć, itp, a co a mam powiedziec jak moja "praca" trwa 24 h na dobę:wściekła/y:i nie mam czasu pożądnie wypocząć bo jak mały śpi to muszę ogarnąć dom, itp..., mam nadzieję że mu się to zmieni bo inaczej będzie spięcie...

Dziewczyny, ja dchodze juz od zmysłów. :sad::sad::sad:, mój synek ciągle płacze...!!! i nie są to kolki, bo akurat to potrafę odgadnąc.., mu ewidentnie coś dolega a ja nie wiem co to :no: w jednej chwili jest radosny, uśmiechnięty a za chwile zaczyna tak żałośnie płakać... we wtorek znowu wybieram się z nim do lekarza, bo to wszystko już mnie przytłacza..., nie wiem czy to chodzi o to mleko (teraz podaje mu Nan 1 HA) bo myślałam że może jest uczulony na normalną mieszankę (lekarka też tak podejrzewa ale nie zapisała mi konkretnego mleczka:wściekła/y:), czy oże ten ciągły płacz jest spowodowany czyms innym..., a w dodatku coraz częściej mi się "zanosi", już nawetspac w nocy nie moge bo boję się że przestanie mi oddychać..a co na to moja lekarka- "prosze nie kłaść mu poduszki pod głowe to wszystko będzie dobrze":wściekła/y:- no jak będzie dobrzeskoro on mi się może udusić:wściekła/y::wściekła/y: czy któras z Was ma ten sam problem? Błagam o radę bo z tych nerwówi zmartwieńto ja się niedługo wykończę...:(

A może zmień lekarza:no: Też bym się martwiła jakby mi Tomek tak płakał...przy Hani też wszystko było ok dla naszego pediatry a jak poszliśmy prywatnie do innej babki to stwierdziła kolki:no:

hej laseczki..
ne bylo mnie w weekend bo mialam sie uczyc do ez..
ale oczywiscie moj maz znajdywal tone zajec taze za duzo sie nie pouczlam bo musialam ze malym zajmowac...
wczoraj sie ucze...a oni razem lezeli..
i maly si eobudzil i placze a ten spi dalej...
wiec juz nawet si enie prosilam tylko go wzielam...;/

dzis nei spi juz od 4....i steka czaly czas...mam wrazenie ze kupa nadchodzi ale nie moze nadejsc...

kupilam te granulki na laktacje i powiem wam ze wydaje mi sie ze moze pomoga..
rzeki mleka moze nie ma..ale nie zanika bardziej i sciagam na dobe ok 900ml..
takze maly je tylko moje;-)

powiedzcie mi 3 miechy karmienia to nie jest malo prawda??
bo juz nie mam sily z tym sciaganiem kilka razy na dzien i w noc..
i myslalam zeby po drugich szczepieniach pokarmic z tydzien dwa a ppotem juz pzestac...
czyli tak do konca 14 tygodnia...

a z drugiej strony szkoda mi dawac go na sztuczne jak bede jeszcze miala...
ale naprawde moj dzien wygada tak: ciagam przewijam karmie usypiam/ a czasami bawie jak nie chce spac i parze botle i zdarzy sie ze miedzy tym mam z pol godz wolnego czasu a czasami nie...
i ciagle z dzieckiem na rekach...

na wadze zostalo otatnie 5 kg i nie chce isc juz w dol;/
w dodatku jakby ktos potrzebowal skory t oddam...
wisi mi na brzuchu tylko i nawet na rekach;/

lece troszke was nadrobic...

Kasiekrk 3 miesiące to i tak długo...pomyśl że czasem kobiety choć mają pokarm i dzieci umią pić z piersi to rezygnują bez powodu:no: A w twojej sytuacji jak nie możesz liczyć ani na męża ani na teściów to pewnie dużo trudniej wszystko w domku robic i jeszcze odciągać:no:
Przyznam się szczerze ze jeżeli Tomek by odmówił picia z cyca na początku to chyba od razu dawałabym sztuczne mleko...nawet nie przez to że jest Hania...i mąż DUZO mi pomaga...ale po prostu nie chciałoby mi się:no: Dlatego bardzo cię podziwiam że wytrzymałaś tak długo:tak:
A za przeprowadzkę trzymam kciuki:tak:

W Katowicach możemy się umówić na kawkę bo mam tam rodzinę to jest się u kogo zatrzymać:tak:

Przerwa w pisaniu bo słyszę jakieś bomby dochodzące od mojego syna:-);-)

reklama
LUUZNA super pomysl na torcik:tak:
DAFFI no to niezle sie dzieje z samego rana:-(
KOPCIUSZKU po zdj na NK ktore dodałaś stwierdzam ze jestes szcuplą kobieta! to jest twoje 2 dziecko a wygladasz lepiej niz ja po 1!!!! jestes szczuplejsza ode mnie!!:-) wiec mi tu nie kłam że bluzka bedzie na mnie dobra heheh

Przestan kobieto,ile ty warzysz a ile ja?Pozatym sama wiesz jak jest ze zdjeciami,wybiera sie te na ktorych najladniej sie wyszlo:tak::-Dtez mam troche brzuszka:tak:i skora tez zwisa ale coz moge na to,trzeba zaakceptowac;-)miejmy nadzieje ze zniknie;-)

Ja 2 a moj Patryk wazy juz 5600:tak:i sa dobre:tak:nie przemakaja mi wcale:no:

Ostatnia edycja:
Do góry