reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Moja Córa pod wieczór też była marudna. Od 19 do 21 ciągle marudziła i popłakiwała. Ale ja znam przyczynę. Ona jest i uparta i szybko się denerwuje - oczy miała malutkie i chciało jej się spać, ale jednocześnie chciała poczuwać. No i problem gotowy:p Ale śpi od 21 jak ciapuś:)

reklama
Tak czy siak wlansie zerknelam na niego i co ????
ZASNOL SAM !

Jak wstal po tym placzu ,pousmiechal sie ,potulilam ,wycalowalam - nerwy mi juz przeszly wiec i on byl spokojniejszy ! A teraz spi szczesliwy !:zawstydzona/y:

On chyba nie chcial spac tylko sie potulic ,a tak sie zmeczyl z tego placzu ze zasnol na te 10 minut ! Qurwa jaka matka !:unsure:
Teraz juz zasnol na noc !

Czesc dziewczyny!
Wpadam sie przypomniec i przywitac jednoczesnie.
Dziekuje za pamiec o urodzinach (Aga;-))

Lookam tu czasem ale nigdy nei mam na tyle czasu, zeby ponadrabiac.
Moze od jutra uda mi sie byc na biezaco...

U nas wszystko dzieki Bogu ok.
Marysia rosnie przybiera rowniutko, choc jest raczej drobinka i trzyma sie w dolnym kanale siatki centylowej. Na dzien dzisiejszy wazy 4,400, a przeciez jest jedna z tych starszaczkow. Dalej na samym cycu.
Zasypia sama w dzien a wieczorami roznie bywa. Zazwyczaj wtedy wlacza jej sie mega aktywnosc i chce gadac, smiac sie plus cwiczyc rekami machanie a nogami kopanie. Raczkami zaczyna siegac do zabaweczek ale jeszcze nie chwyta nic sama. Jest przekochana i tfu tfu grzeczna;-)

Na brzuchu lezenie kiepsko nam wychodzi. Choc Marysia glowke trzyma bardzo ladnie tak cwiczenie jej w pozycji lezacej nam nie idzie. Jakie te dzieci rozne, bo Alek wprost uwielbial spanie i lezenie na brzuszku.

Jestesmy po pierwszym szczepieniu, ktore przeszlo o dziwo spokojnie. mala spala wiecej w tamto popoludnie. Sama mimo iz jestem pielegniarka to strasznie sceptycznie do tych szczepien podchodze:no::no:

Zdrowotnie zaliczylismy pierwszy lekki katarek plus mamy chyba poczatki atopowego zapalenia skory:-( Buzia juz duuuzo ladniejsza niz byla, ale sucha skorka pojawila sie w zgieciach lokciowych i nadgarskach. Smaruje emolientami i kapie w Oilatum. W zwiazku z tym planuje przejsc na diete pieciu przemian, jesli ktos slyszal, to moze chetny jest dolaczyc do mnie:-p
Narazie czekam na ksiazki.

W srode lecimy do PL i bedziemy w Walentynki chrzcic nasza niunie.

To chyba tyle tak w skrocie.

Ciesze sie, ze do was zajzalam, kurcze jakies zdjecia przydaloby sie wkleic.

U mnie tez tak czesto jest i tez nie wiem dlaczego:no:zabieram mu jednak cyca i po kilku minutach zasypia:tak:zdarza mu sie to najczesciej przed nocnym spaniem:tak:

Ale sie usmialam:-D:-D:-D

Pewnie ze mozesz:tak:

Dobrze kochana ze nic wam sie nie stalo:tak:no i nie ma jak to miec dobrego lekarza w rodzinie:tak:chcialabym kogos takiego:tak:

Powiedz mi czy jesli moj maly ma podejrzenie skazy bialkowej to ja nie moge podac mu zwyklego mleka proszkowego?Ja chyba juz zglupieje,co osoba to inna opinia:baffled:co do kolek to czasami sa ale nie jakies wielkie:no:podaje mu Esputicon.

Ale masz fajnie:tak:ja z corcia tak mialam teraz mam zupelnie przeciwne dziecko:tak:

Ja wrocilam z wizyty u gina i jestem juz zabezpieczona:-)wkladka jest juz tam gdzie powinna:-):tak:zalozyl mi taka na 10 lat:tak:nawet nie wiedzialam ze takie sa:szok:ja sie wachalam a tu tak nagle podjelam decyzje:tak:nawet nie myslalam ze to dzis ja zalozy;-)

Dziewczyny a czy slyszalyscie o granulkach na laktacje?Styczniowki o nich pisza ze po nich plynie rzeka mleka,nazywaja sie ricinus communis 9CH,sa to granulki homeopatyczne.

mój maluszek tez ma podejrzenie skazy białkowej i lekarka powiedziała że karmić piersią mam, a jak się nie najada to dokarmiac ta mieszanką co zawsze (czyli bebiko), :wściekła/y: przeciez to chore jest,skoro jest uczulony to powinna wystawic mi receptę na inne:wściekła/y: dlatego ide do innego lekarza z małym, bo może całe to marudzenie i popłakiwanie Filipka jest związane z tym uczuleniem a nie z kolkami, i biedak się tylko męczy..., masz rację-co lekarz to opinia, eksperymentują na naszych dzieciach, to mnie wkurza:wściekła/y:

Dziewczyny a czy slyszalyscie o granulkach na laktacje?Styczniowki o nich pisza ze po nich plynie rzeka mleka,nazywaja sie ricinus communis 9CH,sa to granulki homeopatyczne.

Wiele razy o tym pisałam! :-p dobre są ale, żeby zaraz tam rzeka to z lekka przesada :) sacharoza i laktoza w czystej postaci :) ja biorę 5 rano 20 min przed 1 posiłkiem i 5 wieczorem :) pomagają :)) jak to sie pieknie mówi : ''wypełniają cycowe ubytki'' ;)

Ja się sama dorobiłam na własne życzenie - uległam! i zjadłam 2 kawałki pizzy a potem mi ta pizza co 2 godziny robiła wielki płacz:-D nie zjem więcej! przynajmniej póty - póki karmie !

Dziewczyny macie jakieś koncepcje jak sobie poradzić z młodym którym nie sypia w dzień w ogóle ? nic do godziny 3:00 od 9:00 rano zrobić nie jestem w stanie, nawet nie mam jak zjeść sniadania bo jak tylko go zostawię to wielki lament :dry: myślałam o tej chuście by terroryste małego do siebie przywiązac to bym miała święty spokój :))

Aha. Jak wiecie Małej ostatnio ropiało oczko. Pediatra przepisała maść i kropelki, ale ja przetarłam Myszce wacikiem zamoczonym w rumianku i jak ręką odjął. Skoro nic się nie dzieje to nie zamierzam wykupywać leków. Rumianek dobry na wszystko:)

Tydzień temu Nam ropiało oczko - dostaliśmy ZNOWU! o zgrozo krople z antybiotykiem i mam masowac kanaliki łzowe, no nic podawałam, podawałam a po 3 dniach znowu zmora wróciła! :wściekła/y: mam w głebokim pasie te ich krople .....sprawdzę rumianek :))

reklama
Do góry